רשימת הבלוגים שלי

יום שישי, 5 במרץ 2021

בן גביר –סמוטריץ 5 – מרצ 0


מאת פישל קדוש
בן גביר –סמוטריץ 5 – מרצ 0

תמיד נעים להשתתף במסיבת סיום. הסקרים האחרונים מניבים מימצא מעודד: מרצ לא עוברת, מפלגת התועבה ההיסטורית, מתקרבת לסוף דרכה. בשורה גדולה, וביטוי לחיסול השמאל ומחיקת הערך הגדולה שהוא מבצע. 
כמה אופיינית לרוח הזמן (וממצה את השינוי שהתחולל בישראל) תחזית הסקרים: בן גביר סמוטריץ 5 – מרצ 0.
נכון, 'העבודה' בגירסתה הנוכחית, (שהמייסד, בן גוריון, היה מתעלף אחרי עיון בהרכבה) מחליפה את מרצ, אבל תחליף תמיד חיוור לעומת המקור, והאירוניה מתאבדת בקפיצה למראה ניסיונות מרצ הנואשת לעקוף את העבודה מימין.
*
תשובה לבישוף
הבישוף של פראג אמר לרבי יונתן אייבשיץ, שהוא מעריץ את היהודים, אבל ב-3 נושאים ידם על התחתונה: 1. בתי הכנסת נראים עלובים לעומת הכנסיות השמורות לתפארת. 2. בתי הקברות הנוצריים הרבה יותר מטופחים מאלה של היהודי. 3. ההלוויות היהודיות חסרות חן, לעומת ההלוויות הנוצריות, שבהם כלי נגינה ובעיקר חמת חלילים מלווים את האירוע המכובד.
השיב לו רבי יונתן אייבשיץ על ראשון ראשון: בקשר לכנסיות ובתי הכנסת, לכם, הנוצרים, יש "אמא קדושה" שכנראה מנקה את הכנסיה. באשר לבתי הקברות זה טבעי, אנחנו מחכים לביאת המשיח בעגלא ובזמן קריב, וממילא מובן שבתי הקברות זמניים וחבל להשקיע בהם - בעוד אצלכם הקברים לנצח וההשקעה בהתאם. 
לעומת זאת, אמר רבי יונתן, באשר להלוויות אני מסכים איתך, ואכן גם אני אוהב הרבה יותר להשתתף בהלוויות של נוצרים מאשר בהלוויות של יהודים.
כמה טוב להשתתף בהלווייתה של מרצ.
*
ייגמר בבכי?

כמה צפוי (וכמה מאכזב את מי שתלה בו תקווה - חדשה?), סער ("בממשלתי") דוהר לעבר החד ספרתי. השחצן המאובזר בפני הרוע, לומד עד כמה נכונה האמירה: "אפשר לרמות חלק מאנשים, חלק מהזמן, אבל לא את כל האנשים כל הזמן".
מלבד הטיות אינסופיות של המשפט "רק לא ביבי", סער לא אמר דבר אחד עם ערך בכל הקמפיין, ולא פלא שע"פ הסוקרים, גם מה שנשאר לו (אחרי שנשם אוויר פסגות של 24 מנדטים) לגמרי "פריך". לעשות שבפוליטיקה, בניגוד לעוגות, פריכות לא ממש יתרון. 
לא נמנע שההתוודעות לכשלון תאיץ את ההתדרדרות. האכזבה תחזיר הביתה את השמאלנים שהתכוננו להצביע לו כמפלט אחרון מפני שלטון נצח של ביבי (אחרי שנואשו מ"המשפט"), ובהם רוגל אלפר, שמרצ עבורו ימין קיצוני (אמור לי מי מצביעיך ואומר לך מי אתה). הטרמפיסטים הנואשים ירוצו לתקוה חדשה - החדשה, לפיד. בתקווה לקרב אותו במנדטים לביבי.
אחריהם יעזבו את סער שהשקיע כ"כ הרבה כסף (מעניין של מי?) גם מעט הימניים שעדיין איתו (לפי ההערכה 3 מנדטים), חלק מהם עשויים לחזור לליכוד, בעיקר אם המשק אכן יפתח לגמרי. חלק אחר לנדוד לבנט, אצלו ביקרו לפני שהגיע סער. 
לא מן הנמנע שזה עוד ייגמר בבכי. 
השבוע האחרון לא היה מועיל לביבי. אך הוא יכול לרשום גם כמה נקודות אור. אחת מהן, עליית לפיד, יריב החלומות שביבי מנסה להבליט מתחילת המערכה. מסיבה זו עצמה לפיד מתעטף בצניעות לא מוכרת, ממעט להופיע, ומנסה  להתגנב מתחת לרדאר. 
20 מנדטים בסקרים זה כבר הרבה מעל הרדאר, ואולי עוד נזכה לראות את הסרטונים שמציגים את האיש העלוב (והשקרן  המועד) הזה במלוא הדרו. הטיווח ללפיד לא נועד להעביר קולות מלפיד לליכוד, אלא לגרום לקבוצות שונות במרחבי הימין, להזהר מפני מי שחשודים בהליכה איתו.
נ.ב.
גם החרדים מייחלים לעליית לפיד את ליברמן, שעשוייה לעזור להם לשנות את מגמת ההצבעה הנמוכה מזה כעשור וחצי, ולשכך את הכעס, שיש אומרים שהשמאל "מעודד". 
*
רע"ם ביום בהיר
עוד תקווה חדשה לנתניהו. כדאי לשים לב לרע"מ. ע"פ כל הסקרים היא בעלייה גדולה ע"ח 'המשותפת', ועשויה לסיים מעל לחסימה, ולתת לביבי את המנדטים הדרושים לסיכול כל תוכנית/מזימת השמאל.
*
כחו"ל בעיניים
כחו"ל חידה פוליטית בלתי פתירה. איש אינו יודע להסביר מי עדיין מצביע לרשימה המוזרה ולאיש הפאתטי שעומד בראשה. 
אחד הפתרונות המוצעים לחידה: באמת אין לה מצביעים, והיא קיימת בסקרים בזכות מאסה גדולה של ימנים, שנענו לקריאה הגלויה לומר בסקרים שהם מצביעים כחו"ל, כדי למנוע מגנץ להסיר את רשימתו.
אך יתכן שהם עובדים על עצמם בלבד, והם שאומרים לסוקריהם כחו"ל..
אם זה כך, קיבלנו גם את התשובה לחידה נוספת: איפה מסתתרים תומכי הליכוד: אצל גנץ.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.