מאת: חֲרֵדִי בְּעוֹלָמוֹ
(הערה: חלק מהטקסט שלהלן, נכתב ע"י מכונה - ולא ע"י אדם).
חלק מהעניין של חרדי ממוצע מוקדש לנושא הפוליטי. מה יקרה בבחירות הקרובות? ביבי יחזור או לא יחזור? מה יקרה בין אגו"י לדגל? טווח החשיבה הזה הינו למרחק של שלשה חודשים בערך. הסבירות שבעקבות מערכת בחירות זו ישתנה משהו במצבנו המהותי, נמוכה מאוד. לא רק משום שלכאורה אין לאף אחד מהצדדים רוב, אלא בעיקר משום שנוכחנו (את אשר ידענו) שממשלה שמתקיימת על חודו של קול, סופה שתיפול. ראינו הדגמה מממשלת הזדון שנפלה ונראה שהקורה בתוך 'מחנה ביבי' עכשיו מראה את הצפוי לנו. גם אם תקום ממשלת ביבי, היא תהיה תלויה בגחמותיהם של אינטרסנטים צרי עין שחשיבה ופעילות ארוכות טווח, מן הסתם לא יאפיינו אותם.
זאת מעבר לכך שממשלה צרה אינה טובתו של העם היושב בציון. אנחנו זקוקים לממשלה רחבה ביותר, כי האתגרים שלפנינו אינם פשוטים כלל. לצערי, המצב הפוליטי והחומר האנושי ממנו מורכבת הפויליטיקה המקומית אינם מבטיחים טובות, והקב"ה יצילנו מידם.
הערתי כאן, שאנחנו צריכים חשיבה לטווח ארוך מאוד. לצערי, אין לצפות לזה מפוליטיקאים שטווח ההסתכלות שלהם הוא מקסימום עד הבחירות הבאות. אבל מי שאין פרנסתו מפוליטיקה, מן הראוי שישים לב לטווחי החשיבה שלו.
אנחנו חיים בדור שהשינויים בו כל כך מהותיים, עד שאם לא נשים אל ליבנו, אנחנו עלולים למצוא עצמנו בעולם לא מוכר לנו לחלוטין. איני מדבר כרגע על שינויים במציאות שפוסקי הלכה היו צריכים לשים את עיונם בו, אלא לכל היבטי החיים.
החוק תמיד מפגר אחרי ההתפתחויות הטכניות. כשהתחילו מכוניות, לא היו חוקי תנועה וכשהתחילו מחשבים, לא היו חוקים מותאמים להגנה מפני נזקים וגניבות באינטרנט. בהלכה אנחנו בפיגור כפול. אין לנו חוקים שנוכל לחקותם ואין לנו סמכות לחדש חוקים. כתוצאה מכך, בממונות מסתמכים יותר ויותר על מנהג ומה שמקובל (שאז אומרים 'על דעת כן' וכדו') ובאיסורים, אוסרים כל דבר שאין היתרו ידוע. מה נעשה כשהלחם לא יהיה מחיטה והבשר לא יהיה מהחי? אם תשאל פוסק מן השורה, אחת תהא תשובתו "עד אז, אליהו יפתור לנו כל הספקות". בקרב המזרוחניקעס יש כן רבנים שחושבים קדימה, אבל אצלנו הם אינם נספרים כלל (הם 'הם' מוחלט, ממש לא 'אנחנו').
לצערי ולבושתי, הדבר היחיד שקובע אצלנו כיום, הוא קידוש האי-שינוי. בעוד שנים לא רבות, לא תהיה היכי תמצי בכלל, לחיות חיי תרבותיים בלי אינטרנט וכדו'. (אולי בקצוות אפריקה והאמאזונס. אולי) לא צריך להיות עתידן בשביל זה, צריך להיות אך ורק פקוח עין. אז מה ההכנות שאנחנו עושים לקראת חיים עם אינטרנט וטכנולוגיה??
רק בשביל להמחיש לקורא עד כמה העולם העתידי אינו עתידי, אלא הווה, אציג כאן מאמר העוסק בחשיבות ובדרך בה תוכלו להשתמש באינטלגציה המלאכותית (כלומר, מכונה שחושבת ומדברת). שימו לב: המאמר נכתב ע"י מכונה בעלת בינה מלאכותית (al), לא ע"י אדם. כמה מאיתנו יכולים להפיק ממקלדתם מאמר ברמה הזו? כמה מאיתנו מצליחים להבין את הנאמר בקריאה ראשונה? אתם יכולים לתאר לעצמכם איך יראה העולם כאשר האינטליגנציה של המכשירים סביבנו תהיה ברמה הזו? עם אלו כלים נשלח את בנינו לעולם הזה? איך הם אמורים להסתדר בעולם שאינם מבינים בכלל איך הוא עובד ועל מה הוא מתבסס? מה נעשה? נברח לאפריקה ולאמזונס??
מובא כחומר למחשבה
חרדי בעולמו
- - - - -
הטקסט במאמר שלהלן נוצר באנגלית על ידי HAIM-1.5 מודל ה-AI של חברת AI21 Labs הישראלית, שמתבסס על 1.5 מיליארד פרמטרים ותורגם לעברית על ידי בן אדם.
ככל שהזמן חולף, עיבוד שפה טבעית הופך לעוצמתי יותר ונמצא בכל מקום.
הכלים הפופולריים כיום כוללים כריית טקסט ולמידת מכונה; ניתוח המבנה של טקסטים (Natural
Language Parsing); עיבוד שפה טבעית (NLP), שבמסגרתו הופכים אלגוריתמים לתוכניות כדי
לבצע את הפעולות שאנו רוצים שיבצעו; למידת מכונה ובינה מלאכותית; ויצירת טקסטים.
ככל שהמחשבים ישתפרו בכל הקשור לעיבוד ושליפת מידע מתוך טקסטים, עוד
ועוד טקסטים יתורגמו אוטומטית לשפת מכונה. וככל שהבינה המלאכותית תתעצם, עוד ועוד
משימות בעלות אלמנטים יצירתיים, הכוללות גורם אנושי, יהפכו לאוטומטיות.
בזכות מודלי שפה עצומים בהיקפם, שאומנו על כמויות טקסט אדירות,
מחוללי טקסטים מבוססי AI נותנים פייט לכותבים האנושיים. מחוללי טקסטים
מבוססי AI יכולים לסייע לאנשים שמתקשים בכתיבה להביע את עצמם. יצירת טקסט בעזרת AI היא דרך
מצוינת לסטודנטים להרחיב את אוצר המילים שלהם על ידי הוספה של אלמנטים כמו מילות
מפתח, סימני פיסוק, חוקי דקדוק ואלמנטים נוספים. ככל שתזינו בהם יותר טקסט, כך הם
יהיו יותר אקספרסיביים. מחוללי הטקסט מבוססי AI עובדים
במגוון פלטפורמות כולל סמארטפונים ומערכות מחוללות טקסט כמו למשל Word, Google Docs וכדומה.
לסיכום, יש כמה כלים שעושים שימוש בטכנולוגיית AI כדי
לעזור למשתמשים להביע את עצמם בצורה מושלמת, גם אם כישורי הכתיבה שלהם לוקים. כבני
אדם, יש לכם כמה אינסטינקטים מדהימים וגם כמה קצת יותר פרימיטיביים. כבני אדם,
מחסור בהבנה בסיסית של המתרחש בעולם ושל הרגשות שלכם הוא המגבלה הגדולה ביותר שלכם. AI מציע
לנו דרך לבטא את עצמנו בצורה ריאליסטית יותר. אנחנו יכולים להיות כנים יותר עם
התקשורת שלנו, ויכולים להביע יותר בדיבור או בהבעות הפנים שלנו. אם אתם רוצים
ללמוד כיצד לרתום את ה-AI לטובתכם או אם אתם רוצים להיות יותר מודעים לעולם
שמסביבכם, השתמשו יותר בכלי AI.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.