✅ חזקי ברוך בערוץ 7: רגע לפני שהשופט יצחק עמית מושבע היום כנשיא בית המשפט העליון: מחצית מהציבור סבורים שמינוי השופט יצחק עמית לנשיא ביהמ"ש העליון הוא בעייתי; 86% מתומכי הימין מתנגדים למינוי, 46% מתומכי הימין סבורים שיש למונעו גם במחיר משבר חוקתי (עפ"י נתוני סקר מדד החברה הישראלית של המכון למדיניות העם היהודי)
✅ השר סמוטריץ' על מינוי השופט יצחק עמית לנשיא ביהמ"ש העליון: "הוא לא הנשיא שלי" .
✅ ח"כ אביחי בוארון לישראל כהן וגדלוביץ' ב'קול ברמה': "השר לוין לא יחתום חתימת קיום על מינוי עמית לנשיא. אין לי ספק שביהמ"ש ישנה את פסיקתו שלו כדי לעקוף את החוק לכך שלא צריך את חתימתו של השר. התגובה של הקואליציה צריכה להיות חקיקה מהירה של שינוי הוועדה לבחירת שופטים, מינוי נציב ביקורת על השופטים ופיטורי היועמ"שית" .
✅ עשרות מפגינים מחוץ למשכנו של נשיא המדינה יצחק הרצוג לקראת השבעת נשיא העליון יצחק עמית. בשלטי המחאה נכתב: "שופט בזוי. לא ראוי. רק דיקטטורים ממנים את עצמם"
✅ יעקב ברדוגו בערוץ 14 על השבעת נשיא העליון עמית היום בבית הנשיא: "אמון הציבור במעמד ההשבעה לא קיים. הטקס היום הוא משפיל, ממש גניבת שלטון. צר לי שנשיא המדינה נותן את ידו לעניין הזה לא בפעם הראשונה".
✅ כחלק ממדיניות ההחרמה של הנשיא עמית, השר יריב לוין לא מתכוון להוציא אפילו תגובה להשבעה. אפילו לא גינוי. כי מבחינתו הערב לא קרה כלום ועמית לא נשיא. (אטינגר)
✅ יו"ר הכנסת אמיר אוחנה ליעקב ברדוגו על מינוי עמית: "ט"ו בשבט השנה הוא יום עצוב למדינת ישראל. צריכים שלוש רשויות חזקות, אבל לא שיהיו עליונות אחת כלפי השנייה. מערכת המשפט השתלטה ורמסה ברגל גסה"
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.