רשימת הבלוגים שלי

יום שישי, 28 באוגוסט 2020

טוען כי את השידוך עשו אחרים

מאת זאלוני

לכבוד הסאטמארי, 

א) הברך משה עשה שידוך עם בנו אהרן לסאשע בתו של ר' משהלע האגער אז אל תקשקש סתם ככה שטיות במיץ ענווים שלא רצה שחייקי ע''ה יתן את בנה לר' ישראלטשע האגער שהוא יותר קנאי ופרומער מאביו ומשום זה רדפו אותו כל השנים בוויזיניץ.

ב) אהרן מעולם לא עשה טובה לשום אנוש וכש''כ לשום יהודי, אלע הבעלזער והסקווערער ובעיקר הרב ערענסטער והנגיד ר' חיים משה פעלדמאן וסאשע היה בין אותם שחזרו את ר' ישראלטשע לוויזניץ. אהרן רק יכול לרדוף ולדרוש דרשות של שנאה ומחלוקת כמו שעשה אתמול ובעבר נגד אביו שצעק פלניא גזלנא על הברך משה כשהוא עשה את ר' זלמן לייב לרב בוויליאמסבורג. וגם דרשות של דופי נגד הזקן הרבנים של הדור שעבר הגה''צ רבי רפאל בלום זצוק''ל הקאשוי רב ודודו ר' מאטעלע וויזיניצער בלשון ילדות כאילו הם גוים או סתם רוצחים.  

ג) אהרן טייטלבוים גם כן היה נרדף כאח הגדול כמו ר' ישראלטשע מהזאלוני כמו השוואגער שלו מאחיו הקטן מענדעלע הגר השוואנץ - ר' ישראלטשע היה היום אצל חתנו ר' חיים הערש לחזקו לאמצו ולעודדו הוא יודע מה זה ליהות נרדף. והאו מכיר טוב את האהרוני.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.