✅ משחק הפוך על הפוך - שילה פריד: הרב דוד לייבל שמלווה את המסלולים החרדים בצה"ל ואת חטיבת החשמונאים - קורא לתלמידיו להגיע לעצרת החרדית "המעצרים יוצרים טעם רע, אני ממליץ להשתתף בתפילת הרבים ביום חמישי לשאת תפילה לבורא עולמים שייתן תבונה ודעת לכל העוסקים בסוגייה כאובה זו".
✅ הליכוד מצטרף להפגנת המיליון
השר קרעי וחבר הכנסת בוארון הודיעו על השתתפותם בעצרת.
✅ דפנה ליאל: ביום חמישי הקרוב מפלגת המילואימניקים בראשות יועז הנדל תוביל מחאה מול 'עצרת המיליון' של המגזר החרדי נגד גיוס בני הישיבות.
✅ מרן הגאב"ד הגר"צ פרידמן מנהיג הרצפניקים: "כל יהודי חרדי חייב להשתתף בעצרת ההפגנה ההיסטורית שתשמיע את זעקת המרד של היהדות החרדית נגד גזירת הגיוס" (קולדצקי JDN)
✅ ערוץ 7: כך תיראה הפגנת המיליון החרדית. על פי המסתמן, רבנים מכל החוגים ישהו במוקדים שונים ברחבי האזור כולו, כאשר מרפסת אחת תשמש כמוקד המרכזי של המעמד לצורך אמירת הסליחות. "סדר העצרת יכלול אך ורק סליחות, תהילים וקבלת עול מלכות שמים. כל חסידות וכל קהילה יעמדו בשטח שיתוכנן עבורן מראש בראשות הרב או האדמו"ר שלהן", הסבירו המארגנים בשיחה עם ערוץ 7
✅ עמיאל ירחי: החרדים החליטו בישיבת הסיעה להצביע בעד פיצול היועמשית: ״כל מה שהיועמשית נגד אנחנו בעד״.
✅ הסנקציה של החרדים שמשתקת חצי ממשלה: במפלגות החרדיות מסרבים להצביע על מינוי שרים מחליפים בממשלה. בשבוע האחרון פנו בקואליציה למפלגות החרדיות וביקשו שיאפשרו מינוי שרים רק לצורך תפקוד תקין של המשרדים. תוך התחייבות שהשרים יתפטרו מיד עם חזרת המפלגות החרדיות לקואליציה. אלא שהמפלגות החרדיות, כאמצעי לחץ נוסף על הממשלה בעקבות אי-חקיקת חוק הגיוס, החליטו לסרב לבקשה. (שמש)

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.