מאת חב"דניק
התרגשות גדולה ושמחה יוצאת מן הכלל היתה ביום רביעי השבוע בעיירה ליובאוויטש. היישוב הקטן במחוז סמולנסק ברוסיה מפורסם בעולם בזכות העובדה שבמשך יותר ממאה שנים היה המרכז של תנועת חב"ד ליובאוויטש. כיום המקום בדרך כלל שקט והתושבים המעטים שלו מאבדים את אדמתם בשיטות מיושנות. ובכל זאת הוא מושך מבקרים. בשל העובדה שכאן נמצאים האוהלים של שניים משבעת האדמורים של חבד. השלישי הוא הצמח צדק והרביעי הוא הרבי מהרש. סמוך להם נמצאים קברים של אנשים נוספים מבני משפחתם ובבית העלמין העתיק קבורים חסידים רבים ששמם נזכר בהערכה עד היום הזה.
בשנים האחרונות המקום קם לתחייה. האזור בו היו בתי האדמורים וה'חצר' נקי, מגודר, שמור ומטופח וערוך לקבלת אורחים מכל העולם.
השמחה הגדולה השבוע היתה לרגל יום ההולדת המאה ועשרים של ישיבת תומכי תמימים שהאדמו"ר החמישי, הרבי הרש"ב הקים בליובאויטש ביום ט"ו אלול תרנ"ז.
הישיבה גידלה דורות של יהודים חסידיים נאמנים לומדי תורה ושומרי מצוות וחדורים התחושה שעליהם להיות נרות להאיר לסביבתם. ועדיין לישיבה האם, זו שהוקמה ופעלה בליובאויטש עד מלחמת העולם השניה, שמור מקום מיוחד של הערכה וזכות ראשונים.
לכבוד היום נאספו בעיר תלמידי חמש המוסדות החינוכיים לסיורים הפועלים כיום במוסקבה, בעיר ובסמוך לה. כמאתיים וחמישים תלמידים ואיתם ראשי הישיבות והמשפיעים ורבנים ואישי ציבור ואורחים מרוסיה ומחוצה לה.
כולם יחד השתטחו על האוהלים כנהוג ונשאו תפילות וקיימו סדר יום מלא של תפילה, לימוד והתוועדות חסידית.
בראש הבאים היה הרב הראשי לרוסיה השליח הרב בערל לזאר. הרב לזאר וכמוהו שאר הדוברים בכינוס שיבחו את פעלו המסור והמבורך של השליח האחראי על טיפוח ושימור המקומות הקדושים וההיסטוריים בליובאוויטש, הכשרת המקום למבקרים ושירים בית העלמין הרב גבריאל גורדון.
במהלך הכינוס נשא דברים איש העסקים והפילנטרופ הנודע מר לב לבייב שתיאר ברגש כיצד לפני חמישים שנה, כנער שעוד לא הגיע לבר מצוה, נשלח על ידי אביו מעיר הולדתו טשקנט ללמוד תורה במחתרת בישיבת תומכי תמימים בסמרקנד. "הלימודים התקיימו בקבוצה של עשרה נערים ורק אחרי זמן רב נודע לי כי במקביל פעלו קבוצות נוספות בעוד שבאותה שעה הכל היה סוד כמוס ונאסר עלינו לצאת לרחוב באור יום...".
במשך כל היום שררה בליובאויטש אוירה שמחה והתרוממות רוח שקיבלו ביטוי גם בריקודים נלהבים לצלילי תזמורת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.