רשימת הבלוגים שלי

יום רביעי, 26 במרץ 2014

הרב דוד לאו התיר בוגדת לבועלה והרב יצחק יוסף זועם טוען כי היא אסורה לבעלה ולבועלה ציוה לא להתייחס לפסק של הרב לאו

מאת איש הרבנות הראשית

בית הדין הרבני הגדול סוער כבר תקופה ארוכה הדיינים ובראשם הראשון לציון יצחק יוסף נשיא ביה"ד הרבני הגדול מדברים בקול גדול כנגד הרב דוד לאו. הסיפור שמסעיר את הדיינים הוא פסק דין של לאו שמכהן כראש הרכב בבית הדין הגדול הוא התיר נישואין לאישה שבגדה בבעלה עם הבוגד הסיבה אני לא מקבל עדות של חוקרים פרטיים שמעידים מטעם ואינם דתיים.
פסק הדין שלו ניתן בסתירה לפס"ד של ביה"ד הרבני אזורי על ידי אחד מחשובי הדיינים הרב אברהם מייזליש חתנו של הגר"ש דייכבוסקי הרב מייזליש כתב בפסק הדין כי עדות החוקרים הפרטיים אמינה וזאת בהתאם לתמונות מסמכים והקלטות שהוצגו בפניהם כמו כן הוא דן בפס"ד המנומק שכתב מדוע הוא מתייחס לעדות של החוקרים על אף שהם לא דתיים.
אלא שעו"ד של בני הזוג החליט כי הוא מערר על ההחלטה לביה"ד הרבני הגדול בהרכב של הרב דוד לאו החליט לאו להתיר את בני הזוג.
כשפס"ד נכתב נשיא ביה"ד יצחק יוסף שלא ידע עליו רתח מזעם הוא אמר לפני דיינים שהיו שם "מה זה צריך להיות הלכה בשו"ע אסורה לבעל אסורה לבועל" איזה עם ארץ מה הוא לא יודע הלכה מפורשת בשו"ע אני לא מוכן לזה " הוא צעק הדיינים אמרו לו שחייבים למנות ללאו דיין חונך שיסביר לו כיצד לפסוק ואיך לכתוב פס"ד. אחד הדיינים הרב שיינפלד אמר "הרב לאו מתייעץ וצריך לדבר איתו אסור סתם לומר אני יודע שיש דיין חשוב במועצה הדתית בירושלים שכותב לו את פסקי הדין אסור סתם להכפיש אדם" הרב יצחק יוסף רתח מזעם עליו מה אתה מדבר הלכה מפורשת בשו"ע איך הוא מתיר דבר כזה.
יצחק יוסף ביקש שיעדכנו את רשמי הנישואין לא לרשום אותם למרות הפסק עכשיו נראה מה יעשו ברבנות

3 תגובות:

  1. הרב לאו ישיב בצדק: איך אפשר שרב מכובד כמו הרב יוסף אינו יודע פסוק בחומש "על פי שנים עדים יקום דבר" ואולי צריך למנות בשבילו חומש רבי שילמוד עמו.

    השבמחק
    תשובות
    1. אשכנזי כמוך צריך לקבור חי , גם אני שלא סיימתי ישיבה קטנה יודע על קיומו של מושג הנקרא : ״ניכרים הדברים״ וכל מה שנאמר בפסוק על פי שנים עדים״ זה דווקא על דיני ממונות נאמר אבל על דיני אישות אמרו בגמרא שאפילו על פי עוף (תוכי) חייב לגרשה, אז תפסיק להמציא הלכות חתיכת אשכנזי טיפש

      מחק
  2. איש הדיינות -

    לא יודע מה המקור לסיפור, אך בבית הדין הרבני הגדול לא שמעו עליו.

    השבמחק

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.