רשימת הבלוגים שלי

יום שלישי, 24 בפברואר 2026

נפט מוונצואלה לישראל: משלוח ראשון מאז 2020 בעקבות הדחת מדורו


 נפט מוונצואלה לישראל: משלוח ראשון מאז 2020 בעקבות הדחת מדורו

לאחר שנים של קיפאון, ונצואלה מחדשת את יצוא הנפט לישראל. על פי דיווח בבלומברג, מכלית נפט גולמי עושה את דרכה לישראל, לראשונה מאז אמצע 2020, אז התקבלו כ־470 אלף חביות. המהלך מתאפשר בעקבות לכידתו של נשיא ונצואלה לשעבר, ניקולס מדורו, והודעת ממשל דונלד טראמפ כי ארה”ב תיקח לידיה את ניהול מכירות הנפט של המדינה.

לפי גורמים המעורים בפרטים, המשלוח מיועד לקבוצת בזן, אך החברה ומשרד האנרגיה נמנעו מתגובה רשמית. ישראל אינה מפרסמת באופן קבוע את מקורות יבוא הנפט שלה.

ההתפתחות מסמנת שינוי כיוון משמעותי בזרימת הנפט מוונצואלה. עד לאחרונה עיקר היצוא הופנה לסין, אך בשבועות האחרונים דווח על עסקאות גם עם קונים בהודו, ספרד, ארה”ב וכעת ישראל. מדובר במהלך בעל משמעות גיאו־פוליטית וכלכלית, שעשוי להשפיע על שוק האנרגיה האזורי ועל מחירי היבוא.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.