רשימת הבלוגים שלי

יום רביעי, 23 בפברואר 2022

שליח חב"ד מגנה את הוואדאליזם בבית הקברות היהודי


 שליח חב"ד ורב העיר, הרב נחום ערנטרוי גינה את המקרה ומדובר על החלקה היהודית בתוך בית העלמין העירוני, בו ישנם כ-9,000 קברים יהודים, ואנו לא יודעים מה המקור של הוונדליזם, אך זה התגלה לנו בימים האחרונים". 

הרב ערנטרוי מציין כי "אני בקשר רצוף עם גורמי הביטחון והמשטרה – ואני חייב לציין את עבודתם לשבח. הם לקחו זאת ברצינות גמורה ופועלים לתפוס את הפושעים. יתרה מכך, הם הוסיפו, כי יעזרו לקהילה היהודית לשקם את ההריסות".

שליח הרבי משתף ומספר עוד, כי "בשנת 2014, בפעם האחרונה שהייתה פה מהפיכה, אלמונים השליכו בקבוקי תבערה על בניין בית הכנסת החדש שלנו. וכעת, אני לא יודע אם זה מקרי – בשל אווירת המלחמה בין רוסיה לאוקראינה, הפורעים החליטו לשבור וחלל מצבות בבית עלמין, דבר שמזעזע כל אדם. ישנם קרובי משפחה של אלו הקבורים תחת המצבות שנופצו והם היו המומים ומזועזעים".

לסיום הוא אומר: "כפי שהדגשתי, המשטרה נכנסה לעובי הקורה ואני בוטח בה. זה לא מעשה שקשור לשלטון, אלא לפרובוקציה של תושבים. מאחל לימים יותר רגועים ברחובות העיר, ושלא נדע עוד מקרי אנטישמיות כאלה".

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.