רשימת הבלוגים שלי

יום שני, 3 באוגוסט 2020

משני עברי הגשר

גשרים במהלך ההיסטוריה האנושית שימשו לחילופין לשני תפקידים.
לחבר או להפריד. לאפשר מעבר או לחסום ולפלג.

גשר שרה המיתולוגי ברחוב ירמיהו, מתוח בין ת"ת גור, לבין בניין הסמינר ות"ת סנהדרין לשעבר - בניין המשמש את חסידות גור תורה, וכעת מתקיימת שם הקייטנה לילדי ת"ת פני מנחם גור של קהילת ראש הישיבה.
הגשר יכל אולי לחבר. יכל. אילולי היו הבריות מטות אוזן לקולות העולים מהצד השמאלי של הגשר, רק ביום שלישי שעבר בביקורו של ראש הישיבה בת"ת "הכי חשוב ילדים זה עין טובה" - הוא אמר "וגם על מי שהוא מחסידות וקהילה אחרת".

אך הקול נתקע באמצע הדרך, מהדהד ושב למקומו, הקולות מהעבר השני יורים אש. חרפות וגידופים והסתה. הפרוטוקולים מעידים שוב ושוב, רק היום פורסם מנשר מלא ביטויי גנאי והטחות קשות מתלמיד חכם מהצד הימני של הגשר.
וההסתה מחלחלת, מלמעלה ועד למטה, וצעירי הצאן מפנימים.
לא חסרות הוכחות, אבל הנה לפניכם תמונות מהיום, ילדי ת"ת גור ירמיהו, מסיימים את הקייטנה, חוצים את הגשר, ובעברו השני הם פורקים את תלמודם.
 צעקות, קללות, ואף אבנים שנזרקות לעבר קייטנת ילדי ת"ת פני מנחם .

 האם ייחצה הגשר אי פעם לשלום? האם הוא ישמש למעבר של אחדות ?!?!
ימים יגידו.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.