לארונג גאר, המרכז הבודהיסטי הגדול בעולם. האקדמיה והמנזר משתרעים על צלע הר במזרח טיבט, למרגלות הרי ההימלאיה, באזור האוטונומי הטיבטי גאדזה, מחוז סצ'ואן. בגובה 4,000 מטר מעל פני הים.
לארונג גאר נוסד בתחילה על ידי Dudjom Lingpa בשנת 1880 ונבנה מחדש 100 שנים מאוחר יותר על ידי Khenpo Jigme Puntsok.
למקום חשיבות רוחנית עצומה עבור בודהיסטים שמגיעים מכל העולם, לא רק מסין.
במקום ישנו טקס בשם קבורת שמיים, הטקס הוא טקס הלוויה של בודהיסטים טיבטים. שרידי הנפטר מוצעים לנשרים כהתגלמות של התפיסה הבודהיסטית של חמלה ונדיבות. נזיר מאומן מכין את הגופה. ברגע שזה נעשה, הנשרים הממתינים יורדים לאכול את הגופה בזמן שנזירים מדקלמים מנטרות. הטקס הזה לא מתאים לכולם. המבקרים אינם רשאים לצפות בגופות או לצלם אותן.
יש מאות בתים צבעוניים הפזורים על פני מדרונות ירוקים ותלולים, ויוצרים כפר בעל גיאומטריה מדהימה.
לא קל להגיע ל-לארונג גאר. העיר הגדולה הקרובה ביותר היא צ'נגדו, שנמצאת במרחק של 650 קילומטרים ולוקח 11 עד 13 שעות להגיע אליה ברכב. ישנם לפחות 1 או 2 אוטובוסים יומיים הנוסעים ישירות מצ'נגדו לעיר המחוז Sertar (Seda בסינית). האוטובוס אינו נוסע ישירות ל-לארונג גאר, אלא נוסע לעיר המחוז.
פעם היו במקום 40,000 תושבים, אבל הרשויות הסיניות צימצמו את מספר התושבים ביוני 2016, לטענת סין הזרם העצום של אנשים המתגוררים בדיור עשה זאת בעצמך הפך לסכנת בטיחות ואש.
מנהל טיבט החופשית אמר, "ברור שההריסה בלארונג גאר אינה קשורה לצפיפות - זו רק עוד טקטיקה בניסיון של סין לערער את השפעת הבודהיזם בטיבט".
למרות הצעדים שנקטה ממשלת סין, לארונג גאר ממשיך להיות ספוג במגנטיות מיסטית אבל לפעמים הוא סגור לזרים.
במקום יש אפשרויות לינה ייחודיות מאוד. המלון הראשי ממוקם על ראש הגבעה המשקיפה על העמק היפה והמנזר.
מבקרים אינם יכולים להזמין חדרים לפני ההגעה (לכן אין ברירה אלא להזמין את החדר עם ההגעה). ישנם קומץ של בתי הארחה בסיסיים מסביב למקום ועוד כמה בירידה ליד הכניסה הראשית. תיירים יכולים גם להתיידד ולהישאר עם נזירים בחדריהם, למרות שאורחים אינם רשאים לעשות זאת באופן רשמי.

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.