רשימת הבלוגים שלי

יום חמישי, 23 באפריל 2026

מבזקים

 

✅ טראמפ ב-Truth Social: איראן מתקשה מאוד להבין מי המנהיג שלה! הם פשוט לא יודעים! המאבק הפנימי הוא בין "הניצים", שהפסידו בצורה רעה מאוד בשדה הקרב, לבין ה"מתונים", שהם בכלל לא כל כך מתונים (אבל זוכים לכבוד!), והוא מטורף! יש לנו שליטה מלאה על מצר הורמוז. שום ספינה לא יכולה להיכנס או לצאת בלי אישור הצי של ארצות הברית. הוא "סגור הרמטית", עד שאיראן תהיה מסוגלת לעשות הסכם!!! תודה על תשומת הלב לנושא זה

✅ ׳ישראל היום׳: מחלוקת חריפה בין מחנה הנשיא פזשכיאן לבין סביבת מוג'תבא חמינאי הובילה לביטול נסיעת משלחת המו״מ לפקיסטן, כך לפי ׳איראן אינטרנשיונל׳. בעוד הנשיא דוחף לקידום המגעים, חוגי חמינאי הבן מתנגדים לדיון בנושא הגרעין. שר החוץ אראקצ'י הזהיר כי חוסר ההסכמות מהווה ״גזר דין מוות״ לסיכויי המשא ומתן.

✅  הנשיא טראמפ: אירן מתקשה מאוד להבין מי המנהיג שלה! המאבק הפנימי הוא בין ה״קיצוניים״ שמפסידים בשדה הקרב לבין ה״מתונים״ שאינם מתונים במיוחד.

✅  איטליה מוכנה לפרוס עד ארבע ספינות, ובהן שתי שולות מוקשים, כחלק ממשימה בינלאומית לפינוי מצר הורמוז ולהבטחת חופש השיט באזור, כך אמר היום ראש מטה חיל הים האיטלקי.

✅  דיפלומט פקיסטני לערוץ אל-ערבייה הסעודי: יש קיפאון ממשי במסלול המשא ומתן בין ארה"ב לאיראן. איראן עדכנה אותנו כי המצור הוא המכשול המרכזי בפני השתתפותה במו"מ.

✅  הדיפלומט הפקיסטני הוסיף: ״אנחנו מנסים לשכנע את איראן להגיע לאיסלאמאבאד כדי להקל על המצור. וושינגטון עדיין דבקה בהמשך המצור על איראן כפי שהוא. ההתקדמות במשא ומתן חלשה מאוד״.

✅ יו"ר הפרלמנט האיראני קליבאף התפטר מצוות המו"מ בעקבות ההתערבות של משמרות המהפכה (אהוד יערי)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.