רשימת הבלוגים שלי

יום שני, 1 במאי 2017

הלב הרחב של ברקע וולף ז״ל‎


לא מכבר צפיתי בקטע ווידאו של תפלת שחרית עם הרבי, ביום ט"ו באייר ה'תנש"א.

תפלת שחרית בזאל הגדול, עת קריאת התורה.

בימת קריאת התורה ממוקמת, כפי שהיה מקובל בימות החול של התקופה ההיא, במזרח 770, ב"ריבוע" הריק מאדם, שעל יד ארון הקודש. גם בערקע היה בין אלו שעמדו בתוך "ריבוע" זה.

כ"כהן" עלה נער, חתן בר-מצווה, ילד צעיר בן שלוש-עשרה. הוא עלה לתורה, בירך את ברכת "אשר בחר בנו מכל העמים", ה"בעל-קורא" הרב דוד רסקין קרא את הקטע הראשון של הפרשה, הנער בירך את ברכת "אשר נתן לנו תורת אמת", והוא זז הצדה, לימין בימת הקריאה.

אחריו עלה כ"לוי", חתן בר מצווה נוסף, וגם הוא בירך את ברכות התורה, הרב רסקין קרא את החלק השני. הנער בירך את ברכת "אשר נתן לנו", והוא זז למקום בו עמד עד עתה החתן הראשון.

בעל הקריאה, הרב רסקין, הכריז: "יעמוד אדוננו מורנו ורבנו בן הרב רבי לוי יצחק"...

הרבי יורד מבימת התפלה ופוסע אל בימת הקריאה.

רגע של מהומה קטנה. מעט האנשים שעמדו בתוככי ה"ריבוע" הזה, כולל חתני המצוה, זזו הצידה במהירות ופינו לרבי דרך להגיע ממקום תפלתו אל בימת הקריאה.

הרבי נושק לאותיות התורה, סוגר את הספר ומברך את ברכות התורה. חתן הבר מצוה שעלה כ"לוי", חזר ונעמד בימין הבימה, ממש ליד הרבי, כפי המובא בהלכה.

אבל היכן החתן הראשון, זה שעלה "כהן"?

לא רואים אותו על המסך, הוא נעלם. בתזוזת הקהל כשהרבי ירד מבימת התפלה לעבר ספר התורה, הבחור זז הצדה ונעלם מהמסך, ובעצם – נעלם מאיזור בימת הקריאה..

איש לא רואה אותו, איש לא מבחין בו, ואיש לא דואג לו. הרבי עולה כעת לתורה, לבטח הוא רוצה לעמוד ליד הרבי, כמו החתן השני, גם עבורו זהו יומו הגדול, זה היום בו הוא נכנס למצוות, הוא חיכה זמן רב ליום הזה, הוא חיכה לרגע בו הוא יעמוד ליד הרבי, ממש לידו, למשך זמן ארוך, לכל משך זמן הקריאה –

אבל הוא לא שם...

הוא רצה לעלות לתורה כ"לוי", כי אז מכוח הדין הוא צריך לעמוד סמוך לרבי. אבל רצה הגורל והוא עלה כ"כהן"... חבירו עומד כעת ליד הרבי, והוא – איננו, לא רואים אותו.

לא קשה לחשוב מה עובר כעת בלבו, במחשבתו.

אבל איש אחד כן ראה אותו, יש אדם אחד שהבחין באותו ילד בן 13, ילד צעיר, חסר-ישע, נער צעיר ש"הלך לאיבוד" בין כל הגדולים שעומדים ב"ריבוע" הזה.

יש איש אחד, עם לב רחב, שהבחין בבחורצ'יק הצעיר, נער שהוא לא מכיר אותו, הוא לא יודע מי הוא. הנער הצעיר – לבטח לא מכיר אותו, הוא לא יודע מי הוא האיש הרחב שעומד כאן, אבל האיש הזה דאג לו.

אתה מביט בווידאו ורואה כיצד ברקע ע"ה מושיט את ידו, מושך את הנער ממקום עומדו ב"מערב הריבוע", היכן שהוא במקום מוסתר שעינית הווידאו לא רואה – הוא אוחז בו ומעמיד אותו בסמוך לרבי, ליד הרבי וליד נער בר המצווה השני.

בדיוק כמו שהוא חלם, כמו שהוא ציפה...

*
כי כזה הוא ברקע – לב רחב שאוהב לעשות טוב ליהודי, גם אם הוא לא מוכר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.