רשימת הבלוגים שלי

יום חמישי, 15 בפברואר 2024

מבזקים

 

✅ המועמד לראשות העיר בית שמש, שמואל גרינברג, באולפן הקבינט ב'קול חי': "יש מועמדת אחת מהציבור הכללי, יש מועמד שמקבל תמיכה של חלקים מהציבור החרדי - ואני המועמד המאחד שמקבל תמיכה גם מחלקים בציבור החרדי, גם בדת"ל, גם בכללי".

✅ המדינה לבג"ץ על חוק הגיוס: "שאלה זו מצויה בשיח בדרג המדיני והפוליטי הבכיר ביותר, ונעשים מאמצים גדולים לקבלת החלטות בהקדם - אבל לא ניתן לנקוב בלוח זמנים סופי"

✅ מ"מ נשיא העליון, השופט עוזי פוגלמן, נתן למדינה ארכה עד ה20 בפברואר להגיש את תגובתה בעניין חוק הגיוס

✅ ינון מגל ב'רדיו 103': "אני במקום החרדים, הייתי מטריל עכשיו את המערכת ואומר' 'יאללה, כולם באים. כל החרדים מתגייסים, תכינו לנו עכשיו מסגרות'".

✅ סגן ראש העיר בית שמש שמעון גולדברג פנה לחברת 'נתיב אקספרס' בדרישה לעצור את שביתת הענק שמתכננים הנהגים בשבוע הבא. "קחו אחריות ותפתרו את הבעיות הפנימיות בתוך החברה, אל תפילו את העניינים הפנימיים על הציבור. לא ניתן שיקחו את תושבי בית שמש כבני ערובה. אם נצטרך נפעל משפטית בעניין".

✅ רן בוקר: ראש מערך הנפגעים בצה״ל נגד המערכון ב״ארץ נהדרת״ שביזה חיילים תוך הסתה על חרדים: ״עשו בנו שימוש ציני״ .

✅ האנטישמיות בארה"ב פוגעת יותר בציבור החרדי מאשר בציבור היהודי הכללי. ארבעה מכל עשרה (39%) חרדים דיווחו שהותקפו על רקע אנטישמי, לעומת 26% יהודים מזרמים אחרים ו-19% מקרב החילונים. כך על פי סקר שנערך ע"י הוועד היהודי-האמריקאי (AJC) - ההסבר שנתנו לכך הוא כי חרדי נראה יהודי ואילו אחרים רובם הגדול נראים כמו כל הגויים ורק כאשר מגלים שהם יהודים פוגעים בהם

✅ ישראל כהן: ‏סקר מעניין של פורום מגן ברזל: 1 מכל 2 חרדים תומך בהצטרפות של ליברמן לקבינט המלחמה. נראה כי למען אחדות ישראל הציבור החרדי מוכן למחול  גם למי שהתבטא נגדם קשות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.