שלום וברכה מורי ורבותי!
ערב שבת שלום, שבת פרשת ואתחנן.
חמש מאות וחמש עשרה תפילות התפלל משה רבינו בפני הקדוש ברוך הוא כדי להיכנס לארץ ישראל, ולפני התפילה החמש מאות ושישה עשר אומר הקדוש ברוך הוא למשה: "רַב לָךְ, אַל תּוֹסֶף דַּבֵּר אֵלַי עוֹד בַּדָּבָר הַזֶּה" (דברים ג, כו).
במלים אחרות, הקדוש ברוך הוא אומר למשה: "חמש מאות וחמש עשרה תפילות לא היה אכפת לי שתתפלל, כי ממילא לא היית נענה, אבל התפילה החמש מאות ושש עשרה, היא התפילה שהולכת לגאול אותך".
אז רק רגע! משה רבינו, מדוע אתה מפסיק להתפלל? למה לא תתפלל את התפילה האחרונה? הלא הקדוש ברוך הוא אומר לך: "לחץ נא על הכפתור הזה שוב, והנה אתה נכנס לארץ ישראל".
אומר לך משה רבינו, יקירי! ביחסים שלי עם בורא עולם אני אמור לקבל תקלות, להתפלל עליהם וכך לפתור אותן, אבל לפעמים הקדוש ברוך הוא אומר לי: "לא מדובר בתקלה זמנית, לא מדובר במשהו עדין, לא מדובר במשהו שאני רוצה שתפתור, מדובר במשהו שאני לא רוצה שתפתור, ואם אני לא רוצה שתפתור, גם אתה אמור לא לרצות לפתור זאת", ומשה רבינו נענה לאתגר.
אומר משה רבינו לעם ישראל ולקדוש ברוך הוא: "אם אתה חושב שלא כדאי שאכנס לארץ ישראל, למרות שאני מאוד רוצה, למרות שאני מאוד תאב, למרות שחיי אינם חיים ללא ההבטחה האלוקית הזו שהעם יגיע לארץ, למרות שאני מרגיש רע בתור מנהיג של עם ישראל שמוביל אותם אל חוף מבטחים אבל לא עולה אתם לאותו חוף, למרות הכל, אם אתה הוא זה שאומר שזה הוא הדבר הטוב ביותר, מרגע זה ואילך אני רוצה את הדבר הזה.
אני לא רוצה משהו אחר, בין אם אתה עושה את זה כעונש, בין אם אתה עושה את זה כשכר, בין אם זה על חשבונות של הדור הזה או לדורות הבאים.
אם אתה הקדוש ברוך הוא החלטת "רב לך", אני לוקח ואוכל את אותו "רב לך" באהבה ואומר "ברוך דיין האמת": אתה דנת, אתה הורית ועלי מקובלת דעתך והפסיקה שלך.
זה אומר לגבי כל אחד מאתנו, לפעמים הקדוש ברוך הוא אומר: "הישועה שלך, או לפחות מה שאתה חושב שזו הישועה שלך, היא לא באמת בשבילך, אני לא רוצה להעניק לך אותה. התפללת? ניסית? גם את התקופות בהן אתה מעביר את התפילות, תלמד לקבל באהבה", כי אם ה' אומר "רב לך" כנראה שבאמת לא כדאי להוסיף ולדבר אליו עוד בדבר הזה.
ברכת שבת שלום מבורך ממני ומכל צוות החיזוק היומי העולמי האוהב, מעריך, מוקיר, מעריץ ומה לא?...
וברוכים תהיו!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.