רשימת הבלוגים שלי

יום שישי, 9 במאי 2014

הלם רב בקהילה החרדית באנטוורפן - ביהמ"ש דחה את עתירת המוסדות ותלמודי התורה ואישר את החוק החדש שמחייב ללמד לימודי ליב"ה

מאת אנטווערפענער

היום בשעות אחה"צ התקבלה הידיעה באנטוורפן בהלם ובשוק רב שבית המשפט לחוקה דחה את עתירת המוסדות החרדיים ושמעכשיו יצטרכו ללמד לימודי ליבה גם בתלמודי התורה והישיבות והמוסדות הפרטיים. במקרה שלא ילמדו את הלימודים הנדרשים והתלמידים לא יעברו את הבחינות במשרד החינוך הבלגי, רשויות הרווחה והפרקליטות בבלגיה יתערבו בעניין ויחייבו את ההורים לשלוח ילדיהם לבתי ספר ממלכתיים ובמידה שלא יישלחו את הילדים הם יועברו למשפחות אומנה באנטוורפן.

כזכור, הפרשה התחילה אחרי שמוסדות החרדיים סירבו לקבל את ילדי משה אריה פרידמן, וע"י זה העניין התגלגל אז למשרד החינוך ובתי המשפט, עד שלמשרד החינוך נודע שהמוסדות הפרטיים לא מלמדים לימודי ליבה והציעו את החוק הזה שהתקבלה אחר כך בפרלמנט הפלמי.

בית המשפט לחוקה, המורכב מ-12 שופטים ותחת נשיאותו של השופט א. אלן, בפסק דין מפורט של 64 עמודים, דחה את הטיעונים של המוסדות אחד לאחד וקיבל בין היתר את כל הטענות של משה אריה פרידמן, שכידוע קיבל סמכות מבית המשפט לייצג את הקהילה היהודית ולהוות צד שלישי בתיק משך כל ההליך המשפטי, שכאמור נאשר היום ע"י ביהמ"ש לחוקה. 

יצויין שעוה"ד של המוסדות החרדים עשו מאמצי על שגם במקרה ויפסידו לכה"פ בית המשפט ידחה את הטענות ואת הוותו צד בתיק של משה אריה פרידמן. כאמור, ביהמ"ש דחה בתוקף את הבקשה הזאת וקבע באופן חד-משמעי שמשה אריה פרידמן מהווה צד ומייצג את הקהילה, ובנוסף קיבל גם כל הטענות שלו. גם, כזכור שופטי בית המשפט כיבדו את פרידמן בניגוד לעסקנים ומייצגי המוסדות ונתנו לו את הכבוד להביע את טענותיו בדיונים שנערכו בבית המשפט.

כאמור, בית המשפט דחה כל הטענות של המוסדות וקבע, כפי שמ.א. פרידמן טען, שהחוק החדש שמחייב לימודי ליבה אינו סותר בשום אופן את הזכות שבחוקה של חופש הדת ושלמען הילדים ולטובתם הממשלה היה חייב לעגן בחוק את החיוב של הלימודים האלו ולעמוד בבחינות עליהם במשרד החינוך, ושחינוך טוב לילדים בא לפני חופש הבחירה של ההורים לאיזה בית ספר הם רוצים לשלוח ילדיהם.

באנטוורפן החרדית בוער וסעורות הרוחות, והעסקנים שטיפלו בתיק משך החודשים האחרונים באמת לא יודעים איך לעכל את המפלה ובעיקר את הניצחון המוחץ של משה אריה פרידמן.

חייבים לציין שלמרות התמונה המעוותת שמנסים לצייר, רוב רובם של הקהילה והחרדים לומדים ומלמדים לימודי ליב"ה וחסידים הם של השילוב של 'תורה ודרך ארץ' לפי המסורת מדור דור.

יצויין ושיהיה ברור, פסק הדין כמות שהוא אינו ניתן לערעור והפסק הוא עכשיו סופי ואין מה לעשות אלא להפנים את הדבר ולהתחיל בפועל ללמד לימודי ליבה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.