שתיה:
א. החל מהבוקר מוקדם ובמשך היום לשתות כוס מים כל שעה בערך, על ידי זה הגוף מקבל נוזלים ומגיע למצב רוויה. אם מקפידים על שתיה במשך היום, אין צורך לשתות כמות מוגברת בסעודה לפני הצום.
[המלצה: להרוות הגוף בנוזלים החל משלושה ימים קודם לצום לשתות 50% יותר מהרגיל]
ב. לקראת הארוחה האחרונה שלפני הצום - חשוב לקחת כפית דבש.
הדבש יגרום שהנוזלים ישמרו ולא יופרשו מהר כך שעד למחרת אחר הצהריים תרגישו רווים ולא צמאים.
ג. שתיה אחרונה- ללגום משקה מר, כמו תה חזק או מר או מעט בירה לבנה.
ע"י סיום עם משקה מר נשבר הצמאון, ובמשך הערב לא מרגישים צמא.
[המלצה: מאחר ובסעודה מפסקת המאכלים מלוחים, נוטים להרגיש צימאון די מהר עם תחילת הצום. שתייה מרובה מיד לאחר האכילה וכמה דקות קודם הצום, מחוסר זמן - כמעט ואינה יעילה, גורמת לעיכול מהיר ואיבוד מרכיבי המזון והמינרלים החיוניים לגוף ע"י הפרשתם תוך זמן קצר. וחבל. להפחתת התופעה, רצוי מראש לתכנן לסיים האכילה לפחות שעה קודם הצום ו- לא לשתות לאחר האכילה (וכפי שמזהיר הרמב"ם) משך כעשרים דק'-חצ"ש.
להותיר די זמן לפני הצום כדי לשתות בנחת החל מ- כחצי שעה לאחר האכילה. השתייה תרווה את הגוף ביעילות, הנוזלים והמרכיבים החיוניים יישמרו בגוף לאורך זמן.]
אכילה:
א. חוץ מהאוכל הרגיל שאוכלים כדאי להרבות באכילת גזר, גם מבושל.
הגזר מחזיק הרבה זמן בקיבה ונותן הרגשת מלאות. ממילא לא רעבים.
ב. אכילת 5-8 שקדים לפני הצום, נותנת גם היא הרגשת מילוי.
עד שהם מתעכלים הצום עובר.
אם אפשר להשרות אותם במים בלילה לפני ולקלף את הקליפה החומה - הרי זה משובח.
סחרחורת והרגשת חולשה:
ביום הצום, אם בכל זאת אתם סובלים, כדאי להצטייד בריח מנטה. יש בבית מרקחת 'מקלון הרחה' בריח מנטה או 'שמן מנטה'.
נשימה חזקה בכל נחיר תרגיע מיד.
לסחרחורת- אפשר לתפוס בכח את העור מעל האף, בין העינים, ללחוץ כמה שניות והסחרחורת חולפת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.