רשימת הבלוגים שלי

יום חמישי, 8 באוגוסט 2019

ידיעות כלליות



הותר לפרסום: חייל צה"ל נחטף ונרצח באזור עציון הלילה. גופתו התגלתה לפנות בוקר בצד הכביש בין אפרת למגדל עוז כשהיא דקורה בסכין. הנרצח הוא בן עפרה שלמד בישיבה במגדל עוז. התחייל במסגרת מסלול בני"ש אבל טרם שרת. צה"ל ושב"כ במרדף אחר החוליה. (אלון בן דוד)



שמו של בן הישיבה שנרצח הלילה הוא דביר יהודה שורק הי"ד.

ראש הממשלה ושר הביטחון בנימין נתניהו: "הבוקר התבשרנו בפיגוע דקירה קשה. כוחות הביטחון נמצאים עכשיו במרדף כדי ללכוד את המחבל השפל ולבוא עמו חשבון. אני שולח בשמי ובשם הממשלה תנחומים למשפחה".

נשיא המדינה ראובן ריבלין: ‏תפילותינו נתונות הבוקר למשפחת החייל אשר נרצח בידי בן עוולה. 
הלב דאב על זיו העלומים והחיים הקצרים וישרי הדרך שנגדעו. נחזק את ידי כוחות הביטחון כולם הדולקים אחר המרצחים ולא נשקוט עד אשר נשיגם. מול הטרור הנורא נפעל ביד קשה וחסרת פשרות למען שלום אזרחינו בכל מקום אשר יהיו.

השר אריה דרעי: ‏כואב ומתאבל על רצח החייל ותלמיד הישיבה הלילה בגוש עציון. אני משוכנע כי כוחות הביטחון יעצרו את הרוצח. תנחומים מעומק הלב למשפחת החייל. יהי זכרו ברוך.

יו"ר כחול לבן ח"כ בני גנץ:  ‏תנחומים להורי החייל שנרצח הלילה. צה"ל וכוחות הביטחון ידעו לשים את ידם על המחבלים הנתעבים, חיים או מתים.

שר התחבורה בצלאל סמוטריץ':  ‏בוקר קשה. מחזק את ידי כוחות הביטחון במרדף המתקיים בשעות אלה אחר המחבלים הנתעבים ומחבק את המשפחה ואת המתיישבים החלוצים כולם. עלינו להשיב את ההרתעה ולגבות מחיר כבד מהמחבלים, שולחיהם, מסיתיהם ותומכיהם, ובראשם מהרשות הפלשתינית והעומד בראשה.

שר האוצר משה כחלון ליהודה שלזינגר ב'ישראל היום': "ברגע שהייתה חבירה אל נתניהו ולמחנה הימין, הותקפתי ונבחנתי בצורה שונה ממה שאחרים נבחנו, אין לי הסבר לזה. אם הייתי מתחבר לגנץ, זה היה נראה אחרת".

שר האוצר משה כחלון לשלזינגר ב'ישראל היום' באשר למחירי הדיור: "אם לא היינו עושים את הפעולות שעשינו - לא רק שהמחירים לא היו נעצרים, אלא שהיו עולים בעוד 30 אחוזים. יש עוד הרבה לעשות. אי אפשר בקדנציה אחת לרפא חוליים של 70 שנה".

'ידיעות': דווקא בזמן ממשלת מעבר, הודיע אתמול שר החינוך הרב פרץ לד"ר אברהם ליפשיץ על סיום תפקידו כראש החינוך הממלכתי דתי, המטרה: לקדם בזמן קצר כמה שיותר מינויים של אנשים המקורבים לחוגי ישיבת הר המור הקיצונית.

קרני ב'ידיעות' עם האפשרויות להרכיב ממשלה לפי הסקרים: תסריט א': גוש הימין מקבל לפחות 61 מנדטים. נתניהו מרכיב את הממשלה הבאה: ממשלת ימין־חרדים. תסריט ב': גוש הימין ללא ליברמן אינו מצליח לקבל 61, האופציות -  ממשלת אחדות, ממשלת רוטציה או ממשלה בראשות בני גנץ.

תסריטים נוספים ב'ידיעות' להרכבת ממשלה: 
ליברמן יקבל רוטציה על ראשות הממשלה בחלקה האחרון של הקדנציה בתמורה יכנס לממשלה עם החרדים. / ממשלת ימין חרדים עם מפלגת העבודה וגשר / ממשלת שמאל־מרכז חרדים.

ריבלין ב׳בקהילה׳: יש דילמה חרדית את מי לתקוף יותר את ליברמן או לפיד ולמי לעזור יותר. יש ארבעה או חמישה מנדטים אנטי חרדים, החרדים בודקים היכן עדיף שאותם מנדטים יחנו. נכון לרגע זה המדיניות של ש״ס ויהדוה״ת זה לא לתת לליברמן לגנוב את המנדטים. בש״ס לא הסתפקו בסרטון - אלא כדי להשאיר את לפיד עוד בכותרות, הגישו תלונה לוועדת הבחירות על לפיד.

עוד מריבלין בטורו ב׳בקהילה׳: מי שיחייג בשבועות הקרובים לח״כי ש״ס לא ישמע צליל של חו״ל. חברי הכנסת יתפרסו בכל תקופת בין הזמנים בהופעות, קומזיצים ואירועי תרבות של משרד הנגב והגליל בהיקף מימון של עשרות מיליוני שקלים. הציבור יידע סוף כל סוף מי אחראי לכל הטוב הזה ומה מביא השר דרעי מהמשרד הזה. הכסף הזה באמת לא ירד מהשמיים.

ריבלין ב'בקהילה' על הפגישה של יהדוה"ת במצודת זאב: לקומה ה-13 המאובטחת עלו: ראש המטה הרב שבתאי מרקוביץ', אריה זיסמן, שלומי פולק, ראש הלשכה הבלתי נלאה של מקלב, יהודה מנדלוביץ, ומצד אגו"י, מנדל, איזק, שניאור רוזן, את הליכוד ייצגו אוריך, גולן, ואבי יוספי.

ריבלין: אנשי הליכוד גילו שבכל יום שנרשם עימות בין החרדים לליברמן נרשמה נדידת קולות מימין לישראל ביתנו. ההערכה שלפיד וליברמן מתואמים. לפיד יודיע שהוא לא יצטרף לממשלת אחדות אם ליברמן לא יהיה חלק ממנה.

‏ח"כים בליכוד טוענים שבשיחות עם אנשי ראש הממשלה נאמר להם שיש רצון לצרף לקואליציה (אם נתניהו ירכיב אותה) את בני גנץ ואת מפלגתו חוסן לישראל (אחת משלוש המפלגות שמרכיבות את כחול לבן), ביחד כמובן עם השותפות הטבעיות מימין. בליכוד מכחישים. (זאב קם)

‏מתחילה עונת הפסילות: התנועה הרפורמית תגיש היום בקשה לוועדת הבחירות המרכזית לפסול מהתמודדות לכנסת 3 ממתמודדי מפלגת "עוצמה יהודית" איתמר בן גביר, ברוך מרזל ובנצי גופשטיין ואת הרשימה עצמה בגין הסתה לגזענות. (אריק בנדר)

ב'ישראל ביתנו' ביטלו כעת את סיור המתריס במפעל פיניציה.

‏הלילה ב-22:00 זה המועד האחרון להגשת בקשות פסילה של מועמדים ורשימות לכנסת. (אריק בנדר)

׳ישראל היום׳: בלי קשר לחקירת ההטרדות ושליחת המסרונים ליועמ״ש מנדלבליט - המשטרה עדיין מנהלת חקירה סמויה לגלות מי השחית את קבר אביו של אביחי מנדלבליט.

שלזינגר ב'בחדרי': בעיצומם של תשעת הימים, נתלתה מודעה מבישה בבניין דירות בשכונת רמות בי-ם עם דרישה לפנות "על פי דין תורה" דירה בה חוסות בעלות מוגבלויות. הרב לאו הזדעזע "גם להם מגיע לחיות חיים ראויים ומתוקנים - לא דרכה של תורה"

בדרך לכתב אישום. 'ידיעות': השר חיים כץ, לכאורה, גרף מיליונים בעק' מידע פנימי שקיבל מחברו, איש שוק ההון מוטי בן־ארי, ובתמורה ניצל את תפקידו כדי לסייע לו. הדיון בהסרת חסינותו לא יתנהל עד לכנסת הבאה.

רוטציה בהפתעה. 'ידיעות': חברי הבית היהודי והאיחוד הלאומי גילו שראשי מפלגותיהם חתמו על הסכם שלפיו אם הם לא יזכו למספר זהה של ח"כים, הח"כ האחרון ברשימה ייאלץ לאחר שנתיים להתפטר - לטובת חבר המפלגה השניה.

׳ידיעות׳: בשורה להורים ולילדיהם ולכל חובבי הפארקים והגנים הציבוריים - יו״ר ש״ס ושר הפנים אריה דרעי החליט שלא להתיר לרשויות המקומיות לגבות דמי כניסה. דרעי ל׳ידיעות׳ - ״על הגנים הציבוריים להיות פתוחים לקהל הרחב בחינם, כפי שפתחנו את חופי הרחצה לתושבי ישראל ללא תשלום״.

'ישראל היום': תוכנית לסלילת כניסה שלישית לירושלים צפויה לקצר משמעותית את זמן ההגעה לבירה מערי הדרום עד באר שבע, שרת הבינוי: "המתווה ידידותי ולא יפגע בסביבה"

שחר אילן ב'כלכליסט': חברי הכנסת של יהדות התורה הוציאו הודעות תמיכה בליצמן, ח"כ מקלב טען ש"זה ויכוח על משילות ועל מהות התפקיד של שליח ציבור". - ביהדות התורה מסבירים כי זהו מאבק על הזכות להיענות לפניות ציבור — נושא מרכזי בפעילות הח"כ החרדי.

נחשוני ב'ווינט': יהדוה"ת פנתה אמש במכתב דחוף ליועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, בדרישה לבדוק למה פרסמה המשטרה את סיכום חקירת סגן שר הבריאות יעקב ליצמן, לכאורה בניגוד לחוק ההמלצות שעבר באופן סופי בכנסת בשנת 2017.

ח"כ ינון אזולאי ב'קול חי': על רצח החייל, "קמנו לבוקר קשה. שולח את תנחומיי למשפחה האבלה - כולנו משפחה אחת גדולה". על העתירה של ארגוני הנשים בעפולה אמר: "העתירה באה כתוצאה מההסתה של פוליטקאים קטנים בימי בין המצרים. בימים אלו צריך להרבות אהבת חינם".

ח"כ ינון אזולאי ב'קול חי': "בעוד שליברמן התחפש לשונא חרדים לצרכי קמפיין הרי שלפיד ידיו רב לו כנגד החרדים. שנאת החרדים אצל לפיד היא דרך חיים מורשת בית אבא".

עוד מדברי ח"כ ינון אזולאי: "תנועת ש"ס המפלגה החברתית היחידה שקיימת במרחב הפוליטי - רק בחודש הזה ניתן לראות את המהפכה התרבותית שחולל השר דרעי בנושא הקעמפים ופתיחת החופים, והפארקים חינם אין כסף. לטובת מאות אלפי משפחות מכל המגזרים והחוגים"

רן בוקר: מקרה נוסף של התערבות הפקתית לכאורה בסדרה ״מחוז ירושלים״: תושב צור באהר שבמזרח ירושלים טוען כי בחיפוש בחצר ובביתו לא נמצא נשק - אולם בסדרה שודרה סצינה שבה כאילו נמצאו נשקים בחצר ביתו. ״זה לא הבית שלי!״ הוא אומר. תלונה הוגשה למח״ש
 
להמשך כנסו כאן:






כפיה חילונית! ערוץ 7: שדולת הנשים בישראל עתרה היום לבית המשפט לעניינים מנהליים בנצרת בדרישה לבטל את ההפרדה המגדרית באירוע מוזיקלי שיתקיים בפארק העירוני בעיר ביום רביעי הבא.


השר יואב גלנט למימרן ב'קול חי': "יש לי היכרות אישית עם ליצמן. מדובר באדם צנוע שמאמין בדרך שלו. הייתי בביתו יותר מפעם אחת ואני מאמין שהוא פועל רק בניקיון כפיים. אני משוכנע שהדבר ייסגר בלא כלום.


עוד מגלנט ב'קול חי': "קמפיין השנאה של ליברמן ולפיד יתנקם בהם. הניסיון הוכיח שמי שמשתמש בשנאה מתפרק. זה יחזור אליהם כבומרנג"


ח״כ מלכיאלי למימרן ב׳קול חי׳ - ״ש״ס תוכיח בחודש הקרוב מה זה פעילות חברתית. עם ישראל ייחשף בחודש הקרוב לעשרות מיליוני שקלים שהביא השר דרעי עבור מופעים, כינוסים, קעמפים, אתרים, לונה פארקים וקעמפים - מנתיבות ורכסים ועד באר שבע, בית שמש ואלעד״


עוד מח״כ מלכיאלי למימרן ב׳קול חי׳ - ״הציבור הספרדי מאוחד ומלוכד תחת הנהגה אחת ומועצת חכמים אחת. אין לנו מלחמות בבית. אנחנו המפלגה היחידה כיום בלי תדרוכים מאחורי הגב. תראו את המסרים שלנו בקמפיין - הכל חד וממוקד. תזכרו מי הראשון שתמך בנתניהו בסיבוב הקודם, ומי הראשון שתמך בו הפעם. אנחנו איתו בלי למצמץ״


סגנית שר החוץ, ח"כ ציפי חוטובלי לכאן רשת ב: ""יש כאן מאבק בין שני אנשים שרוצים את כס ראשות הממשלה. נתניהו הוכיח שאכפת לו מההתיישבות. גנץ ושותפו לפיד אמרו שהם מאמינים שצריכה להתבצע עקירה של עוד 70 אלף איש. האופציה של ממשלת אחדות היא לא תרחיש סביר. או שתהיה כאן ממשלת ימין או שתהיה כאן ממשלת שמאל"


טל שלו בפרסום ראשון ב׳וואלה׳: ‏בכירים בליכוד בדקו את ההסכם בין עמיר פרץ ואורלי לוי-אבקסיס ואת האפשרות לפיצול אחרי הבחירות וצירופה של לוי לקואליציה. בליכוד מעריכים שאם לא יהיו לנתניהו 61 ממליצים, פרץ לא יסכים להצטרף אבל אפשר יהיה ללחוץ עליה לחבור לממשלת ימין-חרדים, בין היתר כדי לנקום בליברמן.


‏מהחקירה בעניין תלונתו של היועמ"ש אביחי מנדלבליט על הטרדות טלפוניות, עלה כי שניים-שלושה אנשים שלחו לו כ-80 הודעות ביומיים האחרונים, שבהן קראו לו לפתוח בחקירה נגד ח"כ יאיר לפיד, וטענו כי הוא גנב מאות אלפי שקלים.


'ערוץ 12': נתניהו הסביר מדוע יתנגד לממשלת אחדות "לא אפקיר את הברית עם החרדים, לא סומך על בנט ושקד"


‏גנץ בכנס פעילים בקריית אונו: "אנחנו רוצים אחדות, ממשלה רחבה, בלי נתניהו שצריך להתעסק בענייניו המשפטיים כי הם רק מעניינים אותו. לא ניתן למדינה להיגרר למלחמות פנימיות" (יערה שפירא)


נוסבאום ב'ערוץ 12': כל 7 החשודים בהטרדת מנדלבליט הם חרדים, דרשו ממנדלבליט לחקור את יאיר לפיד, כולם שוחררו בתום החקירה.


ח"כ שלמה קרעי למימרן בקו"ח: אני עומד בראש המטה החרדי בליכוד, ואני מצהיר: מי שרבותיו אומרים לו להצביע לש"ס או יהדות התורה אנחנו לא רוצים אותו לליכוד. אני פועל בקרב הציבור החרדלי או החרדי שאין לו הגדרה קהילתית, ואין לו רב.


'כיכר': אחד הבחורים החרדים שנחקר במשטרה על ההטרדות נגד היועמ"ש טען כי הוא לחץ "על לינק בוואטספ ששלח את ההודעה באופן אוטומטי"


דפנה ליאל: גנץ ערך הערב כנס בחירות בקריית אונו. לפיד קפץ ״בהפתעה״ לדבר על עומק השותפות ביניהם. אם כן, עומק השותפות כעומק הצלחת הקמפיין-  אם ינצחו בבחירות הם ימשיכו יחד בממשלה, ואם לא יש לי תחושה שיהפכו ליריבים פוליטיים מרים


עוד מדפנה ליאל: הערב פרסמנו, נתניהו אומר בשיחות סגורות שבכל מקרה לא יוותר על הברית עם החרדים אחרי הבחירות. חושש מפילוג באיחוד הימין ומכך שבנט ושקד לא יהיו בכיס שלו. עם החרדים והחרדליים הדרך לממשלה קצרה- מספיק אפילו רסיס מפלגה כמו אורלי לוי, ברק או גנץ לבד (אפרופו הטקסט הקודם) ולנתניהו יש ממשלה.


ערוץ 12: ‏נתניהו תוקף את ‎סמוטריץ ומקדם חוק לאימוץ שוויוני, לאחר שסמוטריץ' דיבר השבוע שוב על רצונו שישראל תהיה 'מדינת הלכה' - בליכוד הודיעו בתגובה על קידום תזכיר חוק של שר המשפטים אוחנה, שיאפשר אימוץ שוויוני גם להורים להט"בים. נתניהו: "מדינת הלכה? זה בלבול מוח"


השר סמוטריץ תוקף בחריפות: ביבי לא זלזל בי או בדבריי, ביבי מזלזל בכל מי שהוא יהודי מאמין. השיקולים של ביבי הם אך ורק אלקטורליים ללא שום גרעין של אמת המחוברת ליהדות. ביבי רוצה לפנות היום לקהל חילוני כדי לגרד משם עוד מנדט.


'משפחה' חושף מחר: צוות קמפיין ההסברה של 'דגל התורה' במהלך מבריק צפוי לגייס את חברות גיוס ההמונים שאמונים על התרמות המצינג' בעולם התורה, לפרוייקט יחודי וראשון מסוגו במערכות הבחירות, למקסם את הקולות בבחירות הקרובות.


ויסברג בטוויטר: חברי מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל חותמים על מכתב תמיכה בסגן השר ליצמן שיפורסם ביום שישי.


שלזינגר וקלמן חושפים ב'בחדרי': פגישה חשאית נערכה הבוקר בלשכת המשנה ליועמ"ש רז נזרי, אליה זומנו אנשי משרד החינוך ועיריית ירושלים - במהלכה דן בטענות על אפליית בנות ספרדיות בנוסדות חינוך חרדים. חלק מהגורמים הפועלים בנושא, מודרו.


עוד בחשיפת 'בחדרי' על אפליית בנות ספרדיות: המשנה ליועמ"ש רז נזרי קרא כתבה של רפי פרלשטיין בידיעות ירושלים בנושא, פנה אליו בשיחת טלפון אישית לאחר שהדבר נגע לליבו - ובעקבות כך זימן את הפגישה.


העיתונאי נתי טוקר על סרטון ההסתה של יאיר לפיד: "ראשי כחול לבן התנערו אבל נכון להערב הם עדיין מממנים את הסרטון הזה בפייסבוק שלי".


'כיכר' חושף: בגור החליטו על סדרת מחאות בעקבות פינוי בית הכנסת בערד. בליל שבת קבלת שבת ברחוב, במוצאי שבת - ליל תשעה באב, קריאת קינות ברחובה של עיר.


השר חיים כץ ייאלץ לעזוב את תפקידו ואת הממשלה, אם יחליט היועץ המשפטי לממשלה להגיב נגדו כתב אישום, כך דווח בחדשות 12.


העיתונאי חיים ריבלין צייץ בטוויטר: "אמא שלי בת 80 הורדה מהרכבת הקלה בי-ם כי פקע תוקף הרב קו שלה למרות שהוא היה טעון בכסף". מנכ"לית משרד התחבורה והשר סמוטריץ' הגיבו שזו התנהגות לא מקובלת והמקרה יטופל.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.