יודע להוציא לימונדה מהלימון, וגם מבין פרק בתיזמון. נתניהו כבר סימן את ההתמודדות עם השמאל/בנטים/ליברמנים/"מילואימניקים" וכו', והמסר פשוט: "77 שנים לא הצלחתם לגייס חרדים, אני אגייס אלפים".
התיזמון שקוף. ע"פ החוק בשנת השרות הראשונה (שתתפרס על שנה וחצי) יתגייסו כ-8 אלף חרדים ו"חרדים".
צפוי כי לאחר בצורת בגיוס חרדים (גם ביחס לעבר), תוצאת העימות חרדים-צבא, בתחילת הגיוסים יבוא "תיקון טכני", כמו שאומרים בבורסה, ומי שנמנעו מגיוס בשל המתח יתחיילו בפרק זמן קצר. כשהחרדים תורמים חלקם באמירה -שכבר מתגלגלת- "מי שאינו בישיבה מתגייס" בכפוף לשינוי פקודת מטכ"ל (בחקיקה עצמה?), ואחרי כמחצית השנה סביר שניתן יהיה להצביע על הצלחה בגיוס, שתיסתום את הפה לשמאל. ביבי והימין יעקצו: אתם כבר 3 דורות מנסים ולא מצליחים, ורק קורעים את החברה, אני מביא גיוס של 2 אוגדות בשנה ובדרכי שלום.
הישג כזה יניב דיבידנד ענק גם לחרדים, שלראשונה בתולדות המדינה יתאבזרו בתשובה הולמת על גיבנת הגיוס, שבכל השנים היתה עקב עכילס במעמד החרדים במדינה ובהשפעתם.

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.