רשימת הבלוגים שלי

יום ראשון, 18 בינואר 2026

הערות והארות

 

כבוד 'הרב' שלמה שמיר!
מכיון שאתה כל כך שומר על כבוד האדמו"ר מגור, האם אתה עדיין שומר על התקנות של גור בבית?
מקושר עדיין לקומדנט על כל צעד ושעל?
================
חמיו של יוסי כהן אוי יואי יואי מה שהרבי מבעלז רואה לרחוק הם בעוד עשר שנים יעשו . על 1800 הם התנגדו ועכשיו קיבלו 18000 חוץ מכסף אין להם כלום חילול ה' הם גם יודעים טוב לעשות ללכת לפרשן מעריב שיכתוב במקום בהמודיע זה תת רמה
================
על מהפכת הקהילות - אני חושב שההצעה לסדר החשובה הזאת, היא ביטוי עז לצורך של המוני חרדים שקופים, והם יכולים להיות אברכים תלמידי חכמים, מחברי ספרים, ובעלי בתים פשוטים שאינם מרויחים מעל עשירייה חודשית.
המשותף לכולם שהם לא  רשומים כחברים בקהילה ממוסדת עם קשרים ועסקנים והם מעדיפים לחיות בדרך התורה בלי להיות משועבדים לעולם של תקנות ועד הקהילה ולכן  הם בעדיפות אחרונה יפה תיאר הכותב את המצוקה והלואי וירימו את הכפפה ויטפלו במצב אני בעצמי חרדי שקוף כזה בחור בן עשרים וחמש  לא שייך לאיזה חוג מגובש של חסידות או קהילה מסוימת. ולכן מציקה לי תחושת הבידוד וחוסר התמיכה הקהילתית
גם לפי דעתי המדינה צריכה לממן מיזם כזה, שאגב, יכול לחסוך לה בסופו של דבר המון כסף, שנשפך על אנשים במצוקה, שהיו יכולים להימנע ממנה אם היה להם עסקן שילווה אותם 
================
לדעתי היו החברי כנסת והרבנים צריכים לומר דבר אחד אנחנו בעד גיוס ליהודים וערבים כאחד. חוק הגיוס והסנקציות יהיו לא רק על החרדים בלבד אלא יהודים וערבים כאחד מי שלא מתגייס, למחוק את המילה חרדים ולומר יהודים וערבים כאחד רק בתנאי זה יש הסכמה לחוק הגיוס והסנקציות . זה נקרא בקיצור לסנדל את החוק הלא את הערבים אי אפשר לגייס וגם יש הרבה שמלאנים שלא מתגייסים כי הם נגד המדינה ונגד הצבא שיהיה על כולם סנקציות אם כבר אז כבר עד הסוף.
================
פישל קדוש - כשעמית-מיארה מנסים להדיח את בן גביר מתפקיד השר לבטחון לאומי (ונכשלים, לאחר שהממשלה הבינה כי מדובר בהפיכה וחשפה -בעל כורחה?- ציפורניים), הם צריכים לקחת בחשבון שמי שאינו רוצה את בן גביר כשר המשטרה, עשוי לפגוש אותו אחרי הבחירות יושב מולו כשר המשפטים, עם 10 מנדטים - ובעזרת בג"צ אולי 12- ועם תיק בט"ל בידי למשל וסרלאוף.
================
גורם ותיק בתעשיית הבחירות בישראל אמר לאחרונה שמעולם לא ראה כמויות כסף כמו אלה שמושקעות עכשיו במאמץ המרוכז להבסת נתניהו בבחירות הקרובות. לא בבחירות 2015 עם עמותת V15, לא בסבבים הבלתי נגמרים של ראשית העשור, לא דומה לכלום (עמית סגל).
================
עמית סגל ב׳ישראל היום׳: מינויו של ישראל אייכלר לסגן שר הוא ביטוי של המצב האמיתי: אין יהדות התורה, יש יהדות התורות. שבע סיעות יחיד שלכל אחת האינטרס הייחודי שלה. נתניהו לקח את המשבר והפך אותו להזדמנות, אם יש פיצול אפשר לפצל יותר את החרדים ולנער את החסידים עד שמשהו ייפול. מגוחך שדווקא אייכלר הקיצוני ביותר בעמדותיו, הוא הראשון שחוזר לקואליציה.
================
עוד מעמית סגל ב׳ישראל היום׳: ההיסטוריה אומרת שיהדוה״ת תלך בסוף אחר הגורם הקיצוני ביותר. ב-2018 בגלל התנגדות של אדמו״ר אחד, סוכל חוק הגיוס של שר הביטחון ליברמן. כל הח״כים וכמעט כל הרבנים סברו שמדובר בהזדמנות בלתי חוזרת. ליברמן צעק להם ״אתם עוד תתגעגעו לחוק הזה״. ליברמן צדק. מה הם לא היו נותנים היום כדי לחזור לנוסח ההוא.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.