רשימת הבלוגים שלי

יום ראשון, 4 בנובמבר 2018

בארדיטשוב בני ברק – מי אתם?


לאור הכותרות שתפסה לאחרונה קהילת בארדיטשוב ב"ב, ראיתי לנכון לראות את המקום מקרוב ולהתרשם.
הייתי שם בשבת שעברה, שבת בה דרש לפני כולם בהתרגשות הרב חנוך זייברט שעדיין כיהן כראש עיר, והביע שם את קורת רוחו מהתגייסות הקהילה למען הרשימה של גדולי ישראל, מהאוטובוסים ברחובה של עיר עם הלוגו גדולי ישראל כן מדברים אלי (הם אכן אלו שהצליחו למנוע מהליכוד את המנדט השני, ועיינו ערך בית שמש!!!).
ירדתי למקלט הצר והצפוף, מאה חמישים איש בשבעים מטר בלבד! בחוץ כבר היה כמעט חשוך לגמרי, (מתחילים שם מאוחר, כי מגיעים לשם אנשים משיכון ו', פרדס כץ ומקריית הרצוג, מרחקי הליכה של 40 דקות!) לאחר תפילת מנחה, החלה תפילת קבלת שבת ותפילה ערבית שמעולם לא חוויתי, מכמה סיבות.
ראשית, האווירה העילאית (אור נרות) השירה בכל קטע מהתפילה, הריקודים הסוחפים ובפרט החלק התעוררי התעוררי - כל עין אחת הזילה דמעה תוך כדי, ועוד משהו *זה בית הכנסת היחידי שלמרות התפילה הארוכה לא מדברים שם! אף אחד! מילה אחת! אך מעל הכל – האנשים.
עמד שם אח של גיסי, ולא משנה מה שמו. הוא היה פעם בחור חמד עד גיל הטיפש עשרה, אז זנח מאחוריו את היהדות, את פיאותיו וגם את השבת, רח"ל. הוא עמד שם לא רחוק מהבימה, כיפה לא שחורה כ"כ וגם לא כ"כ פיאות, אך התפלל כאחד מצדיקי הדור במשך למעלה משעה (תפילה ליל שבת הארוכה ביותר בבני ברק).
אין לי כ"כ קשר עם אותו בחור שנשר מביתו וממשפחתו, אך לאחר התפילה, בה הבחנתי שיש כמוהו עוד עשרות בחורים, העזתי לשאול אותו מה הוא עושה כאן.
ואז ענה לי תשובה שלא ציפיתי: בזכות בארדיטשוב אני שומר שבת ועוד הרבה מצוות, ובעיקר אוהב את הקדוש ברוך הוא!
התרגשתי לשמוע ממנו מילים שגם אני לא תמיד אומר – חמשת המילים האחרונות...
ביקשתי הסבר, והוא פירט לי בקצרה מה זה בארדיטשוב ב"ב.
בבית כנסת הזה, דבר ראשון מקבלים כל יהודי כמות שהוא באהבה. לא שואלים אותך מי אתה ומה אתה. אתה יהודי-כנס פנימה! אבל בקשה אחת בלבד שיחה בשעת התפילה לא מדבר אלי ואף מכריזים זאת בכל תפילה.
שנית. אם תשים לב, חלק מהמתפללים הם חסידים ואנשי מעשה שמקומם בבתי כנסת חסידיים, והם בכל זאת יחד עם כולם, שווים בין כולם, הם אוהבים כל יהודי, ובכל מצב! חלק נוסף הם אנשים שאוהבים את התפילה המרגשת עם השירה היפה,ולכן בם באים, וגם אותם מכבדים. אך החלק הגדול והעיקר המה, בחורים ואברכים שלא דרכה כף רגלם בבית כנסת שנים רבות, ולולא בארדיטשוב, הם גם לא היו רואים בית כנסת בעתיד.
הוא המשיך והסביר לי בארוכה איך דואגים במקום לכל הנוער הנושר בכל קצוות העיר, דואגים להם לעבודה טובה, ואף כמה מהם כבר התחתנו לאחר שהתייצבו בזכות קהילת בארדיטשוב ב"ב. בקהילה מחברים כל אחד לרבותיו, אין רבי בבארדיטשוב ב"ב, יש לנו את רבי לוי יצחק בן שרה סאשא זיע"א, ובדרכו צועדים. הקהילה הצליחה עד כדי כך, שכבר כמה בחורים שהמערכת החרדית פלטה אותם לבלי שוב, חזרו לאחרונה לישיבות!
יש גם קשר רציף בין מחלקת נוער וחינוך של העירייה לבין אנשי בארדיטשוב לגבי הבחורים שעדיין צריכים עזרה.
בקיצור. בארדיטשוב ב"ב הוא מרכז קהילתי חשוב ונצרך מאוד לבני ברק לא סתם את חרטו את שמה של בני ברק בלוגו, הם באמת מתכוונים לעזור בכל פינות העיר.
אוהב אתכם בארדיטשוב
ל.ק.נ.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.