💥 ׳ישראל היום׳ בפרסום ראשון: לקראת סיום כהונתם של הרבנים הראשיים הגר״י יוסף והגר״ד לאו בעוד שנה וחצי - ב׳יש עתיד׳ מובילים בשקט מהלך לשינוי תהליך בחירת הרבנים הראשיים החדשים. המהלך: להחליש את הרבנות בבחירת הרבנים, כשבתוך הגוף הבוחר יהיו פחות נציגים לרבנות ויותר נשים.
💥 מנכ״לית משרד החינוך דלית שטאובר למימרן ב׳קול חי׳ - ״אני לא יכולה לדבר על המהלך של חסידות בעלזא להקמת מסגרת ממלכתי חסידי. נכון שהם הגיעו עם בקשה, אבל אין שום החלטות בעניין הזה. זה יתפרסם בבוא העת בידי מי שאמור לפרסם את זה״.
💥 גורם בקואליציה אומר לשבועון 'בקהילה' כי ההסכם הצפוי עם בעלזא על החינוך יביא גם ליציבות הקואליציה: "מובן שאם נזדקק להם בהצבעות חשובות כמו לדוגמא חוק האזרחות
💥 מוסדות שירצו להצטרף לזרם החדש של בעלזא - ממלכתי חסידי יוכלו לעשות זאת תוך התחייבות על שלושה מקצועות יסוד: השפה העברית, מתמטיקה, ולימודי אנגלית. הצלחה של מאה אחוז במבחנים הללו תזכה את המוסד במאה אחוז תקצוב. החשש: כדי להצליח במבחנים ילמדו פחות תנ"ך וגמרא.
💥 נחמיה שטרסלר בטורו ב'הארץ': רמת החיים במגזר החרדי נמוכה יותר, ולכן לרשתות המזון אין ברירה אלא להתאים את מחיריה למה שהחרדים מוכנים לשלם. זו לא אפליה. מדובר בשני שווקים עם ביקושים שונים. הרי שופרסל היתה רוצה למכור בבני ברק במחירים של תל אביב. היא פשוט לא יכולה :
💥 נחמיה שטרסלר ב'הארץ': בעקבות ההתקפות בתקשורת נאלץ מנכ"ל השופרסל (היוצא), איציק אברכהן, להתנצל ולסגור את האתר החרדי. והתוצאה? פגיעה בלקוחות בבני ברק, בלי שום תועלת ללקוחות בתל אביב :
💥 ליה ספילקין: ביישוב עמנואל שבשומרון הודיעו בעיתון המקומי על "מהפיכה בתחבורה" - הפרדה מגדרית בין נשים לגברים בתחב"צ. נכתב: "נתחזק בנושא זה, שהוא הערובה למניעת אסונות ודרך צלחה"
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.