רשימת הבלוגים שלי

יום שני, 24 באוגוסט 2026

"נפעל יחד"? גולדקנופף, על מי אתה עובד?

 

"נפעל יחד"? גולדקנופף, על מי אתה עובד?

עם ישראל התבשר הבוקר בהתרגשות מעל דפי ביטאון חסידות גור - "המודיע" - כי ח"כ יצחק גולדקנופף ימשיך לשמש כנציג החסידות בכנסת גם בקדנציה הבאה. ברכות.

אבל ב"המודיע" לא הסתפקו בזה, והחליטו ללוות את הידיעה המרגשת באמירות מרגשות אף יותר: "נפעל יחד עם כל נציגי יהדות התורה עבור עולם התורה ולומדי התורה".

יהודי שהיה נוחת פה מהירח ולא יודע מה קרה פה בארבע השנים האחרונות עוד היה יכול בטעות באמת להתרגש מהמילים הגבוהות.

אבל יש מי שלא סובל מדמנציה, וזוכר מי היה זה שהסכים לדחיית חקיקת חוק הגיוס לאחרי הקמת הממשלה כי היה דחוף להם מאוד להצטלם בבית הנשיא ולהיכנס למשרד השיכון. וזוכר מי ישב עם נתניהו וסגר על דיל של תקציב זעום לכוללים במקום חוק הגיוס (תקציב שכמובן נעלם יחד עם כל גזירות בג"ץ). וזוכר מי החליט אחרי פרוץ המלחמה לנהל מגעים מטעם עצמו על חוק גיוס עם חמישים אחוז יעדים בניגוד לעמדת מועצת גדולי התורה, ועוד ועוד.

האם אז גם פעלו יחד עם כל נציגי התורה? או שאז ישב מישהו אחד בפורום ראשי מפלגות, מתלהב מהחנפנות של נתניהו, ונותן בתמורה צ'ק פתוח בלי שום שיח או תיאום עם חבריו לסיעה? אז לא פעלו יחד עם נציגי יהדות התורה ואפילו לא יחד עם נציגי אגודת ישראל.

גם כאשר בדגל התורה החליטו לנסות בהכוונת רבותיהם לקדם חוק גיוס, היית שם ח"כ גולדקנופף, ודאגת לא לתת להם שום סיכוי, וכאשר ניסו לקדם כל מהלך אחר "יחד עם כל נציגי יהדות התורה" היית שם והפרעת, יחד עם חבריך למפלגות השמאל.

בידיעה המרגשת של "המודיע" הבוקר טרחו לציין כי גולדקנופף הוא מי שעמד בראש רשימת יהדות התורה בכנסת הנוכחית. איך אמר גולדקנופף לנתניהו? "אתה הראש, אתה אשם".

גולדקנופף, ברכות, אבל אל תחשוב שמישהו שכח את שיטות הפעולה שלך ושל נושאי כליך...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.