רשימת הבלוגים שלי

יום חמישי, 4 ביולי 2019

החיזוק היומי - הרב אליהו רבי

שלום וברכה מורי ורבותי!
ב' דראש חודש תמוז, היום השני של ראש חודש והיום הראשון מחודש תמוז.
מה יש לנו בחודש הנפלא הזה?
תמוז ראשי תיבות: "זמני תשובה ממשמשין ובאים".
למה אנחנו צרכיים כבר מהיום לחשוב על החודשים הבאים, אלול ותשרי? האם לא היה די בכך שנחשוב עליהם מיד כאשר נגיע לאותם חודשים?
אומרים לך חכמי ישראל שזה לא מספיק.
אתה יודע למה?
כי אתה בדרכך, מי שאוהב לישון, קשה מאוד להעיר אותו מהרגע להרגע, מי שאוהב הרגל מסוים, קשה מאוד לשנות אותו, והחשוב ביותר, מי שעושה טעויות, קשה לו מאוד להשתכנע שהוא אכן עושה טעות.
ולכן בכדי להעיר אותנו, בכדי להזיז אותנו, בכדי לשפר אותנו, חודשיים מראש כבר מתחילים להזכיר לנו שאוטוטו מתקרב חודש הרחמים והסליחות, תתחיל להתעורר, תתחיל להתנער.
והיום יום חמישי, היום של שלום הבית שלנו.
אם נבין עד כמה אנחנו כאלו שאוהבים לשקוע בשטויות שלנו ולא להודות בהן, נבין עד כמה זה נכון שגם אם קיבלנו מבן הזוג איזושהי הערה, גם אם קיבלנו איזושהי נפילה, אנחנו יודעים שהתגובה הראשונית שלנו היא הכחשה.
כי כאדם, תמיד נכחיש ונאמר: "הכל בסדר", זה ממש לא נכון, רק לאחר שהדברים יחדרו ויחלחלו יותר ויותר, נסכים להודות בחצי פה שישנה בעיה כלשהי, ורק לאחר נסכים אפילו לחשוב ולשפר אותה.
זה אומר במילים אחרות שתמיד נחשוד בעצמנו שאנחנו יותר מידי עורכי הדין של עצמנו, ולכן כאשר נקבל הערה כלשהי או כאשר נחווה נפילה כלשהי, נעצור, נסתכל, נתעורר עוד לפני ונשאל את עצמנו: "האם באמת הצעדים שעשיתי נכונים, או חס ושלום חס וחלילה לא?".
זה נכון ברוחניות, זה נכון בגשמיות, זה נכון בשלום בית ובחינוך הילדים, זה נכון בכל דבר שעומד בפנינו.
בדרך כלל אנחנו ערכי דין מספר אחד, אבל של עצמנו.
עם מחשבה, עם בדיקה, עם דיון מעמיק נגיע למסקנה הנכונה, והחשוב ביותר, נוכל ונזכה לשפר ולהתחיל להתחלה מדהימה וחדשה כמו בראש חודש הנפלא הזה,
ברוכים תהיו!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.