רשימת הבלוגים שלי

יום חמישי, 17 באוגוסט 2023

הרב אליהו רבי - בזוגיות – אתה צריך להעניק ראשון!


 שלום וברכה מורי ורבותי!

חודש טוב ומבורך, ראש חודש אלול.

ואמרו דורשי רשומות שאלול בראשי תיבות: "אני לדודי ודודי לי", יחסי גומלין בין עם ישראל לקדוש ברוך הוא.

ככל שאתה משקיע יותר למען אהובך, למען הקדוש ברוך הוא אותו אתה אוהב אהב נפש, ומצוּוה על "וְאָהַבְתָּ" (דברים ו, ה), כך הקדוש ברוך הוא משקיע בך כהנה וכהנה.

והיום יום חמישי, היום של שלום הבית, ומה יותר יפה להבין עד כמה יחסי הגומלין בינינו הם אלו שמֵחַיִּים ומקימים את הבית.

אף אחד לא יכול לבקש מבן או בת הזוג שלו להתחיל ברגל ימין "ואז גם אני אתנהג נכון", אלא תמיד הדרישה צריכה להיות ממך: קודם כל תדבר לעצמך, תעניק את מלא הכחות שלך למען מי שנמצא מולך, ותגלה עד כמה הוא מעניק לך בדיוק אבל בדיוק את אותם כחות ואותן תובנות.

לא שייך להמתין למישהו האחר שיקיים את המחויבויות שלך ורק לאחר מכן לקיים את המחויבויות שלך, כי בצורה כזו, בדיוק כפי שאתה ממתין, גם הוא ימתין, כי כל אחד מאיתנו הוא בעצם "מחזיר אור", וככל שאנו מקבלי אור גדול יותר, אנו מחזירים אור גדול יותר.

ככל שתתהיה ההוא שהוא מספר שתים בתהליך, גם מי שעומד מולך יהיה מספר שתים בבתהליך, ויחד  תזכו להמתין ליום בו יועיל בן הזוג להתיישר ולהקים דף חדש.

זה יכול להתקיים בגיל שמונים, בגיל מאה, בדרך כלל זה מסתיים במקרה מוות או במקרים גרועים יותר ואפילו במקרים של גירושין.

אם אתה משכיל ומבין שמה שמוטל עליך הוא לעשות את המחויבויות שלך, אתה יכול להיות שקט ובטוח ולדאוג לכך שלאחר מכן, מבלי שתנקוף אצבע, תקבל כהנה וכהנה ממי שנמצא מולך.

אבל אף פעם לא עושים את זה על דעת לקבל, כי מי שעושה על דעת לקבל הוא לעולם לא נותן הוא לוקח, בדיוק כפי שאדם שמגיע לחנווני מידי בוקר ומשלם כסף, הוא לא מעניק לו כסף, אלא לוקח מצרכים לארוחת הבוקר.

מה שאתה עושה כדי לקבל, אתה בעצם נותן, מה שאתה עושה על דעת להעניק, זוהי המתנה האמיתית אותה אתה זוכה להעניק למען הבית שלך ורק אז תקבל כהנה וכהנה.

אבל בדיוק כפי שהכבוד רודף אחרי מי שבורח ממנו, כך הנתינה, האהבה וההענקה רודפים רק אחרי מי שלא ממתין להם ולא עושה משהו רק על דעת לקבל.

בהצלחה רבה לכולנו,

וברוכים תהיו!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.