רשימת הבלוגים שלי

יום ראשון, 21 ביולי 2019

ידיעות כלליות

יניר קוזין: בנט ושקד סגרו על ריצה משותפת! איילת שקד תעמוד בראש ׳הימין החדש׳.

עמית סגל: ‏שקד מכנסת מסיבת עיתונאים. הערכה: חוזרת לראשות הימין החדש בדרך לאיחוד מלא בימין.

‏הוועדה הקטרית לשיקום עזה הודיעה כי תחל היום בחלוקת כספי מענק הסיוע ל-60 אלף משפחות עניות ברחבי הרצועה. כל משפחה צפויה לקבל סכום של 100 דולרים. הכסף יחולק באמצעות סניפי הדואר.

חדשות 13: ‏אופנוע ים בבעלות עיריית טבריה נמצא הבוקר כשהוא בוער בכינרת, נבחן חשד להצתה. השיטור הימי בודק אם מדובר במחאה על פתיחת החוף בשבת.

קרני ב׳ידיעות׳: קרע בשמאל - סתיו שפיר מאיימת לפרוש ממפלגת ׳העבודה׳ אם עמיר פרץ לא יוביל לחיבורים בגוש השמאל. בכירים במפלגה מעריכים שסתיו שפיר תפרוש ותצטרף ל׳מרצ׳ או לאהוד ברק.

עוד מקרני ב׳ידיעות׳: למרות החיבור בין מפלגות ׳העבודה׳ ו׳גשר׳ - הוחלט כי בקלפי יישארו האותיות ׳אמת׳ אבל יצטרכו לחפש שם חדש לרשימה המשותפת.

זאב קם: ‏פעילים של מפלגת העבודה מתרעמים על החלטת היו"ר פרץ להסיר מהשולחן אפשרות לחיבורים בתוך גוש השמאל-מרכז, לאחר החיבור עם גשר. מספרי הטלפון של פרץ ועוזריו הופצו בקבוצות ווטסאפ בניסיון להפעיל עליו לחץ לחזור בו מההחלטה שלא לחבור לברק ולמרצ.

‏עיריית הרצליה הודיעה לשר הפנים כי תחוקק חוק עזר עירוני שיאפשר לה לסגור בצו מנהלי פעטונים ומשפחתונים פרטיים. החוק החדש צפוי להכינס לתוקף באחד בספטמבר, יחייב מסגרות פרטיות להתקין מצלמות שייחוברו למרכז השליטה בעיר, ולקבל אישורים מכיבוי אש וממכון התקנים לכל משחקי החצר.

בכינוס ראשי מטה יהדות התורה לקראת הבחירות צפויים להשתתף מאגו"י: חנוך זייברט, יוסי דייטש, יהושע מנדל ושיעלה וינברגר. מ'דגל': מנחם שפירא, משה שיפמן, איצה רייך, ונציגים ממטה ההסברה ש. מרקוביץ וש. פולק.

עמית סגל בטויטר: ‏הדבר היחיד שגורם לי לחשוב שאולי המהלך של פרץ בכל זאת חכם הוא האובססיה של כל השמאל נגדו מאז חמישי.

סגן שר הביטחון הרב אלי בן דהן בריאיון לרשת ב' על המו"מ לאיחוד בימין: "אני כבר אמרתי - צריך לעשות סקר, ומי שמביא יותר מנדטים צריך לעמוד בראש הרשימה המאוחדת. האיחוד הזה איננו של הציונות הדתית בלבד"

‏לוחמי משמר הגבול עצרו 102 שוהים בלתי חוקיים, תושבי אזור חברון, בפעילות בגזרת מעבר מיתר שבדרום. בתום חקירה, חלקם הוחזרו לשטחים וחלקם נעצרו להמשך חקירה במשטרה.

אריק בנדר: ‏סיעת מרצ בראשות היו"ר ניצן הורוביץ ומועמדי הרשימה לכנסת מכונסים כעת בבית המפלגה בתל אביב לדיון ראשון לאחר הודעת עמיר פרץ כי לא יחבור למרצ.

‏יו"ר סיעת חד"ש איימן עודה בגל"צ: "לא פוסל אופציה של איחוד עם מרצ, אבל יש זכות קדימה ליצירת הרשימה המשותפת".

'ישראל היום': מפלגת העבודה גוררת מהבחירות לכנסת היוצאת ה-‭21‬ חובות בסך 4 מיליון שקלים. גשר של אורלי לוי נדרשת לפרוע הלוואות כנגד ערבויות בסך ‭ 2,960,000‬ שקלים, והשיגה עד כה רק כ-300 אלף.

קמפיין ש"ס - 'ישראל היום': עיקר המאמצים יופנו לשבועיים וחצי שלפני הבחירות. באלול נערכות בכל יום עצרות המוניות לקראת ימי הדין מה שיגביר את תחושת החירום וההתגייסות לעתיד החרדי. המטרה לשמור על 8 מנדטים.

עוד ב'ישראל היום': ליהדות התורה יש במערכת הבחירות פוטנציאל גדול וסכנה גדולה. הגנום החרדי זקוק לאויב ולאיום. בינתיים הם שומרים על המדיניות - לתת חיבוק דוב לליברמן.

מפלגת זהות הודיעה כי בוטלו הפריימריז שתוכננו להיום. פייגלין ישמש יו"ר המפלגה לכנסת וירכיב את הרשימה.

ח"כ יעלון ב'אולפן ויינט': "נתניהו בונה תיקים ליריביו. הוא ואנשיו האזינו ועקבו אחריי. מישהו משקיע מאמצים לפגוע ביריבים פוליטיים".

'וואלה': גזענות בדרך לקייטנה: הורי הילדים מחולון התבקשו לציין את גוון עורם ברישום לקייטנה.

בכיר בעבודה ל׳ערוץ 13׳ - ״עמיר פרץ יציג השבוע מצטרפים מוכרים ומשמעותיים לרשימה״.

ישראל כהן: על רקע שיאו ההיסטורי של רה״מ נתניהו שעקף בכהונתו את בן גוריון החמיא בסוף השבוע בשיחה עם פעילים ח״כ גפני: ״לביבי יש יכולות נדירות. מדהים לראות כיצד הוא פועל בקור רוח וממשיך להתנהל בעניניות ובמקצועיות ולהוביל את המדינה להצלחה״.

‏יועץ הדיגיטל של רה"מ,, אומר ב-‎#נכוןלהבוקר: "דוברי הרוסית רוצים שידברו איתם בעברית כמו כולם, ורובם מצביעים לליכוד. אנחנו מגבירים את המאמץ ושואלים מה אביגדור ליברמן. עשה למענם - אין להם תשובה"

ראש מועצת חריש יצחק קשת במכתב לתושבים החילוניים: "פורסמו דברי שקר ובלע לפיהם היה לי חלק גדול ברעיון שחסידויות חרדיות בדלניות יגיעו לעיר. אני רוצה להבהיר בצורה ברורה, לא היה לי חלק בכך. ההפך הוא הנכון, המאבק שלי למנוע את הגעתם"

עוד מראש מועצת חריש בעקבות הגעת תולדות אהרן לעיר "אני מנסה לקדם פתרונות דיור חילופיים לאוכלוסיות החרדים הבדלניות בערים אחרות וגייסתי לשם כך משרדי ממשלה שמוכנים לתמוך ולעזור".

‏סערת ח״כ ינקלביץ והיחסים עם בני גנץ ח"כ אלעזר שטרן. : לפתחי וזמרי ברדיו גלי ישראל.. ״אני מכיר את גנץ הרבה שנים, אף פעם לא נדבק בו רבב כזה, אני יודע שח״כ ינקלביץ היא ח״כ חרדית שהופעלו עליה הרבה לחצים לעזוב. אתם חושבים ש-35 חכים יחשבו כולם את אותו הדבר? לא, וזה מה שיפה״

פליטת הפה של צחי הנגבי ברשת ב': "אנחנו המדינה היחידה בעולם שהורגת איראנים כבר שנתיים. אנחנו מכים באיראנים מאות פעמים בסוריה, לפעמים מודים בכך, לפעמים פרסומים זרים חושפים את העניין. אתה רואה שהאיראנים מאוד מוגבלים בתגובות שלהם".

ליברמן: "נתניהו מאשים את אירופה ברפיסות כלפי איראן, בעוד שהוא נוהג כך בחמאס".



להמשך כנסו כאן:





׳כאן 11׳: אחרי החיבור בין העבודה לגשר, עמיר פרץ נמצא במגעים עם ראש השב"כ לשעבר יובל דיסקין במטרה לצרפו למפלגה.


מספר 2 בישראל דמוקרטית יאיר גולן מגיב לפרשת אפשטיין וברק: "זו עלילה מבית מדרשו של בנימין נתניהו. זה נעשה לגנץ במערכה הקודמת באפריל וזה נעשה גם כלפיי בעת התמודדותי לתפקיד הרמטכ"ל".


מוטי גילת ב‏׳כאן 11׳: אהוד ברק לוחץ על גורמים בעלי השפעה על הנהגת ׳מרצ׳, במטרה להביא לאיחוד עם מפלגתו, אך ב׳מרצ׳ נוטים שלא להתחבר עם ברק.


׳כאן 11׳: אורלי לוי ככל הנראה תקבל את המקום ה-6 וה-10 בעבודה. חלק מחברי המפלגה כועסים על עמיר פרץ בטענה שמודרו מההחלטה לצרף את לוי.


‏נפתלי בנט בפגוש את העיתונות: אני לא אהיה כפוף לרבנים. אהיה כפוף אך ורק לעם ישראל ולציבור. אני אמליץ על מועמד ימני שיכול להרכיב ממשלה, אצלי לא יהיו בחירות שלישיות. הימין החדש רץ קדימה, עם או בלי איילת שקד.


‏בני גנץ ב'ערוץ 13': אני יושב פה ואני אומר שלפיד יהיה ראש ממשלה מצוין ואנחנו צריכים לכבד הסכמים והשותפות הזו הביאה 35 מנדטים היא יצרה משהו שלא היה קיים בפוליטיקה הישראלית. עומר ינקלביץ ח"כית חרדית מצוינת.


בני גנץ התייחס להישג שרשם נתניהו כששבר את שיא הכהונה הארוך ביותר: "ביבי, מברוק. שברת את השיא של בן גוריון. אל תדאג, אתה יכול לפרוש בכבוד. אף אחד לא יעקוף אותך כי אחרי שאבחר אגביל את כהונת ראש הממשלה לשתי קדנציות בלבד"


עוד מבני גנץ ל׳ערוץ 13׳ - ״אנו עמלים לייצר שיח וקשרים פוליטיים עם שחקנים שונים במגרש, שכולם נועדו לייצר גימשות פוליטית. אני לא פוסל את החרדים, את השמאל, או החילונים, וערביי ישראל חשובים בעיניי כמו כל אחד אחר״.


בני גנץ ל'ערוץ 13': "אני לא פוסל את החרדים, את השמאל, או החילונים, וערביי ישראל חשובים בעיניי כמו כל אחד אחר".


מלחמה בתוך הגוש! ניצן הורוביץ יוצא במתקפה נגד עמיר פרץ - ״פרץ חזר על הטעות של גבאי וריסק את האפשרות לאיחודים בגוש השמאל. קול למפלגת ׳העבודה׳ זה קול לבנימין נתניהו״.


‏דיווח ברשת אל-מיאדין הלבנונית, המזוהה עם חיזבאללה: נתניהו שכנע את טראמפ, שלא לתקוף באיראן בתגובה להפלת המל"ט האמריקני במיצרי הורמוז לפני כמה שבועות. בדיווח נטען שנתניהו הזהיר כי אם יהיו הרוגים, טהראן תגיב.


עשרות משפחות חסידי תולדות אהרן התפללו השבת ביחד בחריש - התפילות והשירים גרמו לתושבים החילונים להגיע ולהפגין נוכחות ופרובקוציות. אחד מהחסידים יצא אל המפגינים עם קוגל ושתיה, וסיפר להם שגם חסידיות נוספות שוקלים מעבר לחריש.


ישראל כהן: ‏אין גבול לחוצפה ולשרלטנות: אותם בנט ושקד שזרקו את אנשי ׳הבית היהודי׳ לפני מס׳ חודשים לכלבים, הפקירו אותם באישון לילה בלי מנהיגות, יצאו להרפתקאה משותפת ונלחמו בציונות הדתית בכל דרך כשבסוף התהליך הפסידו ונשארו בבית - אותו צמד מנסה בכל דרך להשתלט מחדש על המפלגה שהפקירו.


‏חברת התעופה "בריטיש איירווייז" הודיעה כי היא משהה את טיסותיה לקהיר למשך שבוע כ"אמצעי זהירות"


‏אחרי בריטיש איירוויס גם לופטנזה הגרמנית משעה טיסות לקהיר מסיבות ביטחוניות... משהו מתרחש. (רועי קייס)


‏סמוטריץ במתקפה על בנט ושקד: איך שזה נראה הם לא למדו את הלקח. טעינו כנראה בסלחנות שגילינו ליצר ההרפתקנות המסוכן שלהם. אם הם יחזרו שוב בחוסר אחריות על הטעות שתפצל את הימין הם ישאו באחריות. הפעם כבר לא יסלחו להם על הפלת ממשלת הימין והקמת ממשלת שמאל בגלל מניעים אישיים.


‏עמיר פרץ: לא נשב עם נתניהו כל עוד יש לו כתב חשדות מעל ראשו. במידה והוא שוב לא יצליח להרכיב ממשלה - הליכוד יתפרק לשניים.


אורלי לוי אבקסיס ל'כאן 11' אחרי החיבור עם עמיר פרץ: "לא פוסלת ישיבה בממשלת נתניהו"


‏בדרך החוצה ממפלגת ׳העבודה׳? ‎סתיו שפיר לרינה מצליח ב׳פגוש את העיתונות׳ ב׳ערוץ 12׳ - ״אני מוכנה לסכן את המקום שלי במפלגת העבודה למען איחוד, כל האופציות נמצאות על השולחן״.


יהודה שלזינגר: בנט ושקד יודעים להיפגש לבד גם בלי ההודעות לתקשורת. למעשה, בחמישי האחרון הם ישבו שעתיים וזה עבר די בשקט. אז למה על הפגישה הערב יצאה הודעה לתקשורת שמדווחת על הפגישה ומדגישה שהיא לא תהיה פתוחה לסיקור תקשורתי? בשביל הסיקור התקשורתי.


לפני הפגישה עם איילת שקד אומר נפתלי בנט לרינה מצליח ב׳פגוש את העיתונות׳ ב׳ערוץ 12׳ - ״הימין צריך לרוץ ב-2 רשימות״.


ערוץ 12: נציב שירות המדינה דחה בקשה להאריך את כהונתו של שגריר ישראל בואשינגטון בשנה נוספת בגלל הבחירות. זאת למרות בקשתו של ראה"מ נתניהו שדרמר נחשב לאיש סודו ומי שאמון על הקשר עם הבית הלבן. גם פניה נוספת של ‎שר החוץ ישראל כץ לא הועילה ולפי שעה דרמר יסיים את בסוף ספטמבר.


׳ערוץ 13׳: שר החוץ ישראל כץ ביקש פגישה עם שר החוץ האמריקני שהשיב: ״אין לי זמן״.


פרבר ב'בחדרי': חסיד אמריקני תובע את רשת המזון המהיר העולמית מקדונלד'ס, לאחר שהפלו אותו בקבלה לעבודה על רקע אמונתו הדתית, לטענתו, הוא התבקש לגלח את זקנו בכדי להתקבל לעבודה.


ראש עיריית טבריה רון קובי: הבעיה המרכזית של מדינת ישראל ביחסי דת ומדינה הוא האדמו״ר מגור!


ח"כ אבידר מ'ישראל ביתנו' בשבתרבות ברעננה: ישראל ביתנו היא היחידה שמתחייבת לכפות ממשלת חירום רחבה ללא המפלגות החרדיות והחרד"ליות. יתר המפלגות משתמשות בתעלולי לשון כדי להסביר שישבו עם החרדים.


הכשלון הגדול של רון קובי. הסקופים: אוטובוס השבת שיזם ראש עיריית טבריה כדי לפגוע בקדושת השבת יצא בשבת האחרונה עם שני נוסעים בלבד, אחד מהם רון קובי.


יקי אדמקר: בנט ושקד סיימו את פגישתם. ללא החלטה.


‏משהו מוזר ומסתורי מאוד קורה בשמיים שבין אירופה למצרים. בריטיש איירווייס ולופטהאנזה הודיעו הערב שהן משעות מיידית את כל הטיסות לקהיר. אלה שתיים מהחברות הגדולות באירופה כן? שתיהן הודיעו שההחלטה נובעת מסיבות ביטחוניות. ‏משרד החוץ הבריטי עדכן את אזהרת המסע למצרים: "ישנו סיכון מוגבר לפעולת טרור נגד כלי טיס". יואב זהבי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.