מאת: חֲרֵדִי בְּעוֹלָמוֹ
לאחרונה התפרסם סקר שהתבצע בציבור החרדי ממנו שאבתי מלוא חופניים תקווה ונחת.
עד כה חשבתי/חששתי שאני היחיד שרואה את הדברים כך שהנציגים עוסקים באינטרסים של עצמם וכתותיהם, ולא בייצוגנו או ייצוג דתנו ורוחנו. משימים עצמם כאילו דואגים לנו, אבל עיסוקם הוא בתחומי החומר והכבוד.
לי אין שום עניין אם נציג 'שלנו' יהיה שר השיכון או שר המים. מבחינתי אדרבה ואדרבה, ההתרחקות משליטה על האחרים, היא הדרך הנכונה. מה נותן לי ששר השיכון חובש כיפה גדולה? זה משפר את הבניה? זה מקדם משהו עניינית? אז נכון שנציגינו הצליחו להשיג קופה ממנה הם מתכוונים לתת לכל זוג צעיר חרדי 100,000 ש"ח, אבל גניבה לאור יום כזאת, תרבה תורה? או ח"ו רק תרחקי מאיתנו עוד ועוד שבים-בפוטנציה?
בעיני, היה עדיף עשרת מונים אם נציגינו היו מתנזרים לחלוטין משררה. שכל השרים יהיו מהליכוד. כל שנבקש הוא רק שיכבדו את שותפותנו ושלא ימנו שרים נגד רצוננו. מובטחנו ברודפי השררה מהליכוד, כמו מכל מפלגה, שהם כבר ידאגו לאינטרסים שלנו ולא יעשו שום דבר בלי להיוועץ בנו. ככה יהיה מצב שאנחנו לא דורשים שום דבר מאף אחד ורק נציגי העם 'מבינים מדעתם' שנכון לאפשר לנו ללמוד תורה בלא התגייסות (לאלו שתורתם אכן אומנותם) וכו' וכדו'.
הדברים נכתבים לדעת הסוברים שרצוי שתהיה מפלגה חרדית. לא ששמעתי צידוק או הסבר הגיוני לצורך במפלגה חרדית בכלל, אבל מוכן לקבל שאנחנו במצב של אונס גמור ובאם גדוילי הדור יאמרו את דעתם האמיתית (שהיא, מן הסתם, כדעת כל בר דעת), הרי מיד יפוטרו (כפי שקורה במפלגת הפלג, בה מפוטרים 'גדולי הדור', כשאינם סרים למשמעתם של המנהיגים האמיתיים. ע"ש ותרווה צער). נניח שאכן אין ברירה ומוכרחים להחזיק את הנגע הזה של 'מפלגה חרדית', אבל מהיכי תיתי להמליך על החילוניים שר שיכון שאינו מבין בין שמאלו לימינו מאומה מעבר לניסיונו הרב בעושק אחרים??
בסקר עלה ש 29% מהציבור החרדי מבין שאנחנו מותחים את החבל מול החילונים יותר מידי. עדיין 50% סבורים שלא כך (ולשאר 'אין דעה'. בעיני 'אין דעה' כשלכאורה הגדוילים מנהלים את העסק והחכי"ם 'רק עושים מה שמורים להם', היא גילוי דעת משמעותית. תרתי משמע).
נתון מעניין נוסף: רק 30% מהציבור חושב שהחכי"ם מתמקדים במו"מ בעיקר ולא בטפל (כיבודים ושררות מול עקרונות). 43% סבורים שהם מתמקדים בטפל (כבוד ושררה לעומת וכו') ושוב 27% אינם מביעים עמדה (שזו הבעת דעה, כנ"ל). כלומר ששני שליש מהציבור חושב שהנציגים מתמקדים בטובת עצמם ולא בעקרונות!
עוד נתון מעניין: רק 31% סבורים שצריך להתנות את הכניסה לממשלה בביטול רפורמת הסלולר. לא ראיתי איך מתחלקים שני השלישים האחרים, כמה מהם בעד השארת הרפורמה וכמה מהם 'נייטראליים'...
העולה מן הדברים הוא שהגם שהציבור שלנו שבוי שבי של ממש ברשת התשקורת החרדית, עדיין מצליח הוא לראות מעבר לסורגים ולהבחין בניצני אמת. אמנם שליש עד מחצה מהציבור מקבלים את דעת היחצנים (משתי הזרועות) כאמת מחייבת, אבל שליש עד מחצה מגלים חשיבה עצמאית ונוגדת את המסרים המוסכמים-על-הכל-לכאורה של הממסד החרדי.
אם אכן כך, אזי יום שמחה הוא היום. אם אכן כה רבים בציבור שלנו חושבים מחשבות מקוריות ומגבשים דעות עצמאיות מדילהון, הרי שיש לקב"ה במי לשמוח. שוב לא עדר כבשים שאינם חושבים כלום ודעתם אינה נחשבת בעיני איש (לא בקרב החילוניים שרואים שמדובר בעדר ללא מחשבה, לא בעיני העסקנים החרדיים שיודעים שהם מובילים באף את הציבור ובוודאי לא בשמיא, שברור שמדובר באנשים חסרי דעת ומה אפשר לדרוש או לצפות מהם?) אמנם מקובלנו שאין הקב"ה מקפח שכר כל בריה ומן הסתם לחסרי דעת אלה יתנו למעלה משהו, אבל זה יהיה 'משלו' ולא 'משלהם'. אכן אלו שיש להם דעת ורק משימים עצמם כאילו מאמינים לכל ההבלים והשקרים הגלויים שמוכרים להם, אלו שיש בהם דעת ורק מפקירים אותה לטובת היחצנים לזרועותיהם, על אלו איני בטוח מה יהיה דינם ועדיף שלא להרחיב בזה.
בעיני, יום שמחה הוא, משום שמסתבר שיש המוני יהודים שלומדים תורה ומקיימים המצוות לא רק משום שככה חינכו אותם מגיל אפס, אלא כי הבינו שזו דרכם וזו בחירתם. יהודי שמקיים המצוות מבחירה הוא גילוי כבודו יתברך בעולם ואין שמחה גדולה מזו!
וביום שמחה אשר כזה אצרף עצמי להמוני ישראל, שאור הגאולה מתנוצץ עליהם וזוכים לראות בטובו ובחסדו של בורא ומנהיג העולם, איך שעל אף היותנו בגלות מרירית אצל אחינו ובשרנו, מתדבקים בבורא, ובמצוותיו ומחזקין עצמן להוסיף על האור דבר יום ביומו ויודעים שכבר הכינו אותנו מראש שבדורות האחרונים תגבר יד הצד השני ויהיו מדמים עצמם כאילו בעד השם ותורתו הם, כשפועל כל מעשיהם רק להרחיק את בניו ממנו יתברך ר"ל.
אלה ברכב ואלה בסוסים ואנחנו בשם אלוקינו נזכיר. המה כרעו ונפלו ואנחנו קמנו ונתעודד.
במהרה בימינו אמן
חרדי בעולמו

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.