✅ משרד רה"מ מאשר בהודעה באנגלית את דבר תקיפת חיל האוויר בסוריה: "ישראל וסוריה הסכימו על שמירת הסטטוס קוו בענייני ביטחון, שאותו סוריה עמדה להפר בכך שהתירה לכוחות טורקיים להתפרס בבסיס אווירי סמוך לחלב. ישראל לא תסבול איומים על ביטחונה, ותברך על חזרה לסטטוס קוו"
✅ משרד ההגנה באיחוד האמירויות: שני טילים בליסטיים ששוגרו מאיראן כוונו לעבר תנועת שיט ונפלו בים. נמצאים בכוננות מלאה להגנה על ביטחון השיט ולניטרול כל איום.
✅ איחוד האמירויות מודיעה על הפסקה מוחלטת של כל המסחר עם איראן (בטש)
✅ טראמפ: איראן צריכה לוותר על כל הנשק הגרעיני שלה כי היא תשתמש בו אם יהיה לה ולכן אסור שיהיה לה נשק גרעיני
✅ משפחות שכולות, מפוורם הגבורה - נופלי מחלחמת חרבות הברזל יוצאים נגד קושנר על הפגישה עם ראשי חמאס. המשפחות כתבו "חליל אל-חיה אחראי לאונס מאות נשים, ישראליות ואמריקאיות, לרצח וחטיפה של מאות ילדים, ישראלים ואמריקאים. ואיתו קושנר עושה מו"מ? עם טרור נלחמים, לא מדברים!"
✅ טראמפ: "אתמול עברו הרבה ספינות במצר הורמוז, יש לנו שליטה מלאה. זה לא מושלם, לא כולם מצליחים לעבור, אבל בשבועות האחרונים עבר הרבה נפט. אולי נחזור למשא ומתן בשלב מסוים, אבל עכשיו המצב כל כך טוב"
✅ טום באראק, השליח האמריקאי לסוריה, הצהיר כי התקיפות הישראליות בבסיס אווירי בסוריה משקפות חשש מגידול נוכחות טורקית באזור. טורקיה לא קיבלה אזהרה מראש, מה שעלול היה להוביל לתגובה שלה. באראק הדגיש את הצורך במנגנון למניעת חיכוך בין ישראל, סוריה וטורקיה, ולדבריו ארה"ב פועלת כעת להקמתו (רויטרס).
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.