✅ צה"ל זיהה מספר מחבלים במרחב הקו הצהוב שהתקרבו לעבר הכוחות באופן שהיווה עליהם איום מיידי. מיד לאחר הזיהוי, חיל האוויר בהכוונת הכוחות תקף וחיסל חלק מהמחבלים (ניצן שפירא).
✅ הבית הלבן: מלניה טראמפ תנהל בחודש הקרוב ישיבה של מועצת הביטחון של האו"ם, עם קבלתה של ארה"ב את הנשיאות הזמנית.
✅ ראובן עזר, שגריר ישראל בהודו, על שיתוף הפעולה האסטרטגי בין המדינות: "בשבוע הבא יגיע להודו מנכ"ל משרד הביטחון, על מנת להכות על הברזל כל עוד הוא חם - ולסכם על פרויקטים קונקרטיים. אנחנו נמצאים בהליך רכש חירום שלהם, בעקבות המבצע שהיה בפקיסטן, וייכנסו מיליונים למדינת ישראל" (103)
✅ יועציו הבכירים של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמרו בשיחות פרטיות כי הם מעדיפים שישראל היא זו שתתקוף קודם באיראן. כך דיווח האתר האמריקני "פוליטיקו". הסיבה היא פוליטית על רקע סקרים אחרונים שהצביעו שהציבור בארה"ב אמנם תומך בשינוי משטר באיראן, אך לא מוכן "לשלם" באבידות אמריקניות. לפי הגורמים, "אם ישראל תתקוף ראשונה, איראן תנקום בנו - דבר שיספק סיבה מוצקה יותר לנקוט בפעולה"
✅ הסנאטור האמריקני לינדזי גרהאם התייחס בחשבון ה-X שלו לדיווחים לפיהם קיימת אפשרות לאפשר לאיראן העשרת אורניום בכמות קטנה מאוד למטרות הצלת כבוד המשטר, ותקף בחריפות: "לעזאזל עם זה"
✅ גם ב-CNN מדווחים: וויטקוף וקושנר דרשו בשיחות את פירוק מתקני הגרעין העיקריים, וכי כל הסכם להפסקת העשרת אורניום לא יהיה מוגבל בזמן
✅ מקור דיפלומטי איראני אומר לערוץ האופוזיציה ״איראן אינטרנשיונל״: השיחות בז׳נבה הופסקו להתייעצויות בשל ההתעקשות האמריקנית לאפס העשרה, ולמסירת כל האורניום המועשר שבידי איראן אל וושינגטון

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.