רשימת הבלוגים שלי

יום ראשון, 10 בנובמבר 2019

החיזוק היומי - הרב אליהו רבי

שלום וברכה מורי ורבותי !
לפעמים אנחנו אומרים כל אחד לעצמו, כל אחד לרעייתו ואפילו לילדיו: "אני סומך על הקדוש ברוך הוא, אני יודע שהכל יהיה בסדר, אני מרוצה במאת האחוזים", אבל לא ממש מתנהגים כמו שמתנהג בן שמתרפק על אביו.
הפרשה החולפת קראנו על אברהם אבינו. כאשר הוא ניצח את ארבעת המלכים שניצחו את חמשת המלכים, בא אליו מלכיצדק מלך שלם ואמר לו: "תֶּן לִי הַנֶּפֶשׁ וְהָרְכֻשׁ קַח לָךְ" (בראשית יד, כא), "אני מוכן להביא לך רכוש של ארבע מעצמות קח שיהיה לך".
אמר לו אברהם אבינו: "אִם מִחוּט וְעַד שְׂרוֹךְ נַעַל וְאִם אֶקַּח מִכָּל אֲשֶׁר לָךְ וְלֹא תֹאמַר אֲנִי הֶעֱשַׁרְתִּי אֶת אַבְרָם" (בראשית יד, כג), כלומר, "אני מוכן להמשיך ולסבול עוני ועוני מחפיר, ואברהם אבינו בתקופה הזו היה בעל חוב גדול לכל האכסניות שהוא התארח בהן, הסכים אברהם אבינו להמשיך ולהיות בעל חוב ובלבד שלא יזדקק לאדם שמחר יאמר:  "אני העשרתי את אברם".
מה מפריע לך אברהם אבינו שמישהו יאמר שהוא זה שהעשיר אותך?
אומר לך אברהם אבינו: "אני סומך על הקדוש ברוך הוא ואני בוטח בו, ואני יודע שהוא לא יטוש אותי ולא יעזוב אותי, והולך להיות  לי הון תועפות מידו המלאה והרחבה, ואם יהיה מישהו שיאמר שהוא זה שעשה את העושר הגדול הזה, הרי שהוא בעצם הולך לעשות פה חילול ה'".
לומר לי ולאחרים: "לא מאלוקים קיבלת אלא ממני".
אבל רק רגע אברהם אבינו!
אולי האלוקים שלח את מלכיצדק מלך שלם להביא לך את הכסף הזה? אולי הוא הצינור משמיים?
אומר לך אברהם: "כאשר צינור מגיע משמיים, הוא מגיע נקי, הוא מגיע ללא טענות שווא
ומדוכים. הוא לא מגיע עם מישהו שמנסה לומר לך 'הכל בזכותי', ואני כל כך בטוח וסומך על
הקדוש ברוך הוא, עד כדי שאני יכול להיות רגוע ושליו ולהמתין עם חיוך גדול לרגע של הישועה
הפרטית שלנו".
חלק  מהאמונה בקדוש ברוך הוא זה לא סתם לחכות  לרגע של הישועה הגדולה, אלא לחיוך עוד לפני זה ולהגיד: "אנחנו יודעים בוודאות שהישועה וההצלחה בוא יבואו.
והם יגיעו הרבה יותר מהר, ממה שאנחנו מצפים ומייחלים להם.
ברוכים תהיו!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.