רשימת הבלוגים שלי

יום ראשון, 12 ביולי 2020

ידיעות כלליות


הקורונה בישראל: מתוך 19,072 בדיקות שבוצעו ביממה האחרונה 1,148 חולים אובחנו. סה"כ ישנם 18,940 פעילים - מתוכם 141 קשה. מניין הנפטרים עלה ל-358.

משרד החינוך מעדכן: 1,893 עובדי הוראה ותלמידים נדבקו בקורונה. 26,434 עובדי הוראה ותלמידים נכנסו לבידוד. מתחילת החודש: 241 גנים ו-121 בתי ספר נסגרו.

ישראל כהן: ‏על רקע הזעם הציבורי על מדיניות הסגרים בשכונות החרדיות תערך מחר ישיבת סיעה של יהדות התורה יום שני כ"א תמוז 13/7 בשעה 15:15 ‏הצהרות לתקשורת בתחילת הישיבה.

יו״ר ש״ס השר דרעי זעם בישיבת ממשלה על מה שכינה ״אכיפה בררנית נגד הציבור החרדי״ ואמר: ״ראינו אתמול בערב שתי הפגנות. הפגנה אחת בכיכר רבין בת״א בהשתתפות עשרת אלפים איש והפגנה בשכונת רוממה בירושלים בהשתתפות עשרות חרדים. בהפגנה בת״א לא תמיד נשמר ריחוק, לא היתה הקפדה על ההנחיות ולא ראינו אלימות כלפי המפגינים״.

עוד מדברי השר דרעי בישיבת הממשלה - ״אבל בשכונת רוממה, ראינו סרטון שבו חרדי שואל שוטר מדוע אינו עוטה מסכה. בתגובה היכה השוטר באגרוף בפניו של החרדי ומנע אפשרות להעניק לו עזרה. יש כאן אלימות מכוונת של שוטרים נגד מפגינים חרדיים. זה חייב להיפסק״.

ישי כהן ב'כיכר': השרים הופתעו מהופעתו החריגה של דרעי בממשלה. הוא דפק על השולחן וצעק לעברם: "לא אסכים לשבת סביב השולחן הזה אם תמשיכו להתנהג כך לציבור שלי".

ירון אברהם: ‏עימות בממשלה: שמולי: אין פלא שהעצמאיים חשים שזרקנו להם חבל תלייה ולא חבל הצלה; רה"מ: אל תדבר איתי בסלוגנים, יש לך אחריות כוללת כשר בממשלה.

שירית אביטן: ‏טוב, לשמחת ימני הפיד ולצער שמאלניו: המחלוקת על סעיף הריבונות ירדה מסדר היום. בכחול לבן ויתרו על האישור של גנץ כראש ממשלה חליפי להצבעה על ריבונות בממשלה. כלומר התנגדות גנץ ואשכנזי לא תהיה מכשול אם וכאשר ההצעה תעלה. בינתיים מעכבים את תקנון הממשלה עניינים אחרים.

דפנה ליאל: ‏גנץ בישיבת שרי כחול לבן: ״תקציב לשלושה חודשים: בלבול מוח. אי אפשר לנהל מדיניות של 90 יום, מה יקרה פה לעצמאים שנה הבאה?״

יובל קרני: ‏שר הביטחון ויו״ר כחול לבן גנץ מותח ביקורת על תפקוד קבינט הקורונה ואומר בישיבת פורום שרינו: ״חייבים לייעל בדחיפות את עבודת קבינט הקורונה. יעילותו קריטית לניהול המערכה״.

‏ליברמן באולפן ynet: "לחקור ההדלפות על מה שקורה באירן. נתניהו אחראי להן, כדי להסיט את תשומת הלב ממה שקורה במדינה. זו פגיעה בביטחון המדינה".

אטילה שומפלבי: ‏גורמים בכירים במערכת הבריאות המקורבים לשר הבריאות טוענים: "נתניהו שם לאדלשטיין מקלות בגלגלים בעניין מינוי הפרוייקטור למלחמה בקורונה. אדלשטיין עובד מסביב לשעון, נתניהו רוצה שליטה גם על זה. התשה".

מיכאל שמש: ‏הנזיפה של נתניהו באיציק שמולי שמולי: הגיע הזמן שיהיה פה דיון רציני על הדברים אי אפשר לאשר את הכל כמקשה אחת כל הזמן נתניהו: מאמין שאתה רוצה להיות בממשלה, אתה שר צעיר אני מבקש ממך להתנהג באופן ממלכתי.

מיכאל שמש: נתניהו שיגר איום מרומז לשר איציק שמולי בישיבת הממשלה "מאמין שאתה רוצה להיות בממשלה, אתה שר צעיר אני מבקש ממך להתנהג באופן ממלכתי".

יעקב ריבלין: כשנתניהו חושש מזעם הציבור הוא ממהר לצאת עם תוכנית כלכלית חדשה. כשיהדות התורה חוששת מזעם בוחריה היא מודיעה על ישיבת סיעה שתפתח בהצהרות לתקשורת.

עטרה גרמן: ‏השר אלקין הצליח להשיג בדיקה תוך 12 שעות, עשה אותה מוקדם בבוקר, קיבל תשובה שלילית והתייצב בישיבת ממשלה.

שלמה קרעי: ‏שרי כחול לבן ויתרו ולא התעניינו בשום משרד שקשור לקורונה, לא הבריאותית ולא הכלכלית. עכשיו הם חושבים שניתן להם גם לאכול את העוגה (להיות בממשלה) וגם להשאיר אותה שלימה (להתנהג כאילו הם באופוזיציה). מנין עזות המצח? צד אחד בממשלה שעושה הכל! מסיייע למשק ולציבור וצד אחד שמבלבל את המוח.

לדיוני ועדת הכספים מחר בנושא תכניות הסיוע השונות במשבר הקורונה הוזמנו כעת נציגות של העובדות והעובדים הסוציאלים. יו"ר הועדה ח"כ משה גפני: המצב לא יכול להימשך כמות שהוא.

‏יו"ר פורום הרשויות החרדיות, ראש עיריית ביתר עילית מאיר רובינשטיין לרה"מ ‎נתניהו שימנה את שר הפנים ‎אריה דרעי לאחראי המאבק בקורונה בחברה החרדית. למכתב הצטרפו כל ראשי הערים החרדיות.

התקבלה הצעת השר דרעי לפרסם מראש את הקריטריונים להטלת סגר - השר דרעי אמר בישיבת ממשלה כי הוא דורש מעתה לפרסם את כל הקריטריונים להחלטה להטיל סגר על כל שכונה או יישוב, כדי למנוע תחושת איפה ואיפה, בעיקר בציבור החרדי. רה״מ נתניהו נענה להצעת השר דרעי והורה לפרסם מעתה באתר ראש הממשלה, את הקריטריונים להטלת סגר בכל יישוב.

ראש מועצת בית אל, שי אלון התגלה כחיובי לנגיף הקורונה. התושבים שבאו עימו במגע הונחו להיכנס לבידוד.

המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' גרוטו בוועדת הכלכלה: "אין פתרון קסם – חתונות גדולות הפכו למוקדי הדבקה מאוד גדולים. בניגוד לבתי כנסת, כשאנשים אוכלים הם מורידים את המסכות ויש סיכון להדבקה"

סיוע למשפחות בעקבות הקורונה! אבי מימרן חושף ב׳קול חי׳: יו״ר ש״ס השר דרעי יוזם תוכנית ממוקדת שתיתן מענה ישיר לציבור החלש ביותר, ביניהם הציבור החרדי והערבי. על פי התוכנית - כל משפחה שזכאית להנחה בארנונה של מעל 70% תיכנס תחת הקירטריון שתקבל תמיכה.

ישי כהן ב'כיכר' על תוכניתו של השר דרעי - הדרישה של דרעי: חלוקת תלושים למשפחות זכאיות לפי מספר הנפשות בבית: 1-3 נפשות - 1500 ש"ח. 4-6 נפשות - 2000 ש"ח. למעלה מ-7 נפשות כולל ההורים - 2500 ש"ח. העלות של תוכנית דרעי - 300 מיליון ש״ח לחודש!

יוזמת השר דרעי לחלק 300 מיליון שקל למשפחות! ישי כהן: ״עם כל הכבוד לוועדות חקירה ואלימות המשטרה, יותר חשוב שהפוליטיקאים שלנו יעסקו בניסיון לסייע למשפחות המתקשות לסיים את החודש. זה הרבה הרבה יותר מעסיק את הציבור״. ארי קלמן: ״יש מי שמקים ועדות חקירה ויש מי שדואג ללחם לבית. השר דרעי דורש להציג עוד הערב תוכנית סיוע לאוכלוסיות החלשות ובהם הציבור החרדי״. 

ישראל כהן: השר דרעי הולך על כל הקופה. מול עיניו הוא רואה משפחות שקורסות. דרעי הולך הכי גדול שאפשר במטרה להציל פה עשרות אלפי משפחות דקה לפני הקריסה. המבוגר האחראי דורש במכתב רשמי מרה״מ נתניהו ומשר האוצר כץ: ״לצרף את הפתרון שלי לתוכנית הפעולה הממשלתית שתוצג היום״.

שירות התעסוקה עדכן היום (ראשון) כי 2,843 מובטלים נרשמו ביממה האחרונה. במקביל, 1,250 אזרחים דיווחו על חזרה לעבודה. עוד נמסר כי שיעור האבטלה עומד על 21%.

גם בצה"ל ממשיך לזנק מספר החולים, כאשר נכון לאמש (מוצ"ש), 540 משרתים בשירות סדיר, קבע ועובדי צה"ל מאובחנים כחולים בקורונה. כולם במצב קל. 9,874 משרתים נמצאים בבידוד ביתי.

שרת התחבורה מירי רגב החליטה שהתחבורה הציבורית תפעל החל ממחר גם לאחר השעה 22:00. ההחלטה התקבלה בתום הערכת מצב עם בכירי משרדה וחברות התחבורה הציבורית.

קלמן: ‏האם המשטרה נוקמת בח"כ אייכלר על ההודעות החריפות נגדה? לפני כמה דקות נראה ח"כ אייכלר במחסום של רחוב יעקובזון כשהשוטרים מסרבים לאפשר לו מעבר גם אחרי שהציג את תעודת הח"כ.

ח"כ אייכלר היה בדרכו לפגישה אצל רופא והשוטר סירב לאפשר לו לעבור גם אחרי שהח"כ אמר שהוא בדרך לרופא והציג תעודת ח"כ. אייכלר בתגובה: "הוכחה נוספת שהאיבה לציבור החרדי שוללת זכויות אדם לחרדים ואינה מבדילה בין ח"כ שיש לו חסינות לכל חובש כיפה אחר".

אלון לוי: מחאת האמהות - עשרות תושבות שכונת רוממה מתכננות להפגין היום בצהריים בצומת הרחובות ירמיהו-שמגר. הסיבה: סגירת מוסדות החינוך בשכונה בעקבות הסגר שהטילה הממשלה.

ישראל כהן בטורו ב'מאקו': כיצד יכול להגיע שוטר מחר לילדה חרדית ולקנוס אותה משום שלא עטתה מסכה על פניה בשעה שאלפים כך מצטופפים באישור המשטרה בלב תל אביב? די היה לראות את אלימות השוטרים ברחובות ירושלים נגד קומץ מפגינים שמחו על הסגר בשכונות חרדיות כדי לראות את ההבדל.

ישראל כהן בתיעוד: ממשיך לחרוש את הארץ תוך שמירה על ההנחיות. הלשכה הניידת של יו"ר סיעת יהדות התורה, ח"כ יצחק פינדרוס, הגיעה הבוקר לחיפה לפגישה ממושכת עם נציגי דגל התורה בעיר: סגר"ע מיכי אלפר וחבר המועצה מנחם קפלן.

חיים גולדברג: ‏כבר למעלה מ-12 שעות יושב בחור חרדי בתא מעצר בגלל ששוטר תקף אותו. זו בושה וחרפה, הוא צריך להשתחרר מיד!

אלון לוי: ראשת מרצ י-ם ח"מ לורה ורטון, שיגרה מכתב חריף למפקד מחוז י-ם בו היא דורשת תשובות לגבי חקירת האירוע במאה שערים בו נפגעה הילדה החרדית זיסי מרגליות מרימון שהושלך ע"י שוטר.

בעקבות התיעוד מאמש בו הוכה צעיר באלימות קשה ע"י שוטר, פנה ח"כ בוסו למח"ש לפעול להדחת השוטר מתפקידו עוד בטרם יתקיים בירור מקיף בעניין.

אור רביד: המשטרה עצרה תושב תל אביב בחשד שצבע את "כיכר טראמפ" בפתח תקווה באדום, לצד הכיתוב: "הסיפוח יעלה לנו בדם", הוא נחקר בשעה זו בתחנת המשטרה.

יובל שגב: בעיריית ירושלים ידעו על הכוונה לירות זיקוקים במהלך השבת אבל לא טרחו לעדכן את התושבים מראש. נציגי שכונות ממזרח העיר התריעו בשבוע שעבר שהחגיגות עומדות להיות חריגות. בהודעה אחת יכלו בעירייה לחסוך לחצים של מאות אלפי תושבים.

קרן מרציאנו: בנק לאומי יאפשר הקלה בתשלום משכנתאות לשנתיים הקרובות.

הגירושין בישראל: ‏11,465 זוגות התגרשו בשנה שעברה - 338 יותר מקרים מ-2018. בבתי הדין הרבניים ננקטו עיצומים נגד 154 סרבני גט, מתוכן 5 נשים.

ארי קלמן: ‏מסתמן כי עוד היום השר אמיר אוחנה יודיע על מינוי איש קשר שיחבר בין המשטרה לציבור החרדי. המועמד הבולט הוא ניצב אריק יקואל שזוכה להערכה בקרב בכירי המשטרה.

ישראל כהן: ‏הערב בשעה 18:00 יתכנסו חברי ההנהלה הרוחנית של ישיבת פוניבז' בראשות נשיא הישיבה הגר"א כהנמן לבחור את המאושרים שיתקבלו לשנת הלימודים הבאה. גורמים בישיבה מעריכים כי צפויים להתקבל מספר שיא של קרוב ל-300 בחורים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.