רשימת הבלוגים שלי

יום שלישי, 7 באפריל 2020

"היום בתניא" יום ג' יג ניסן (תחילת פרק מ)

"היום בתניא" יום ג' יג ניסן (תחילת פרק מ)
העליה ללימוד סתם:
בלימוד סתם, כשהלימוד אינו לשם פניה והקליפה אינה מתלבשת בתורה. הנה, למרות שהלימוד אינו עולה להיכלל בספירות (כמבואר בסוף הפרק הקודם). מוסיף רבנו (בתחילת פרק מ'), שהלימוד עולה, להיכלות (שבבריאה) ולמדורים  (שביצירה) הנחשבים כ"חיצוניות העולמות" - מקומות שבהם "עומדים המלאכים" שבקדושה.
"וכמו שכתב הרב חיים ויטאל (תלמיד האריז"ל) בשער הנבואה: שמהתורה שלא בכונה נבראים מלאכים בעולם היצירה ומהמצוות בלא כונה נבראים מלאכים בעולם העשיה" - שמדבריו אלו מובן, שלמקומות אלו של המלאכים, עולים על כל פנים התורה והמצוות, גם כשאינם לשמה וחסרה להם האהבה והיראה.
...
בלימוד שלא לשמה ממש:
לעומת הנ"ל, בלימוד התורה כשהוא "שלא לשמה ממש" כגון להיות תלמיד חכם וכדומה. אין התורה שלמד מתעלית כלל - גם לא לחיצוניות העולמות, ששם הוא מדור המלאכים שבקדושה. "אלא היא נשארת למטה בעולם הזה הגשמי שהוא מדור הקליפות (וכמבואר בפרק הקודם, שהתורה שלמד "שלא לשמה ממש", נמצאת בגלות בתוך הקליפה, עד שישוב ויעשה תשובה).
"ועל זה נאמר" (בגמרא בכמה מקומות): "אשרי מי שבא לכאן (לאחר מותו) ותלמודו בידו" -שהוא לא משאירו בין הקליפות למטה בעולם הזה, אלא הוא מעלה בלימודו את התורה לעולמות העליונים, כמבואר כאן.
...
חבר נכבד:
*קראת ונהנית, העבר את "היום בתניא" הלאה למכריך ולחבריך.
בתודה ובברכה!
הרב יקותיאל גרין מחבר באור התניא משכיל לאיתן ועשרות ספרי חסידות לעם, הנמצאים בכל בית כנסת, בכל בית חב"ד ובכל בית חסידי.
*לעילוי נשמת רעיתי היקרה  מרת רחל ע"ה, נפטרה ז' שבט תש"פ. ולעילוי נשמת אמה,  חמותי מרת פרידה לוין ע"ה נפטרה ג' שבט תש"פ. יהי זכרן ברוך.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.