רשימת הבלוגים שלי

יום שני, 18 ביוני 2018

ידיעות כלליות


מכבש לחצים מבית על יו"ר הרשות : "רד מהעץ, הפסק את החרם על טראמפ", בכירים ברמאללה: "על יו"ר הרשות לשקול את תוכנית השלום שמגבש ממשל טראמפ" • מזהירים: "הכיוון שמוביל אבו מאזן - בכייה לדורות" • "טראמפ אינו אובאמה, כדאי שיפנים זאת" (ישראל היום)
ח"כ מוזס לגלסנר ב'קול ברמה': חוק הגיוס חוק רע. העמדה שלנו היא שאין מה לדבר על חוק הגיוס כל עוד יש סנקציות. אם יבוטלו הסנקציות נלך עם זה שוב לגדולי התורה. אם החוק יעבור אפילו בקריאה ראשונה אז אגו"י תפרוש מייד. פרוש יחזור לכנסת ויעקב אשר יפסיק להיות ח"כ. זה ישליך גם על הבחירות המוניציפאליות"
אבי רבינא ב'כיכר': חצי שנה אחרי פטירת הגראי"ל, ב'אורחות תורה' מתמודדים עם משבר כלכלי קשה: 4 חודשים ללא משכורות לאברכים ולצוות הרוחני. היום שולמו משכורות של חודשיים לצוות.
פרסום ראשון במהדורה בערוץ 10: דוח של מזכ"ל האו"ם מזהיר ממלחמה קרובה בעזה ומאשים את שר הביטחון ליברמן "בהפצת טענות שקריות ומתסיסות שהביאו למדיניות מתירנית של שימוש באש חיה נגד המפגינים הפלסטינים".
פרסום ראשון של כתבנו זאב קם ב- #חדשותהערב: שגריר ארה"ב בישראל דיוויד פרידמן זועם על ח"כים ושרים שקראו להכרה אמריקנית בגולן. בשיחות סגורות עם חברי כנסת אמר פרידמן: האינטרסים של ארה"ב הם גלובליים ולא קשורים רק בישראל. יש פה כפיות טובה.
תיק הצוללות: המסקנות הרשמיות של המשטרה צפויות להתפרסם בעוד כחודש וחצי. המלצה להעמדה לדין מתגבשת לפחות ל-6 מהחשודים (שרן, שמרון, בר יוסף,זנדברג,ליבר,צ'ייני). גורמי אכיפה: עדות גנור התגלתה כסדורה ואמינה. המשטרה אימתה פרטים מעדותו עם איכונים טלפוניים. (רועי ינובסקי)
החוק שאושר ונועד לאסור על  צילום חיילים עומד להפוך לחוק שיאסור על כל הפרעה לחייל במילוי תפקידו. העונש- שלוש שנות מאסר. אגב הוא אמור לחול גם על מתנחלים שמפריעים לחיילי צה״ל אבל את זה לפוליטיקאים היה פחות אינטרס להבליט היום. (דפנה ליאל)
גורם צבאי לתושבי הדרום: ''החלופה לטרור העפיפונים - מלחמה. אם נגיב בעוצמה גדולה מדי, זה יכול להיגרר להסלמה. אתם תהיו בממ"דים, ואתם לא רוצים את זה, בטח לא בעוד בניית המכשול נגד המנהרות עדיין לא הסתיימה". (תמיר סטיינמן)
השר ישראל כץ בתגובה לפרסום ב#חדשותהערב: "הכרה אמריקאית ברמת הגולן היא אינטרס ישראלי ואמריקני לחיזוק ישראל מול איראן וסוריה". השר כץ הוסיף כי בכוונתו להמשיך ולפעול לקידום מטרה חשובה זו גם בהמשך. (זאב קם)
תגובת יאיר לפיד לפרסום ב#חדשותהערב: "המהלך מתואם עם ידידינו בקונגרס ובסנאט ואנחנו עוסקים בנושא הרבה לפני העברת השגרירות. כפי שלמדנו מההכרה האמריקאית בירושלים, הדרך הנכונה היא לדחוף קדימה ללא לאות את ההכרה ברמת הגולן גם כשזה לא נוח וגם לנוכח הבקורת עד שזה יקרה" (זאב קם)
טרור העפיפונים: מאות תרנגולי הודו נחנקו למוות מעשן השריפות באשכול, מאות תרנגולי הודו נחנקו למוות מעשן השריפות בלולים של קיבוץ עין השלושה במועצה האזורית אשכול. 17 שריפות פרצו היום בעוטף עזה כתוצאה מעפיפוני ובלוני תבערה שהופרחו מרצועת עזה. (מתן צורי)
העיתונאי אהרן רבינוביץ מ"הארץ" מעריך בחצות בסקופים: אין אדם חרדי שיכול לומר כי חוק הגיוס הוא טוב - קוראים לזה הרע במיעוטו. להערכתי מועצת גדולי התורה ירדו מהעץ ואחרי שינוי כזה או אחר יתנו לחוק לעבור.
שלהבת חסדיאל לאיכלר ברשת ב׳: ״יש מאמצים לפתור את פלונטר חוק הגיוס בהתנגדות חסידית בקריאה ראשונה והעברת החוק בהמשך לאחר מקצה שיפורים בועדת חוקה במטרה להציל את הקואליציה״.
מני גירא שוורץ בחצות בסקופים: הסכמת ליברמן להחזרת חוק הגיוס לוועדה לתיקונים שימנעו התנגדות אגודת ישראל, נותנת אורך נשימה לקואליציה. יחד עם זאת עשויה לדחות החקיקה ולמנוע החלטה קודמת של המועצת לחקיקה עוד במושב הקיץ.
ארי קלמן: בניסיון לשכנע את 40 אלף מצביעי השמאל בירושלים כי אינו איש ימין מאיים, יוצא השר זאב אלקין בהצהרה כי סגני ראש עיר ירושלים מהמגזר הערבי יעשו לעיר רק טוב.
שלזינגר ב"ישראל היום": מסתמן כי בפלגים החסידיים יסכימו להעביר את חוק הגיוס, הם מסבירים כי הבעיה העיקרית היא הורדת האפשרות לדיחוי באופן אוטומטי אם לא עומדים ביעדים וכי נושא הסנקציות הכלכליות פחות מטריד אותם.
שר בהליכוד ל"ישראל היום": "בליכוד לא מבינים מה הביא לפסול את המתווה, שהוא הנוח ביותר שהוצע אי פעם לחרדים". הוא הפנה אצבע מאשימה לסגה"ש פרוש כמי שמוביל את הקו החריף  "לא מובן מה הוא רוצה ולכן אין אפילו פתח למו"מ".
לדברי גורמים בהליכוד ל"ידיעות": "ברגע שקמפיין הבחירות יהיה על גיוס חרדים לצבא - אנחנו מפסידים קולות". יחד עם זאת, החלטות הרבנים, במיוחד בזרמים כגון חסידות גור, "אינן צפויות".
ישראל כהן ב"כיכר": דווקא במפלגת 'דגל התורה' מתגלים אי אלו חילוקי דעות. בעו"ד יו"ר המפלגה ח"כ משה גפני הצהיר בשיחה עם "כיכר השבת" כי "החוק בסדר", אחד מח"כי המפלגה מתראיין ל"ישראל היום" וטוען כי החוק לא טוב.
המבשר: בשורה - בסיכום בין ח"כ מקלב לרשות המים ניתן יהיה לקבל שעוני מים דיגיטליים כשרים למהדרין במחיר מופחת - גם שלא בתקופת ההחלפה, בנוסף רוכשי דירות יוכלו לרכוש שעון מים כשר למהדרין במחיר מופחת.
"כיכר": גורמים פוליטיים סבורים כי ייתכן והעובדה שיעקב אשר יושב בכנסת מכוח החוק הנורבגי לאחר התפטרות סגן השר פרוש למענו, מחייבת אותו לאמץ את עמדת המועצת החסידית ושל פרוש בעניין החוק.
נחשוני בטוויטר: הסעיף בחוק הגיוס הקובע כי אי עמידה במכסות במשך 3 שנים רצופות מבטלת את החוק פירושו - סנקציות פליליות על לומדי התורה. אפילו לפיד לא העז להציע דבר כזה.
ריבלין בטוויטר: ‏מתנגדי חוק דחיית הגיוס יצאו למתקפת הסברה המונה את פגמי החוק. הם מנסים להשכיח עובדת יסוד אחת. אם לא יהיה חוק אז תוך חודשים כל בני הישיבות יהיו עריקים ואז יהיו גם סנקציות פליליות וגם כלכליות. המדינה לא תממן עריקים.
ח"כ מוסי רז ממרצ ב"קול חי": "צריך לבטל את חוק הגיוס ולהקים צבא מקצועי. כשאחד משרת ב'במחנה' ואחד בסיירת מטכ"ל זה שוויון בנטל? ראשי הישיבות יעשו סלקציות ויהיו מכסות לכל ישיבה? מה, אנחנו בצבא הצר הרוסי? החוק מעוות"
ישראל היום: מאז פירסום סירטון המים של נתניהו לעם האירני, כמאה אלף הצטרפו לטלגרם של מדינת ישראל בפרסית.
ח"כ מוזס למנדי וביתאן בכאן מורשת: "הופתעתי מהחלטת המועצת. חשבתי שחוק הגיוס טוב, אבל דעתי היא דעת בעל בית - וכמו חסיד קיבלתי את החלטת המועצת"
יצחק נחשוני ואבריימי קרויזר ב"קול חי": "ב'דגל' סבורים כי עדיף 6 שנים של שקט עם חוק הגיוס, ועד אז הקב"ה יעזור. באגו"י חוששים שפסילת החוק תחמיר את המצב. צריך לזכור: ביטול החוק החדש – משמעותו סנקציות פליליות".
ח"כ יעקב מרגי ב"קול חי": "חוק הגיוס הוא הרע במיעוטו. בג"ץ לא יפסול חוק שהוכן ע"י צה"ל. המועצות יידברו ביניהן ותהיה עמדה אחידה. אפשרויות נוספות: להימנע בהצבעה או לשלב את זה עם חוק ערך לימוד התורה".
בעקבות כתבה שפרסם עקיבא וייס בכאן חדשות: המשטרה מפרקת אוהל שהקימו חסידי שובו בנים מחוץ לביתו של הרב ברלנד ברחוב החומה השלישית בירושלים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.