רשימת הבלוגים שלי

יום שלישי, 18 באוגוסט 2020

שומרי אמונים לצידו של האדמו"ר מסדיגורא 38

מענדל ראטה:
אל מעלת כבוד קדושת הגאון הצדיק רבי מרדכי שלום יוסף פרידמאן, מסדיגורא ירושלים שליט״א

באתי בזה באגרת עידוד מלב אוהב, בשם כל כלל ישראל אשר עקב אחרי המתפתח בחצר הקודש סדיגורא בשבוע האחרון, ושמע את המתרחש שם בימים אלו.  כמו רבים שמעתי את עניין העברת ההנהגה בבני ברק לאח הצעיר, ומי כמוני שגדלתי עם סיפורים כאלו, יודע ומרגיש את הצער ועגמת הנפש המרובה שיש בעניין כזה, ובפרט שעיני רבים בכל העולם עוקבים אחר המתרחש.

אין לנו עסק בנסתרות, ואין איתנו יודע למה עשה ד׳ ככה, לתת בלב אביכם זצ״ל החלטה כזו, אשר יש בה גרימת צער נורא מאוד לכל בני המשפחה עד בלתי אפשר להעלות על הדעת, וזאת על אף שמהכרת פניכם ותהלוכותיכם ניכרת האצילות הרוז׳ינאית המיוחדת וכשרון ההנהגה, ועל אף מסירותכם הנאמנת לאביכם הגדול זצוק״ל בכל השנים, אין ההגיון והלב מקבלים דבר מצער ומכאיב כזה.  אין ספק כי יש כאן גם תיקון הקשור לגלגולים קודמים ומי יבוא בסוד ד׳.   ודבר זה כבר ברור לי שנים רבות, שאחד מהתיקונים הנשגבים ביותר עלי אדמות, הוא לחזות בהעברת הנהגה לאח צעיר, והוא שקול כנגד צער ועגמת נפש של אלפי בני אדם, ורק מי שהתנסה במעברים כאלו או מעברים דומים יודע במה מדובר, ויש נשמות יחידות בעולם אשר קיבלו על עצמן דבר כזה לפני שירדו לעולם, ואין לנו הבנה בהדי כבשי דרחמנא, כי נשגבים הם מבינתינו.   

העולם אינו יודע עוד מה נשאר בעניין הנהגת הקהילה בירושלים עיר הקודש ובשאר מרכזי הקהילה, והננו תקווה כי הבן הצעיר, אשר בן תורה הוא וירא שמים כפי השמועה, ישכיל להסתפק בחלקו בבני ברק, והאחים הגדולים יקבלו הנהגת אדמורו״ת בערים אחרות, כאשר ההגינות והיושר מבקשים.  וגם אם ילחיצוהו סובביו, ישכיל להחליט על פי דרכי היושר והצדק.  ונשבע אני בחיי ראשי, אם הייתי עומד במקום כזה, שהייתי נותן לאחי הגדול לפחות חלק מההנהגה, ואיך הייתי יכול לישב על כסא כאשר זה בא על דם אחי הגדול, ואיך הייתי יכול לישון בלילה או להתפלל תפילה אחת בכוונה, ומה היתה שווה תפילתי אם לא הייתי מסתפק בחלקי ומכבד את אחיי הגדולים הקודמים לי.  ואם אפילו אני שאינני חלק במשפחה, לא היתה לי מנוחה לרגע לאורך כל היממה האחרונה, וכמה צער וזעזוע הנפש היה לי מזה, הרי בוודאי אחיכם הצעיר אשר נפל עליו כל זה ביום בהיר, לא יוכל לתת מנוחה לעצמו על דבר שכזה, וידע את אשר בוראו חפץ שיעשה.

ובזה אברכו שיצלח בכל מעשיו ויבנה קהילה לתפארת וימשיך את שושלת הקודש לבית רוז׳ין סאדיגורא, ויאריך ימים על ממלכתו, הוא וכל אחיו במקומותיהם, ועוד יישכח כל הצער והעגמת נפש, כי הכל לטובה גדולה מאת הבורא, ופעמים רבות ראינו בסיפורים כאלו אשר דווקא אלו שעברו עגמת נפש רבה בעניין קבלת ההנהגה ראו נחת מיוחדת עם זרע ברך ד׳ אשר האירו פני תבל והצליחו להקים אור חדש לישראל הם ובניהם ובני בניהם, ואברככם שתזכו לרוב הצלחה ונחת וברכה מרובה בכל מעשיכם, ולפום צערא אגרא, ועוד ינובון בשיבה דשנים ורעננים יהיו, לאורך ימים ושנים טובות, בעזהשי״ת

מנחם מענדל ראטה, בלאאמו״ר הגה״צ משומרי אמונים שליט״א

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.