✅ אלי הירשמן: שניים משלושת העריקים שנעצרו לפני חודש ביהוד, נשפטו היום עד תום ההליכים - בקשר לשלישי הציעו מיליון דולר על מנת לשחררו
✅ כך התמוססה "עצרת המיליון" החרדית שהייתה אמורה להתקיים היום: חילוקי דעות בין החצרות, מנעו את קיומה של עצרת אחת מאוחדת, והוחלט על כמה עצרות מרכזיות, מרן ראש הישיבה הגרמ"ה הירש שליט"א ומרן גאון ישראל הגר"ד לנדו שליט"א, אף חתמו על מכתב קריאה, אלא שברגע האחרון החליט הרב לנדו לבטל את העצרות, מחשש שהקיצוניים יהפכו את הארועים לאלימים. (אלי הירשמן)
✅ חייל חרדי שהתגייס לפני שנה לנחל החרדי ביקש בשבועות האחרונים להשתחרר מהצבא על רקע קריאת הרבנים, ובעקבות ההתעלמות הוא תכנן לשים יד בנפשו ר"ל, המפקדים עלו על זה ברגע האחרון והבוקר הוא קיבל פטור משירות צבאי
✅ משרד החינוך יפסיק את התקציב לשמונה מוסדות חרדיים שלא עמדו בתנאים ללימודי ליבה. בנוסף, 10-14 בתי ספר נוספים נמצאים בתהליך העברה למוסד פטור. המהלך מהווה מכה ארגונית וכלכלית עבור ש״ס ויהדות התורה.
✅ הבדיקה במשרד החינוך כללה כ-850 מוסדות לימוד חרדיים, ובהם נמצאו ליקויים ב-182 מוסדות. במקרים רבים, בתי הספר קיבלו תקציב מלא עבור שעות לימודי ליבה אך לא מקיימים את כמות השעות הנדרשות - כאשר חלקם כלל לא מלמדים ליבה (ynet)
✅ המחוז החרדי נגד החרדים? שילה פריד: משרד החינוך הודיע כי 8 בתי ספר חרדים שלא עמדו בהתחייבות ללימודי ליבה - לא יקבלו עוד תקציב מהמדינה, בתי ספר נוספים יוצאו מרשתות החינוך המפלגתיות, אחרי שקבלו תקציב ייעודי ללימודי ליבה ולקחו אותו לצרכים אחרים.
✅ אבי רבינא לאבי בלום בקול חי: ״בליכוד עסוקים בפריימריז וסקרים, מעולם לא היה פער כזה בין הציבור לבחורי הישיבות, עולם הישיבות במצב שלא היה בו, לא משנה איזה חוק גיוס יובא – הציבור והרבנים כבר לא שם״

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.