רשימת הבלוגים שלי

יום שישי, 1 בספטמבר 2017

עקב מחלתו המונים ישהו ביום הכיפורים במחיצת הרב פינטו במנהטן

בכיר במשרדי הנהלת הישיבה "שובה ישראל" במנהטן מסר אחר הצהריים (שעון ניו יורק) כי "ההתרגשות בשיאה לאחר שבשנה שעברה כבוד הרב שליט"א נאלץ להתפלל ללא מניין. עתה עקב מחלתו מיד עם פרסום הידיעה כי הרב ישתתף בתפילות יום הכיפורים עם הציבור, אלפים מכל רחבי ארצות הברית, ישראל ומדינות נוספות מציפים את הצוות בבקשות לתיאום הגעה ומקומות לינה בעיר."

כאמור ההתרגשות בקהילות "שובה ישראל" בעולם הגיעה השבוע לממדים חדשים כאשר בתחילת השבוע נמסר מבית האדמו"ר רבי יאשיהו פינטו שליט"א על רצונו להתפלל ביום הכיפורים בצוותא חדא עם המוני תלמידיו וחסידיו בבית מדרשו שבשדרה ה-58 במנהטן.

הידיעה המרנינה פשטה כאש בשדה קוצים בקרב כל קהילות שובה ישראל בעולם והמוני חסידים ותלמידים החלו בהכנות קדחתניות להשגת כרטיסי טיסה ומקומות לינה לשהייה ביום הכיפורים במנהטן.

יוזכר כי בשנה שעברה נאלצו החסידים לוותר על תפילת היום הקדוש עם רבם האהוב שליט"א, כאשר על אף הניסיונות, הלחצים והשתדלניות הרבות שנערכו עד הרגע האחרון לא התאפשרה תפילה במחיצתו, והחסידים המאוכזבים נאלצו לקבל את העובדה הקשה כי רבם יתפלל לבדו ביום הקדוש ללא מניין וללא ספר תורה כנדרש.

כעת, משהתקבלה הידיעה כאמור, החלו בהתארגנויות מהירות להשלמת המסע הלוגיסטי המורכב כשצוותות של הנהלות קהילות "שובה ישראל" בכל נקודה בגלובוס עמלות בימים אלו על הצלחתו של המסע על כל הכרוך והמשתמע מכך.

הרב פינטו עבר בעת האחרונה מספר ניתוחים קשים להסרת גידולים

יצוין כי בשיחה שקיים כתב עם נציג בכיר בהנהלת "שובה ישראל" במנהטן נאמר כי הם מבינים את העול הכבד המונח כעת על צווארם ונערכים בהתאם להשלמת המסע כששיאו יבא לידי ביטוי בתפילות היום הקדוש בצל האדמו"ר שליט"א.

לדברי הבכיר, ראשית, מדובר בהטסתם וקליטתם המורכבת של אלפי איש מנקודות רבות ברחבי העולם. בנוסף, העובדה שכבוד האדמו"ר רבי יאשיהו פינטו שליט"א אינו חש בטוב וכמעט שלא נראה בציבור מזה שלושה חודשים עקב מחלתו הקשה, גורמת לכך שלהזדמנות ייחודית זו של שהייה לאורך כל היום הקדוש במחיצתו מבקשים המונים , גם כאלו שאינן נמנים על תלמידי ישיבות שובה ישראל לרצות להצטרף, כך שזרם המבקשים הולך וגדל מרגע לרגע.

יודגש כי האדמו"ר שליט"א עבר בעת האחרונה מספר ניתוחים קשים להסרת גידולים שקיננו בגופו וגרמו לחולשה גבוהה ולחוסר משמעותי בתפקודו לאורך החודשים האחרונים. לאתר טודיי נודע כי המוני בני אדם מכל החוגים והעדות ממתינים מזה זמן רב להיכנס לעצה ולברכה אצל האדמו"ר שליט"א, כאשר הדלת נפתחת אך בקושי רב בפני זרם הפונים העצום.

מהנהלת שובה ישראל העולמית נשלח לנו לפני שעה קלה, קישור להשארת פרטים לכל המעוניינים להגיע למעמד יום הכיפורים. ראש הצוות המטפל בכל נושא התיאום בחדר הבקרה המשוכלל במנהטן, מסר באופן אישי כי הם "בלי נדר עונים לכל אחד ואחת

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.