רשימת הבלוגים שלי

יום חמישי, 26 בפברואר 2026

מרן הגאב"ד הגר''מ שטרנבוך מוחה בחריפות נגד הסיקריקים והמחבלים הליטאים שתלו את הרבנים לנדו והירש ברחובות החרדים

 

תיעוד חסר תקדים: מרן פוסק הדור מכתיב מילה במילה "אני לא יכול לשתוק על ביזיון כזה"

נבלה נעשתה בישראל * אל מול ביזוי מזעזע של גדולי ישראל, על ידי נערי ה'סיקריקים' בירושלים, מרן פוסק הדור מגיב בחריפות רבה * צפו בתיעוד המלא

 

תיעוד יוצא דופן יוצא בשעות האחרונות מבית מרן פוסק הדור הגר"מ שטרנבוך שליט"א, שלא יכול היה לכלוא את רגשי הזעזוע שלו לשמע החרפה הנוראה שנעשתה בישראל, כשנוער סיקריקי בירושלים, בחר לחצות את כל הקווים האדומים, ולבזות בצורה נוראה את גדולי התורה, באמצעות תליית בובות עם שמותיהם של גדולי הדור, על רקע המנהג לתלות בובות בצורת המן הרשע להבדיל אלף אלפי הבדלות.

מפאת חומרת העניין והחשיבות העצומה שהעניק מרן לחובת המחאה הנמרצת וההתרחקות המוחלטת מעל אהלי הרשעים אשר בחרו לעשות את מעשה הנבלה הנורא, מתפרסם לראשונה תיעוד מחדרו הפרטי של מרן, בו ניתן להציץ ולראות את האופן שבו מרן שליט"א מכתיב את נוסח המחאה החריפה, מילה במילה.

בתיעוד וידיאו נדיר מהקודש פנימה, נראה מרן פוסק הדור הגר"מ שטרנבוך מכתיב ל'חברותא' הלומד איתו בקביעות, לפרסם דברי מחאה חריפים נגד החרפה שנעשתה ע"י ארחי פרחי בשולי שכונת מאה שערים.

בתיעוד המיוחד שמתפרסם לראשונה, נראה ה"חברותא" של פוסק הדור, נכדו הרה"ג ר' אליהו שטרנבוך ראש כולל "תשובות והנהגות" בסניף 'רצופות' מודיעין עילית, יושב ליד זקנו מרן פוסק הדור הגר"מ שטרנבוך בסוף סדר לימודם, וכותב מילה במילה ממה שמכתיב לו זקנו פוסק הדור לפרסם לציבור בשמו.

בתיעוד ניתן לראות בבירור כיצד מרן שליט"א שוקל ומודד כל מילה בטרם מוציא אותה מפיו, ואיך הוא עוקב אחרי המילים הנכתבות מילה במילה.

בדברים המיוחדים אומר מרן פוסק הדור בקולו: "הנני מוחה בתוקף על השחוק במאה שערים שנעשה לבזות  תלמידי חכמים, ואין גבול לגודל החטא והחומר שיש בזה רחמנא ליצלן, אבל החטא נורא ואיום, ואני לא יכול לשתוק על ביזיון כזה אפילו רגע אחד".

התיעוד הנדיר מהווה הצצה נדירה לחדרו הפנימי של מרן פוסק הדור הגר"מ שטרנבוך שליט"א, כלשכת הגזית אשר בה נחתכים פסקי הלכה בדעת תורה בהירה וצרופה לגדור גדר ולעמוד בפרץ.

תלמידיו הקרובים של מרן שליט"א מציינים כי לצד הכתבת נוסח המחאה האמור, הביע מרן את כאבו הנורא על ביזוי תלמידי חכמים, ואמר לפלא הוא בעיניו איך דווקא בזמן מתוח כזה, כאשר עם ישראל זקוק לרחמי שמים מרובים שלא יפגע בנו חרון אף ה', ישנם עוד חצופים ועזי פנים המרשים לעצמם להעיז פנים בחכמי ישראל באופן מחפיר.

את דבריו הנוקבים סיים מרן פוסק הדור בדברים מעוררים: "מה אפשר לנו עוד לעשות רק לצעוק לקב"ה שלא יעניש אותנו, ויערה רוח טהרה עלינו ממרום ויחיש גאולתינו בקרוב".

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.