רשימת הבלוגים שלי

יום רביעי, 30 ביולי 2025

הרב אפרים לניאדו בתלמוד תורה חניכי הישיבות

 

 הגאון הרב אפרים מנשה לניאדו שליט״א, בביקור מיוחד בתלמוד תורה "חניכי הישיבות"

ביקור רב רושם במוסדות "יצחק ירנן": חיבור מרגש בין קהילות, דורות ותלמידי חכמים

ביום מיוחד ורב-השראה זכינו לארח בתלמוד התורה "חניכי הישיבות" אשקלון, את כבוד הרב אפרים מנשה לניאדו שליט״א – רבה של סאו פאולו בברזיל, אשר הגיע לביקור חיזוק והיכרות עם מוסדות 'יצחק ירנן'. הרב הגיע יחד עם שאר בשרו, הרה"ג ר' איתמר לופס, עוזרו האישי של מרן ראש הישיבה.

ביקורם נערך בליווי מרן ראש הישיבה, הגאון המקובל רבי יצחק ברדא שליט"א - נשיא תלמוד התורה "חניכי הישיבות" וראש ישיבת "יצחק ירנן". את מרן ליוו חתנו הרב משה בן שושן ומנהל לשכתו הנאמן, ר' אושרי פדלון.

קבלת פנים מרגשת לתלמידי חכמים

עוד בכניסתם למתחם התלמוד תורה, זכו הרבנים לקבלת פנים חמה ומרגשת מתלמידי כיתות א' וב', שעמדו בשורה יחד עם סגן מנהל התלמוד תורה, הרב מאיר איפרגן, והמחנך הרב אלקנה כהן. הילדים בירכו את האורחים בברכות של שמחה וכבוד, כשנשמעו פיהם דברי תורה ושירה לכבוד התורה ולכבוד תלמידי חכמים.

ביקור בכיתות: תורה חיה בכל גיל

במהלך הסיור עבר הרב לניאדו בין הכיתות, שוחח עם התלמידים ושאל שאלות מתוך תחומי הלימוד הנלמדים. השיח היה חי, מעמיק ומלא כבוד הדדי. הרב הביע את התרגשותו לראות כיצד הילדים ניגשים ללימוד הקודש מתוך אהבה והפנמה.

צוות ההוראה, ובראשם היועץ החינוכי הרב אליהו ניסים כהן, ליווה את האורחים וציין בפני הרבנים את רוח הלימוד המיוחדת השוררת בתלמוד התורה – המשלבת לימוד עיוני, חיבור רגשי ומסירות לצמיחה תורנית ואישית. כמו כן הרב בנימין דרשן והרב בנימין כהן

רגע השיא: תיקון חצות עם תלמידי היכל יצחק

שיאו של הביקור נרשם בבית המדרש של מכינת "היכל יצחק" – שם התקיימה תפילת תיקון חצות מרגשת ומלאת עוצמה, בישיבה על הקרקע, יחד עם תלמידי המכינה, שהביעו בתפילתם כיסופים אמיתיים לבניין ירושלים.

לתפילה הצטרפו רב התלמוד תורה, הרה"ג ר' שלומיאל כהן שליט"א, ור"מי המכינה - הרה"ג ר' פנחס יאיר מלכי והרה"ג ר' יאיר חדאד - אשר ליוו את התפילה במעמד של חיבור, דמעה ותקווה.

הרב לניאדו, שיבח את יראת השמים של הבחורים הצעירים ואת האווירה הרוחנית שמילאה את בית המדרש.

סיור במתחם הישיבה הקטנה "יצחק ירנן" - מבט לעתיד

עם תום הביקור בתלמוד התורה, המשיכה המשלחת לסיור מיוחד באתר הבנייה של הישיבה הקטנה "יצחק ירנן", ההולכת ונבנית בימים אלו בעז"ה, כשלב נוסף בצמיחתה של שרשרת החינוך התורני במוסדות.

לסיור הצטרף גם בנו של ראש הישיבה, ר' אליהו ברדא, אשר שיתף את הרבנים בפרטי התוכנית לבניית הקמפוס: בית מדרש רחב ידיים, פנימייה מפוארת, חדר אוכל מרווח ומבני כיתות מתקדמים – הכול מתוך מחשבה על חוויית לימוד ושהות מלאה השראה ומעלה.

הרב לניאדו הביע את התפעלות מכלל העשייה החינוכית-רוחנית וציין כי המוסדות מהווים דוגמה עולמית לרוח של תורה, מסורת ובניין הדור הבא.

עם סיום הביקור בתלמוד תורה פנתה המשלחת אל הישיבה הגדולה יצחק ירנן שם מסר הרב לניאדו שיעור כללי בעיון והתפלפל עם התלמידים שעה ארוכה לאחר סיום השיעור


הרב ברדא העניק לרב לניאדו סט מספרי ההלכה שחיבר והרב לניאדו העניק את ספרו לאות הערכה לרב ברדא

עונג עילאי היה לראות את שני גדולי הדור יושבים ומלבנים סוגיות סבוכות בהלכה ובאגדה מתוך בקיאות עצומה בש"ס ובפוסקים


יהי רצון שנמשיך לזכות לארח תלמידי חכמים מרחבי העולם, ולחנך את בנינו לגדול בתורה, ביראה ובדעת – מתוך מסירות, אהבה ושורש איתן.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.