לאחי ורעי!
בסלון ביתי בקרן דרום מזרח ישנה פינת צעצועים שעברה במשך השנים מהנכדים לנינים. לאחרונה הבחנתי, שהם מעדיפים להוציא מהארון את קופסת הצבעים ומהמדפסת את הנירות, להשתלט על השלחן בסלון ולצבוע. הם משלבים יפה את כל הצבעים, אדום ירוק צהוב סגול וכתום (ורק לא את השחור). ואני מסתכל ונהנה, וחושב לעצמי, שלקטנים האלה יש עוד סיכויים להיות מנהיגים במדינת היהודים.
ובאוירה של פורים - מתברר שלחברי קבינט הקורונה מתקבלים רק כאלה הסובלים מאלרגיה, אלרגיה לחתונות, אלרגיה לחגים ובכלל אלרגיה לשמחות - ונראה, שאלרגיה זו היא ממוטציה מיוחדת שטרם נמצא לה מזור.
היום התבשרנו, שלקראת פורים יוצבו מחסומים בכניסה לכפר שבו אני מתגורר, כפר חב"ד. ואני נזכר בימים שלאחר מלחמת ששת הימים, שבכל פורים יצאנו מהכפר חוליות חוליות למשלוח מנות למחנות ובסיסי צה"ל שלאורך גבולות המדינה ובתוכה. וכשחזרתי מסיני עם גיסי, הצטרפנו לסעודת פורים המשותפת למשפחותינו, אף שזה היה כבר מאוחר לאחר השקיעה - ולבי מתפלץ בקרבי, רבונו של עולם, לאן הגענו. היום אנו בסגר. אסור לערוך התועדויות. אסור לצאת למבצעים. אסור!
...
חזק ונתחזק:
אחי ורעי לומדי התניא. כחסידים אסור לנו ליפול במרה שחורה. ואדרבה, עלינו להתחזק ולחזק את כל עם ישראל בקיום מצוות הפורים:
א. בקריאת המגילה - שעם שמיעתה אנו משחזרים את נס הפורים.
ב. במשלוח מנות איש לרעהו - שבזה מתגברים את האחוה והאחדות שבינינו.
ג. במתנות לאביונים - שנכללת במצות הצדקה, שמקרבת את הגאולה ומבטלת גזרות רעות.
ד. בסעודת החג - שבה נספר בין השאר, על מסירות הנפש שגילה העם כולו על שמירת היהדות במשך כל השנה, מאז הגזרה ועד הימים שבהם התחולל נס הפורים.
ה. משתה ושמחה - שבה ועל ידה אנו נעשים "כלים" לספיגת האורות האלוקיים הנעלים (שלמעלה מהשתחשלות), הפועלים את ה"ונהפוך הוא" - שכל המצב הלא נעים שבו אנו שרויים יעלם ונזכה רק לטוב! וכנאמר במגילה "ליהודים היתה אורה ושמחה וששון ויקר", "כן תהיה לנו".
הרב יקותיאל גרין כפר חב"ד

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.