יואב ברנזון: זהו תרחיש הניצחון של הימין: המספרים המוחלטים מאחורי ה-62 מנדטים שהימין עומד לקבל ולמה זה כל כך צמוד הפעם (בגלל וינטר ונועם)
בואו נעזוב לרגע את הסקרים ונצלול למתמטיקה הטהורה של הקולות בקלפי. אם ניקח את נתוני האמת של בחירות 2022 כנקודת מוצא, נשקלל את השינויים הדמוגרפיים והתנהגות הבוחרים, נגיע למודל אבסולוטי שיכול להסביר איך בדיוק גוש הימין יכול להגיע לניצחון – וכמה זה הולך להיות צמוד ומפחיד עד השנייה האחרונה.
הנה החשבון המלא של תרחיש הניצחון לימין:
גוש הימין
קולות בסיס (מבחירות 2022): 2,304,964 קולות.
תוספת של 60% מתוך 600,000 הבוחרים החדשים והצעירים: 360,000 קולות.
התעוררות המעוזים (עליית אחוז ההצבעה של מצביעי ימין רדומים): 100,000 קולות.
פקטור ריבוי טבעי מובהק: 40,000 קולות.
תת-סיכום זמני: 2,804,964 קולות.
הדרמה המטורפת של אובדן הקולות בימין (דימום מתחת לאחוז החסימה של וינטר ונעם): 150,000- קולות שנזרקים לפח.
סך הכל קולות לימין: 2,654,964 קולות (שהם 50.8% מהקולות הנספרים) שהם 62 מנדטים.
גוש השמאל-מרכז-ערבים
קולות בסיס (2022, כולל הקולות האבודים של מרצ ובל"ד): 2,331,788 קולות.
תוספת של 40% מתוך הבוחרים החדשים: 240,000 קולות.
אובדן קולות מתחת לאחוז החסימה: 0 (בשמאל אין קול אחד שהולך לאיבוד. מדהים!)
סך הכל קולות אפקטיביים לאופוזיציה: 2,571,788 קולות (שהם 49.2% מהקולות הנספרים) שהם 58 מנדטים.
השורה התחתונה במנדטים:
תרגום ישיר של חלוקת הקולות הזו לתוך 120 מושבי הכנסת מעניק לגוש הימין את הרוב המיוחל: 62 מנדטים לימין מול 58 מנדטים לשמאל-מרכז והערבים.
פילבר צודק לחלוטין בתחזית העקבית שלו. המספר הסופי הוא 62, אבל מדובר בניצחון בלחץ מטורף ובשוליים הצרים ביותר שיש.
למה בלחץ מטורף? כי המודל הזה יציב כמו מגדל קלפים שברירי.
אם רק אחת מההנחות האלו קורסת – הימין מפסיד את המערכה כולה:
1 - אם הדימום לווינטר ונעם יהיה גדול יותר מ-150 אלף קולות? הגוש יורד מ-61.
2 - אם הצעירים לא ינהרו לקלפיות באחוזים האלה והחלוקה תהיה 50/50 במקום 60/40? הגוש קורס.
3 - אם מעוזי הימין יישארו אדישים בבית ולא נראה את תוספת ה-100 אלף הרדומים? הממשלה הבאה תהיה של חמאס.
הדמוגרפיה והגידול הטבעי נותנים לימין יתרון התחלתי אדיר, אבל הפיצול הפנימי ואדישות המצביעים מקזזים אותו כמעט לחלוטין. המשחק הפעם הוא לא על שכנוע – הוא על היכולת להביא את כל אנשי הימין לקלפי.

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.