רשימת הבלוגים שלי

יום שני, 28 במאי 2018

ידיעות כלליות


נשיא ארה"ב טראמפ בטוויטר: "המשלחת האמריקנית הגיעה לקוריאה הצפונית לערוך את ההכנות לפגישה בין קים לביני - שתתקיים! אני מאמין כי לקוריאה הצפונית יש פוטנציאל אדיר, והיא תהיה יום אחד מדינה עם כלכלה מעולה. קים מסכים איתי"
שלזינגר בפרסום ראשון ב'בחדרי': לאחר הצעדים נגד הרב מצגר, בשב"ס הודיעו לאסירים באגף התורני במעשיהו כי בחופשה הקרובה עליהם להשאיר כובעים, שטריימלים וחליפות - בבתיהם.
טוכפלד ב"ישראל היום": בימים האחרונים סיכמו ראשי המפלגות על המתווה, שלפיו יעבור חוק הגיוס, כהצעת חוק ממשלתית, עוד במהלך מושב הקיץ של הכנסת ועוד לפני מועד פקיעת החוק על פי הוראת בג"ץ בחודש ספטמבר.
"ישראל היום": על פי הסיכום, חוק הגיוס שכבר אושר בקריאה טרומית בסוף מושב החורף של הכנסת יוקפא, ובמקומו יעבור חוק ממשלתי שצפוי לעבור כבר במושב הקיץ המסתיים באמצע חודש יולי.
מפתיע: חילופי מסרים חשאיים בין איראן לישראל, דיווח בסעודיה: נציגי ישראל ואיראן שהו יחד במלון בעמאן, ו"הושגו הבנות למניעת נוכחות איראנית בתמרון של אסד בגולן הסורי"
עוד מטוכפלד ב"ישראל היום" על הסיכום החשאי שהושג על חוק הגיוס: מסכנות הפורום לא יפורסמו לציבור אלא לפורום מצוצמם שהוקם, בו חברים דרעי, גפני, אמסלם, ליברמן, יריב לוין ויתכן גם איילת שקד.
קרקובסקי ברשת ב': בליכוד מעריכים שנתניהו יעדיף שאלקין יישאר שר, נוכח המתיחות בצפון ותפקידו המרכזי במגעים מול רוסיה, ולא יתמודד לראשות העיר ירושלים.
ח"כ אייכלר בראיון ל"ישראל היום": אני לא מגנה את אלו הנאבקים בחוק הגיוס כי יאיר לפיד אשם בכך, כשאבא שלי הלך עם מדים  במאה שערים לא העזו לתקוף אותו.
גורמים בכירים במפלגת העבודה ליואב קרקובסקי: נחמן שי לא יזכה לתמיכה, "לא נשקיע מאות אלפי שקלים שירדו לטמיון בהתמודדות חסרת סיכוי" ‎
"ידיעות": נתניהו ש"רואה מחלפים ולא פקקי תנועה", נתקע אתמול בפקק בירושלים ונאלץ לבטל את ישיבת שרי הליכוד.
יצחק נחשוני ב"קול חי": "ועדת הגיוס במשרד הביטחון דנה במסמך של גלעד מלאך, שהיה חבר בצוות פלסנר. זהו מסמך בעייתי מאד". יהודה אבידן: "אני לא מודאג, כי הוועדה שומעת את כל הגורמים האפשריים, כולל גורמים קיצוניים"
יו"ר סיעת יהדות התורה בירושלים יעקב הלפרין: ברגע שיש היתכנות לראש עיר חרדי, צריך ללכת על זה בכל הכח ובכל התוקף. הנציג יוסי דייטש הוא הראוי ביותר להנהיג את העיר.  לצערי החרדים מלקים את עצמם שהם לא מספיק טובים.
מתי טוכפלד למנדי ביתאן בכאן מורשת: ייתכן מאוד שהדיל המסתמן הוא חוק גיוס לחרדים תמורת משה ליאון.
סיעת "ישראל ביתנו" בתגובה לסקופים בטוויטר על דיל גיוס תמורת ליאון: ‏‎‎‎ספין הזוי ובזוי, המופץ כמידע נכלולי, על ידי גורמים אינטרסנטיים ללא קשר למציאות. כאמור חוק הגיוס מגובש על ידי ועדה מקצועית במענה לצרכים של צה"ל.
אברימי קרויזר למנדי וביתאן בכאן מורשת: "המועמד החרדי היחיד שיכול לקחת את ירושלים זה יוסי דייטש. האתגר שלו - להרוויח זמן, ולהביא שלום"
רה”ע ערד ניסן בן חמו ב'רדיו דרום' על  דיל אפשרי בין 'הליכוד' לחסידות גור: ”אם יהיו בעיר 40% חרדים, לא תהיה לערד זכות קיום”
ח"כ איציק שמולי למנדי ביתאן בכאן מורשת: התכנית המדינית של איתן כבל מובילה לאפרטהייד. זו לא דרכה של מפלגת העבודה.
"ידיעות": בחודשים האחרונים לא קוזז מס ההכנסה כפי הנדרש משכרו של ראש הממשלה. לאחר שנתגלתה הטעות,  נערך החודש קיזוז על החודשים הקודמים, מה שהותיר את שכר רה"מ על 5,000 ש"ח.
עוד מקרויזר למנדי וביתאן: "לא צריך לעשות שלום בין בני תורה ודגל התורה. מספיק שיסכימו על מועמד משותף לראשות העיר.
ישראל אוחיון ב'קול ברמה': להזכירכם שבבחירות האחרונות ע"פ ההסכם בירושלים זה היה תורה של דגל התורה לבחור את ראש העיר, כאשר הם החליטו ללכת עם ליאון. התוצאות ידועות. הציבור החרדי עדיין מלקק את הפצעים.
תיעוד וידאו מקומם ב'בחדרי': חסיד חב"ד הותקף מילולית בנתב"ג על ידי אישה, לאחר שהציע לעוברי אורח להניח תפילין, "אנחנו לא רוצים להיות חלק ממך, תלך מפה". עד ראייה: "ממש מביש שלהיות יהודי בארץ - זה להיות נרדף"
ישי כהן בפרסום ראשון ב'כיכר': אריה דרעי הכריע - צביקה כהן ימשיך קדנציה נוספת כסגן ראש עיריית ירושלים
רה"ע ניר ברקת במעמד הנחת אבן הפינה למוסדות הרב עמרמי בהר חומה: "מילה טובה ותודה לסגני מחזיק תיק חינוך חרדי, צביקה כהן. בזכות הפעילות המשותפת שלנו, עברנו מיכולת בניה של עשרות כיתות למאות. אגף מנח"ח עם יכולות יותר גדולות גם בהשקעה וגם בבינוי, תהיו גאים מאוד בצביקה כהן"
מנכ"ל ש"ס חיים ביטון לישי כהן ב'כיכר': "צביקה כהן ימשיך גם בתפקידו כיו"ר הסיעה, כך סוכם"
כעת בוועדת הקליטה הדנה בגיורי חו"ל, חבר הכנסת ינון אזולאי עורר מהומה כשאמר לנציגי ההסתדרות הציונית: "עם כל הכבוד, היהדות הרפורמית היא לא יהדות".

להמשך כנסו כאן:

השר בנט לגלסנר ב׳קול ברמה׳:
כולם מבינים שצה"ל לא מסוגל ולא רוצה לקלוט את כל החרדים, החרדים מתגייסים והמדדים עולים, בקצב איטי אמנם, אבל זו הדרך ואין עניין להאיץ בכוח. אני תומך בהידברות, ויש כזו.
שר הפנים הרב אריה דרעי לדוד חכם בקול חי: אנחנו לא נאיים בבחירות על רקע חוק הגיוס, אנחנו אלו שמנענו בחירות אז לא יהיה נכון שנאיים בבחירות. אני מאמין שבשקט יהיה אפשר לפתור מתווה הגיוס. מי שעוקב בחודשים האחרונים רואה שאנשי הליכוד מעצימים את המשבר של הגיוס כי הם רוצים בחירות כדי להרוויח מנדטים. על המכתב שנשלח לראש הממשלה בעניין הגיוס:כל הקדנציה הזו עבדנו שיתפנו פעולה ותיאמו איתי,לצערי הפעם לא תיאמו איתי.
פסקת ההתגברות - *השר נפתלי בנט לגלסנר ב׳קול ברמה׳:* שמעתי את התלונות של אנשי ראש הממשלה שאני מפריע, זזתי הצידה ולא ראיתי שהם עשו משהו. אני לא מתכוון להרפות בעניין הזה. ראש הממשלה הוא היחיד שצריך לטפל בחוק הזה ואמשיך להציף את העניין.
סערת איתן כבל - *השר בנט לגלסנר ב׳קול ברמה׳:* לפני מספר שנים הצעתי את תוכנית הריבונות ואז אמרו שאני הזוי, היום לשמחתי גם איתן כבל הבין שזו הדרך. השמאל מתפכח. כל בן אדם שמקבל את עקרונות המפלגה שלנו, מוזמן. ליהוק של כבל לבית היהודי יכול להיות מעניין.
לבקשת המשטרה - עד המדינה ניר חפץ חזר לישראל מחופשתו בחו"ל.
ערוץ עשר: כתב אישום נגד שרה נתניהו - מנדלבליט מסרב להסדר.
ישראל כהן ואבי רבינא ב"כיכר": אבוטבול דורש לנהל מו"מ נפרד עם דגל ושלומי אמונים. ישיבת מו"מ נוספת הסתיימה כעת. אבוטבול ל"כיכר": יש תזוזה לטובה בנושא דרישת דגל לתיק החינוך.
ישראל מנדלסון נציג חב"ד בבית שמש: אנחנו מודיעים במפורש, אנחנו תומכים במשה אבוטבול לראשות עיריית בית שמש. ומבקשים מראש העיר לשריין לנו תיק כי אנחנו מתמודדים עצמאית ולא עם שלומי אמונים
רבינא ב'כיכר': נעשה ניסיון שכשל עד כה, להריץ את איש העסקים החרדי חיים בנדיקט לראשות צפת. נפגש עם פרוש, גפני ומקלב.
אבי רבינא ב'כיכר': מסתמן פילוג חרדי בצפת: המועמד החרדי שלמה חדד יתאחד עם המועמד שוקי אוחנה. 'דגל' ככה"נ יתמכו באוחנה.
בג"ץ דחה פה אחד את העתירות נגד חוק ההדחה, שמאפשר להדיח ח"כ מכהן.
ח״כ משה גפני לגלסנר ב׳קול ברמה׳:* היעד שלנו הוא שכל אחד שתורתו אומנותו יוכל לשבת ולהמשיך ללמוד תורה בישיבה או בכולל. חוק הדיחוי יהיה כזה. מי שאומר שסיכמנו על תמיכה במשה ליאון בירושלים תמורת הקלות מליברמן בחוק הגיוס, הוא איש רע, שונא את עולם התורה ומחולל לה נזק. אני אומר זאת על דעת יהדות התורה על כל חלקיה וגם על דעת אנשי שס. נתניהו התקשר אלי היום והודעתי לו שאין לנו כוונה לתמוך באלקין, משום שעדיין לא החלטנו. ליאון הוא בהחלט אופציה אפשרית, אך עדיין לא התקבלה הכרעה. להריץ מועמד חרדי בירושלים זאת הרפתקאה מסוכנת אידיאולוגית ופוליטית כל עוד לא ברור לנו אם נצליח לאחד את כל הקהילות ללא יוצא מן הכלל. בבחירות הקודמות הציבור החרדי התפלג ופלג מסוים המליך ראש עיר חילוני.
עוד מגפני לגלסנר ב׳קול ברמה׳:* בהרבה הזדמנויות הלכנו יחד עם שלומי אמונים, בבחירות המוניציפאליות זה מורכב יותר. אני מקווה מאד שהאחדות תישמר. על אף שראשות העיר בבית שמש מגיעה לנו ביושר, גדו"י הורו לנו ללכת עם אבוטבול. אם המו"מ לא יעלה יפה, הכל יפתח מחדש בהתאם להוראת גדו"י. בבית שמש אנחנו ושלומי אמונים יחד.
גפני לגלסנר ב׳קול ברמה׳:* העיתונאים מדברים הרבה שטויות, אני שמח שהנחתי לחכות עד אחרי פסח. גם עכשיו זה מוקדם, וגם עכשיו העיתונאים מדברים שטויות. לגבי אלעד עדיין לא התקבלה החלטה. סיכמנו בבחירות הקודמות שנתמוך בישראל פרוש וסוכם מפורשות שהפעם ראשות העיר הולכת לדגל התורה, כדי לשנות את זה צריך לשבת לדיון, מה שעוד לא קרה.

איראן:
"נקמנו - החשבון עם המשטר הציוני נסגר", בכיר במשטר האיראני לאל ג'זירה: "אנו מחזיקים בסוריה רק יועצים צבאיים ולא לוקחים חלק בלחימה" • "שיתוף הפעולה בין חמאס לחיזבאללה מאיים על ישראל" (מנשה אמיר)
נאור במתקפה על פסקת ההתגברות: "באיזה עולם רוצים לחיות?", נשיאת בית המשפט העליון לשעבר אמרה בכנס ה-18 של לשכת עורכי הדין: "מאיפה ההנחה המובנת מאליה שיש צורך בפסקת התגברות?". על בג"ץ המסתננים: "התעורר צורך לפסול שלוש פעמים הוראות שלא עלו בקנה אחד עם חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו" (ידיעות)
הכנות לפסגת טראמפ-קים: בכירים אמריקנים הגיעו לצפון קוריאה, למרות אי הוודאות בנוגע לקיום הפסגה בין המנהיגים, גורמי ממשל אמריקנים הגיעו למדינה המבודדת. דיווח: מוביל ההכנות - שגריר לשעבר בדרום קוריאה שניהל מו"מ בנושא הגרעין מול פיונגיאנג.  Ynet
יו"ר הכנסת אדלשטיין בכנס לשכת עורכי הדין: אני תומך בחוק עוקף בג"ץ.
דני דנון, שגריר ישראל באו"ם חשף  בפני מועצת הביטחון כי איראן ביצעה ב-2 בינואר ניסוי בטיל מסוג שיהאב 3 מבסיס השיגור CHABAHAR בדרום מזרח איראן. היות ומדובר בטילים בליסטיים, השייכים לקטגוריה 1 של משטר הפיקוח על טכנולוגיות טילים (MTCR) הרי מדובר בהפרת החלטה 2231 של מועצת הביטחון.
טרור העפיפונים מגיע להאג: "שדות ויערות נשרפים בידי טרוריסטים", אחרי תקופה בה טרור העפיפונים מהרצועה גורם לנזק אדיר לשדות באזור עוטף עזה, החליטו בישראל להגיש תביעה נגד בכירי חמאס בביה"ד הבינלאומי בהאג: "לא ייתכן שהם יאשימו את ישראל בפשעי מלחמה בזמן שהם משתמשים בילדים כמגן אנושי. אלי שלזינגר
סין גינתה לפני זמן קצר כניסת ספינות מלחמה אמריקניות למים הטריטוריאליים שלה ללא תיאום, צעד שאותו כינו בבייג'ינג *"פרובוקציה"*. על פי הודעת משרד הביטחון של סין, למקום נשלחו כלי טיס וכלי שיט כדי להזהיר את שתי הספינות, שהפליגו באזור האיים בים סין הדרומי. ‏שר ההגנה הסיני על אניות הקרב האמריקניות שעוגנות באיי ים סין הדרומי: "ספינות ומטוסים שלנו שלחו לעברן אזהרות שיעזבו את חופי המדינה - ארה"ב מפרה את ריבונתנו"
דברי ראש הממשלה בנימין נתניהו בפתח ישיבת הממשלה השבועית: ״אנחנו מביעים הבוקר צער עמוק על פטירתו של סמל ראשון רונן לוברסקי ז"ל. רונן הוא לוחם יחידת דובדבן. הוא נפצע אנושות במהלך פעילות מבצעית בשבוע שעבר ברמאללה. דובדבן היא יחידה מפוארת שתרמה ותורמת רבות לביטחון ישראל ולהצלת חייהם של אזרחי ישראל. בסוף השבוע שוחחתי עם מזכיר המדינה מייק פומפאו. אמרתי לו שאני מעריך מאוד את העמדה הנחושה שהממשל האמריקני מגלה נגד הסכם הגרעין עם איראן, ונגד התוקפנות האיראנית באזורנו. המשטר בטהרן הוא הגורם המרכזי שמערער את היציבות במזרח התיכון. והמערכה נגד תוקפנות שלו לא הסתיימה, אנחנו עדיין בתוכה. אנו פועלים כדי למנוע מאיראן השגת נשק גרעיני. במקביל אנו פועלים נגד התבססות צבאית איראנית בסוריה נגדנו, וכן אנחנו גם פועלים נגד העברת נשק קטלני מסוריה ללבנון או ייצורו בלבנון. כל הנשק הזה מיועד נגד מדינת ישראל וזכותנו, מתוקף הזכות להגנה עצמית, למנוע את ייצורו או העברתו. כך גם לא נסבול תקיפות נגדנו מרצועת עזה. חיל האוויר תקף אמש מטרות טרור בעומק הרצועה. והיום, לאחר שכוחותינו נטרלו מטען חבלה על הגדר, שוב הם פעלו נגד מטרות חמאס בקו המגע. צה"ל וכוחות הביטחון פועלים סביב השעון כדי להגן על מדינת ישראל, להגן על אזרחי ישראל, ולהגן על גבולות ישראל״.
שרת המשפטים איילת שקד ב"קול חי": "תוך שבועיים-שלושה יפורסם תזכיר חוק הגיוס. החרדים ידרשו שינויים והחוק יעוצב יחד איתם. מאמינה שכולם יוכלו לחיות עם החוק החדש"
יוסי גיטלר ב'כל הזמן': "אפשר להכביר מלל על האחריות הנדרשת מעיתונאי חרדי, אבל בשורה התחתונה הוא עושה את מה שמצופה ממנו, ובצורה יוצאת מן הכלל, אולי אפילו יותר מדי. יש אחרים שדווקא עשו את ההיפך מהמצופה מהם"
יוסי גיטלר בטור ב'כל הזמן' על תקרית הבכת השגריר האמריקאי "לעומת העיתונאי ישראל כהן שרק עשה את עבודתו המתבקשת, הרי שמנהלי מכון 'אחיה' וצוות השגרירות מעלו בתפקידם ולא עשו את המוטל עליהם"
קלמן ב'בחדרי': על שולחן ראשי המפלגות החרדיות עלתה העובדה שאלקין תמך בבחירות האחרונות לראשות העיר בבית שמש באלי כהן נגד החרדים, ואף דרש לאחר הסיבוב הראשון משר הפנים לחלק את העיר לעיר חרדית וחילונית.
ח"כ מוזס במהלך הדיון בועדת חינוך: הגיע הזמן לאפשר פתיחת כולל או ישיבה גבוהה ללא תקופת המתנה של שנתיים! זהו נוהל שלא קיים כלפי שום מוסד אחר המתוקצב במשרד החינוך, ונובע מחשדנות מפלה לרעה.
ח"כ גפני בדיון הסוער בועדת החינוך: ההתנכלות למוסדות התורה חסר תקדים, באף מוסד ציוני דתי אין דבר כזה, יש שם כפילות תמיכות ורק אצל החרדים זה נבדק.
ישראל כהן ב׳כיכר׳: על רקע המשבר סביב הקרב על ראשות העיר בבית שמש ובאלעד צפויים מחר הח״כים של ׳דגל׳ להיפגש לדיון בנושא הבחירות המונציפאליות עם סגן השר מאיר פרוש מ׳שלומי אמונים׳.
מועד שחרורו של אבו-מאזן מבית החולים ברמאללה נדחה. אתר "אל-ערבי אל-ג'דיד" מדווח כי הסיבה לדחייה היא רצונו של הרופא להשלים בדיקות אחרונות בלבו של אבו-מאזן מאזן. לפי דיווח זה הוא אמור להשתחרר מחר אחר-הצהריים ולקיים מסיבת עיתונאים.
שר החוץ הבחרייני מאותת הבוקר בריאיון שאין להם בעיה גדולה עם העברת השגרירות האמריקנית מתל אביב לירושלים: הדרישות שלנו לפתרון בסוגיה הפלסטינית לא נוגעות לאזור שבו נפתחה השגרירות. אנחנו מדברים על מזרח ירושלים כבירת פלסטין. מקווים שהאמריקנים יפתחו שם שגרירות כשהמדינה הפלסטינית תקום.
נשיאת איי מרשל הילדה היין הודיעה בימים האחרונים כי היא מבטלת את ביקורה בישראל, "מסיבות פנימיות ואישיות" ‎
יו"ר ועדת הפנים, חה"כ יואב קיש: הגיע הזמן לומר באופן ברור: כהונת המפכ"ל אלשייך צריכה להסתיים בנובמבר השנה הזו ולא להיות מוארכת. חה"כ יואב קיש התייחס לנושא בריאיון לתכנית "מהדורה ראשונה" בערוצים 12/13 והוסיף כי: *"ההתנהלות התקשורתית של המפכ"ל קרעה את האמון בינו לבין הדרג המדיני. הוא לא יכול להמשיך מעבר לתקופה שנקבעה.* חהכ קיש פנה לשר ארדן בבקשה להודיע זאת בצורה ברורה ומיידית ולמצוא מפכל חדש כדי שיהיה מספיק זמן להיערכות. לסיום אמר: "יש לקבוע תקופה ברורה של שלוש שנים ללא הארכה מעתה והלאה. היציבות והוודאות הם דברים קריטיים למשטרה."
רבינא ב'כיכר': גורמים חרדים המריצים את הלן גלבר לראשות העיר אשדוד שלחו את כתב ידה לאבחון גרפולוגי אצל הגרפולוגית הגוראית חוה רוטשילד בניסיון להוכיח כי היא נקיה משחיתות.
ירושלים: אם אלקין יורד ממועמדותו לראשות ירושלים, בגלל קומבינה פוליטית נתניהו-ליברמן-דרעי, שתכליתה הרצת משה ליאון - איני מאמין בסיכוייה. הירושלמים אולי תמימים אבל לא מפגרים (מני גירא שורץ)
גואטה בטוויטר: ‏מיליון וחצי שקל יוציאו על מימון מסיבות לילה לבן בכנסת ישראל. אפילו לא שקל אחד על מופע לציבור הדתי או החרדי. אני מקווה שהשר אלקין שמבקש שהחרדים יתמכו בו לעיריית ירושלים מבין שזה כבר לא יקרה.
אלקין מגיב בטוויטר לגואטה:  מציע לך להרים טלפון ליוסי דייטש ולבדוק איזה תקציב השקיע משרד לענייני ירושלים באירוע ענק בקיץ שהוא ארגן לציבור החרדי.
הארץ: ממשלת ארה"ב שילמה כחצי מיליון שקל למשרד שמרון-מלכו המקורב לנתניהו בתקופת העברת השגרירות. משרד עורכי הדין בתגובה: שותף אחר במשרד עסק בנושא. משרד רה"מ: רה"מ לא עסק בנושא.
בעקבות קריאתו של ח"כ יוסף ג'בארין לאיחוד האירופי להחרים את האירוויזיון בישראל, הגיש סגן השר מייקל אורן תלונה לוועדת האתיקה של הכנסת וקרא לה לנקוט הליך משמעתי נגד ג'בארין (זאב קם)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.