רשימת הבלוגים שלי

יום שישי, 5 באפריל 2019

נוכלות ברחוב החרדי בלונדון

הרחוב החרדי בלונדון בוער! הונאת ענק

האם שוב מוליכים את הציבור החרדי שולל? בימים האחרונים נחשפו מעשיו של ציינג' חרדי בשכונת סטמפורדהיל. הציינג' הידוע בעיר בשם 'פרידקס' לקח בעורמה קבלות מעמותות צדקה ידועות בלונדון.

וכך פעל העוקץ: לקוח שביקש לתרום לעמותה  נתבקש ע"י בעל הציינג להעביר לחשבונו האישי את התרומה כשביכול הכסף הולך לצדקה ובתמורה לכסף שהועבר לחשבונו הציג ללקוחותיו קבלות שהשיג במרמה מהעמותה. 

כך פעל בעל הצ'יינג במשך זמן רב וגלגל לתוך חשבונות בנקים שלו  מליוני ליש"ט כשאף אחד משני הצדדים לא מרגיש בנוכלות המתבצעת בהם.
לאחרונה החלו הרשויות באנגליה לחקור את העמותות בטענה שהדוחות המוגשים ע"י אינם תואמים את המספרים האמיתיים.
כרגע החקירות הם על סכום של 100 מיליון ליש"ט [!!!] והכל אודות למרמה של בעל הציינג' פרידקס שגרף לכיסו  עשרות אחוזים מהתרומות המסתכמים בסכומי עתק של מאות אלפי ליש"ט תמורת קבלות שלא ניתנו ע"י העמותה ונגנבו על ידו. 


כרגע הנפגעים העיקריים הם עמותת Soft השייכת לאגודת ישראל לונדון. בקהילה מעריכים שבימים הקרובים יגיעו אף שמות נוספים של עמותות שנפגעו מעוקץ זה וגם הם יאלצו לעמוד בחקירת הרשויות ואף יעמדו בסכנת סגירה.

ביום האחרון הודיע בעל העסק על סגירת העסק לצמיתות,  מה שעלול לגרום למפולת גדולה של לקוחות 'פרידקס' המחזיקים שם פיקדונות וכספים רבים ואשר נמצאים כעת בספק גדול למחיקת כספם.

בתקווה שמעשה הנוכלות הנוראית תיפסק! די לנוכלות! די לעשוק את הציבור! די!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.