חלק ב׳
השבוע בפרשה פרשת קדושים נצטוינו על איסור ערלה בפרי העץ.
ריבוי אחוזי ערלה בזמנינו!
מומחה הכשרות הנודע הרב יוחנן רייכמן מחכים אותנו במידע אקטואלי בנושא זה:
מהעיסוק שלי בתחום כשרות עולם הצומח אני זוכה להתבוננות ברזי המחקר והפיתוח המלאים בפלאי הבריאה ובחכמה העמוקה שטמן הבורא בעולם זה,
בשנים האחרונות קיימת תופעה נוספת שעלינו להתמודד איתה. מדובר בחקלאים שפיתחו שיטה לשווק פירות טרום־העונה שעומדים בגדר ערלה,
כמו בדוגמא הבאה - אפרסקים בתקופת ט״ו בשבט ופורים.
כידוע בתקופה זו, של ט״ו בשבט-פורים, נושק מחיר ק״ג אפרסקים לכשלושים ש״ח, לא פחות. חשקה נפשם של כמה חקלאים לגרוף לכיסם את הסכומים הללו ועשו את הדבר הבא ־ הם נטלו עץ של אפרסק והכניסו אותו לחבית שהוכנס לתוך חדר קירור במעלות 0 - 2 צלזיוס. טמפרטורה זו זהה לתקופת החורף, והעץ, שמשתכנע שהחורף הגיע בגלל הקור, משיל את העלים ו׳הולך לישון׳.
חודשיים לאחר מכן, בחודש טבת, הם מוציאים את השתיל מחדר הקירור ושותלים אותו באיזור המרכז
שם הטמפרטורה נעה בין 13 ל־18 מעלות צלזיוס בשביל העץ כביכול בא האביב. ואכן תוך כחודש וחצי-חודשיים הוא מניב פרי.
אלא שמאחר והעץ מנותק מהקרקע ומוכנס לחדר קירור נוצר איסור ערלה כל שנה מחדש.
כתוצאה מכך מתרבים אחוזי הערלה בפרי האפרסק
ועל הציבור לתת את הדעת ע״כ, לרכוש בפיקוח כשרותי מהודר בלבד.

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.