חלק ב
וזוכרים אנו שנים לאחר מכן, שמור זקני רבנו מאיר זצוק״ל, אמר שיום זה היה לו יום מיוחד מכל ימים. ודיבר על המשמעות של מחנך, שכל אות שמלמד את הילדים, מחדיר בדעתם את כל מה שיש לו בנפש עם האות הזאת. כל מה שיש למלמד בראש, דברי תורה וקדושה וח״ו דברים בטלים, הכל נכנס בדעת הילד, כי כח הפועל בנפעל.
ולכן חייב להקפיד על מלמד תינוקות של בית רבן, אדם טהור וקדוש. כי הפעולה שפועל בלימוד הילדים, הכח שלה כח עצום ביותר. ומתי שעומדים לעשות תשובה על חטא הנעורים, חלק מהתשובה צריכה להיות על ניקוי וזיכוך הנפש.
מה שנחקק לכל אדם בימי ילדותו ממורו ומלמדו.
ולכן הכח של לימוד הזוהר הקדוש בכל יום, כמה דפים וכן לימוד פסוקים מהתורה הקדושה כספר דברים וכן תהילים, מנקה ומזכך את הנפש של האדם ומביא את האדם להיות כבריאה חדשה. ויקפיד על כל דמעה של תשובה שיורדת ממנו, למרוח אותה על מצחו, כי הדמעות מנקות את האות ומה שנכתב על מצחו.
וידוע על מור זקננו הקדוש, רבנו חיים פינטו הגדול זצוק״ל, שהיתה לו כוס שהיה שומר בה את הדמעות שהיה מוריד בתיקון חצות ובבכי על גלות השכינה. וכך האדם ידע להגיע לתשובה עילאה. ובכח של תשובה עילאה להשפיע ולתקן גם את העשר נסיונות הקיומיים שלא עמד בהם ונכשל בהם, תשובה עילאה מתקנת אותם ומחזקת את אות ברית בינינו לבין הקב״ה.
וביותר יקפיד האדם בשבת קודש מדברים בטלים ודברי חול. וידע האדם שכל דיבור חול בשבת וכל תכנית אשר מדבר בשבת, לא יוצא מדברים האלו טוב. וכך כמה דברים אדם איבד בחייו מדיבורים שדיבר על דברי חול בשבת. וכבר מצאנו באותו תנא שהלך ביום השבת בתוך שדהו וראה שהגדר נפרצה. ועל דיבורו לתקן את הגדר, העניש את עצמו להפקיר את שדהו. כי ידע שיותר טוב להפקיר שדה ולא להשאיר אותו אחרי שדיבר או חשב על דבר חול בשבת.
דיבור בשבת סכנה גדולה והשטן מצא דרך לקחת בשבי של הטומאה אנשים, והם נהיים מרכבה לס״מ. וכך בדרך של היצר הרע יושבים בשבתות, שזה הזמן הרגיש ביותר, ומזמינים אנשים לביתם לסעודת שבת והורסים נשמות עם ישראל בדברים בטלים ובדברי חול. ועל האנשים האלו שמחריבים את כרם השם, ״רעה לא תמוש מביתם״.
ועל האדם להיות חכם איך מיישר אורחותיו ואיך הולך בדרך נכונה ואיך ניזהר מאנשים שהם תחת ידו של הס״מ.
וביותר צריך רב הדורש לרבים, לדבר אל ליבו ולדרוש לעצמו בקול. וכל המוסר יהיה לעצמו ולא יקטרג על עדת השם, ולא יתן לאחרים מוסר שהוא פגום בו. כי זורע הוא זרעי כלאיים בנשמות עם ישראל. ולפני כל דרשה ודברי תורה, יקפיד הדרשן לעשות תשובה גמורה ולשבור את ליבו ולדעת, שעם ישראל קדושים ומדבר לבני מלכים. וכל נשמה שזוכה לקרב קירבת אמת, בונה מזבח לפני השם. ויזהר וישמר ממדת הגאוה כי השטן בא בדרך של גאוה והורס את כל הטוב אשר פועל ועושה בשביל השם שלו.
וכבר מצאנו אצל מור זקננו הקדוש הרב המוסמך רבנו יאשיהו פינטו זצוק״ל, שהיה מגדולי דור דעה וזכה לקבל תורה מגדולי עם ישראל והשיג השגות שאין הדעת יכולה להבין. וכבר רבנו הבן איש חי זצוק״ל מביא ב״רב פעלים״ וב״בן איש חי״ שמרן הבית יוסף פסק להלכה, שמקווה נשים אסור בחימום ונשים צריכות לטבול במקווה עם מים רגילים, לא חמים. ורבנו הרמ״א זצוק״ל חולק עליו. אך רבנו ה״בן איש חי״ זצוק״ל מביא, שרבנו יאשיהו פינטו זצוק״ל שמע את הבית יוסף חוזר בו מפסיקתו זאת. וכמה זכויות לרבנו יאשיהו פינטו זצוק״ל שבמאות שנים האחרונות, בנות ישראל הספרדיות יכולות לטבול במים חמים.
ואחד מגדולי ישראל, שכתב פירוש מפחיד על הזוהר הקדוש ״מתוק מדבש״ רבנו דניאל פריש זצוק״ל, אמר לנו לפני עשרים ושלוש שנים בערב יום הכפורים, שהזכות שזכה מור זקני זצוק״ל, היא מהזכויות העצומות בעם ישראל ויושב הוא בהיכל הרשב״י וחביריו.
ומור זקני זצוק״ל אף שהיה מגדולי הפוסקים בדורו והיה אב בית דין של דמשק ומגדולי צפת וחכמיה, ומצודתו הייתה פרוסה בעולם כולו, לא פסק הלכה מימיו לבד. ובכל ענין היה פוסק אם יורו שנים כמוני, אני מצטרף שלישי.

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.