רשימת הבלוגים שלי

יום חמישי, 10 בספטמבר 2026

מבזקים

 

✅ חנוך זייברט שיגר מכתב למאיר פרוש ולאליקים שטארק, והדיע להם כי מכיון ופרשו מהמפלגה פקעה חברותם באגודת ישראל על כל המשתמע והם לא יהיו עוד מורשי חתימה במפלגה.

✅ מזכ"ל אגודת ישראל חנוך זייברט מודה במכתב רשמי שהמפלגה שקועה בחובות עד 2027 ומקפיאה את הפעילות השוטפת. בשלומי אמונים ובעלזא מגיבים בחריפות: ״המכתב הזה הוא ההוכחה הניצחת לטענות שלנו כל העת על גניבת כספים וריקון קופת המפלגה״.

✅ חברים באגודת ישראל יתבעו פתיחת חקירה מה עשה חנוך זייברט עם כל כך הרבה כסף ולאן אלו נעלמו ועל מה - כל הקורה במשך שנים באגודת ישראל ולא מסרו דוחו"ת ברורים ליתר חברי אגודת ישראל הם ייאלצו עתה למסור, עד שיתברר לאן נעלם כל כך הרבה כסף ועל מה - את הפעילות בנושא יתחילו לאחר החגים

✅ יעקב חיים מילר, יוזם מפלגת צבע שחור, אצלי וגדלוביץ' ב'קול ברמה': "הסקר הכי רגוע נותן לנו תמיכה של 22% מהציבור החרדי, נקבל 4-5 מנדטים. נסינו לשכנע את בבצי'ק שגור תגיע איתנו. בבצ'יק אמר לנו בפגישה: "תנו לי את המנדט השמיני ביהדוה״ת כדי שאוכל להתפלג מדגל"

✅ יעקב ריבלין ב׳בקהילה׳: הפיצול והפירוד יאפשר לפרוש לנהל מו״מ קואליציוני מול מרכיב הממשלה הבאה כראש סיעה בפני עצמו. הוא יוזמן גם לישיבות ראשי הסיעות בקואליציה או באופוזיציה - מה שלא יכול היה לעשות בעבר. במישור האידיאולוגי הוא גם יוכל לנקוט קו עצמאי בלי להתחשב בדעתם של עמיתיו לשעבר באגו״י.

✅ עוד מריבלין ב׳בקהילה׳: לאורך כל הקדנציה ציר שלומי אמונים - בעלזא קיבל החלטות לעצמו וכך גם הציר שמנגד. לשיא הגיעו הדברים לאחר שח״כ אייכלר הצטרף כסגן שר לממשלה אחרי שכלו כל הקיצין בחוק הגיוס. למרות המשבר הגדול, את ההפתעה הגדולה שמר ציר שלומי אמונים - בעלזא ליום האחרון. ההחלטה מאחורי הקלעים לשבור את הכלים הייתה בגלל מאבק על מורשה חתימה מטעם אגו״י.

✅ יעקב ריבלין ב׳בקהילה׳ על המשבר בתוך אגו״י: בקדנציה הנוכחית תפקדה אגו״י כסיעה רשמית אחת, אך בפועל התנהלה כשתיים. מצד אחד המרכזית וויז׳ניץ ומצד שני ציר חדש שנוצר בין שלומי אמונים ובעלזא. ההתפלגות באה לידי ביטוי לא בוויכוחים קדחתניים על תפקידים בוועדות, אלא בנושאים אידיאולוגיים מובהקים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.