מאת פישל קדוש
תעלומת אלקין
מהלך אלקין הוא קודם כל תעלומה. גם בעולם הזיגזג הנהוג בפוליטיקה הישראלית, לא ראו אקרובטיקה ברמה כזאת. אלקין עבר מהגנה הרמטית על ביבי, התנדבות להופיע –עד הרגע האחרון- בכל תוכנית זוטרה כדי לגונן בעוז, ותוך כדי דיבור החליף דיסקט להרעשה על ביבי ברמה של מפגיני בלפור. נשמע קצת הזוי (ו/או מבוא לתאוריות קונספירציה, כדלהלן).
כ"כ הזוי, עד שאפילו 'YNET' טרחו להפגיש את אלקין של השבוע, עם אלקין של השבוע שעבר - והשנה האחרונה.
הטענה כי אלקין מאוכזב מתפקיד שר המים לא רלוונטית. עד לפני שבוע, חצי שנה אחרי שקיבל את תיק המים, המשיך זאב אלקין בהתנדבות לפרוס מטריית הגנה על נתניהו. מי כמו אלקין יודע שבממשלת האחדות מי שקיבל תיק כלשהו יכול לשמוח, המחשות אצל גדעון (סער). שר המים רוסי וריאליסט, וגם יודע כי זה הרבע הריק של הכוס, ובלי המנדטים שביבי הביא אלקין לעולם היה מתמנה לשר. בבחירות בירושלים קיבל המחשה על התמיכה הציבורית.
מה בכ"ז? הטענה הרשמית בליכוד, שאלקין העריך שיהיו פריימריס, וידע שמצבו בהם גרוע, עד כדי היפלטות מהרשימה (אלקין מקום 12, וע"פ שיטת הבחירה בליכוד, מתחת למקומות 20-25 צריך לחפש מצנח). אלקין שבשבועות האחרונים חש דחיה מסביבת נתניהו, לא חשב פעמיים.
הגיוני, אלקין כבר מזמן ביקש לעזוב את "החיים הטובים" במרכז הליכוד. לשם כך גם ניסה להתמודד על ראשות עיריית ירושלים, אך מה שהוא ראה כבגידת חלק מהחרדים (הליטאים, שתמכו במשה ליאון), השאיר אותו בחוץ, חבול ומוכה, וסופר את 2000 הקולות שהצליח להביא "מהבית". זאת'מרת, מעבר לקולות החסידים והפלג שכן תמכו בו (והביאו אותו עד מקום קרוב מאד לנצחון).
מסביר את הדילוג, אבל לא את הנאום המטורלל. אא"כ זה היה סוג של מחבל שעושה מבחן קבלה בחמאס על רצח יאהוד.
עד כאן תחום הסברים פוליטיים. מכאן רשות הדיבור לקונספירציות. כמו למשל הגירסה שביבי שלח את אלקין למפלגת סער כדי להבטיח שגדעון לא יעשה אוואנטות. גירסה משודרגת של הקונספירציה מעריכה כי כל מפלגת סער היא המצאה של ביבי -וחזרה על תרגיל כחלון- שנועד לאסוף את הקולות העזובים ב"שמאל-מרכז", שאחרי התרסקות חלום כחו"ל השאיר אחריו ביצים עזובות. התבטאות יועז הנדל כי 'התקווה' לא פוסלת את נתניהו מתכתבת עם התיאוריה.
גירסה אחרת שגם היא מתגלגלת, שאלקין תחת סחיטה. הבחירות לעיריית ירושלים לא רק פגעו בו פוליטית (ואומרים שגם מנטאלית), אלא גם כספית. כמה מיליונרים חתומים על ערבויות על סך כמיליון דולאר, וזמן הפרעון הגיע. מכאן רשות הדיבור לדמיון הפרוע.
*
ביש גדא
השלימזל המוכרז של הפוליטיקה הישראלית הוא בנט. בבתי הספר לפוליטיקה יילמדו על מה שעבר עליו בסיבוב הראשון (פסח תשע"ט), אז כזכור הקים עם שקד את 'הימין החדש' עם מוסיקת רקע של 14 מנדטים בסקרים וסיים מתחת לחסימה.
נראה שהפעם לא ייאלץ להמתין עד אחרי הבחירות. כבר עתה הסקרים רושמים לו 11-14 (במקום 23) מנדטים, ואיש אינו יכול לתת ערבות שנפתלי כבר מצא את הריצפה.
בכל מקרה, מי שיודע לעשות שימוש במצבו המזהיר של יו"ר 'ימינה' זה השותף הנאמן, סמוטריץ', שמעלה את רף הדרישות. בצלאל יודע שנפתלי לא יכול לרוץ בלעדיו, כי פחד אחוז החסימה נפל עליו. בוודאי כאשר הפעם הזינוב בא משני צדדים. ביבי (שתיין כרוני) מצד אחד וסער מצד שני. כל זה כאשר בנט נותר בלי קלפים. אף אחד לא בא ואיש אינו מתעניין. זה מגיע עד להזיה של ניסיון להכניס את שמואל אבוהב (מנכ"ל משרד החינוך בימי בנט) לרשימה. אולי בחור נחמד, אך לא מייצג כלום, ועם 0 ערך מוסף.
העצבנות גוברת, שקד שיחררה הצהרה אווילית, "לא ניתן לנתניהו לחמוק ממשפט". הביבי מחייך מאוזן לאוזן, ויודע כי ברגע הירואי זה השקדיה גירשה עוד מנדט עצבני לטובת הליכוד. גם לא מתאים לסמוטריץ' שתומך בחסינות.
סמוטריץ' יודע שהוא יכול להכתיב. טבעי כאשר צד אחד בלי קלפים, ולשני יש קלף מנצח בצורת רשימת ימין דתי, שכבר קיבלה בעבר 5 מנדטים. ככלות הכל, מה יכול מי שהכריז על עצמו השבוע כמועמד לראשות הממשלה, לעשות? להצטרף לרשימת סער ולהיפרד סופית מחלום ראשות הממשלה? ומי אמר שסער ירצה בו. סער יודע שגם זריחת האלקין עשויה להזיק לו בשמאל-מרכז, כניסה של בנט עלולה להבריח את כל המצביעים שאינם ימין, ועדיין לא דיברנו על הביש גדא שנפתלי מביא איתו לכל מקום.
מי יודע, אולי בתנאים הנוכחיים הליכוד יקבל את בנט.
*
לעומת בנט, גנץ עם 4 המנדטים שלו, לא טרגדיה. זה האיש, זה מה שיש לו למכור. היום כולם מבינים שטענת הימין ב-3 סיבובי הבחירות, שמדובר רק בפוסטר, היתה נכונה. בס"ה איש טוב, לא מזיק ונעבעך גדול. רק ממחיש איך התקשורת יכולה לנפח יתוש למימדי פיל.
מה שחמור, שהשבוע התברר שגם השב"כ נטל חלק במשחק. הגילוי ב'עובדה' כי ראש השב''כ הגיע לגנץ והודיע לו שהסלולר שלו נפרץ ונמנע מלדווח על כך לראש הממשלה (מחשש שהמידע יסייע לו פוליטית), מזכיר כי הגיעה השעה לעשות איוורור נרחב לא רק ב"מערכת המשפט", גם ב"כוחות הבטחון".
*
היום דווח כי לפי סקר של מכון ברל כצנלסון כ-71% מההורים העידו שמצבם הכלכלי הורע.
מה רוצים? שאלה שמקבלים חל"ת ועובדים "בצנעה" יספרו לחבר'ה בסקר?

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.