רשימת הבלוגים שלי

יום רביעי, 2 בדצמבר 2015

בסוד שיח - וישב

מאת הרב שאול שיף

אמר הגאון מאוסטרובצה:הנאמר בעקידה ואני והנער נלכה עד כ"ה, מסמל את חג החנוכה החל  מיום כ"ה בכסלו. מכח העקידה,שבו מוכן היה אברהם אבינו להקריב את בנו יחידו ,זכה שכח זה של מסירות נפש הושרש גם לבניו  אחריו : כ"ה  יהיה זרעך‎.
מובא ב"שפתי צדיק" : חז"ל הרגישו  שטמון וגנוז בנר חנוכה  קדושה לתקן  העיניים . דאיתא ברש"י ז"ל , "ולא תתורו  אחרי לבבכם  ואחרי עיניכם"  כי העין והלב הם שני סרסורי  החטא , עין רואה ולב חומדו וכו'. ועל ידי ההבטה בנרות חנוכה יכול לזכך  אור עיניו שיחדלו  מהביט בדבר רע וכך יינצל  הלב  לבל  יחמוד. ואולי על עניין זה  מרומזות ג' עבודות  שבנר חנוכה. נר איש וביתו - להצלת העין שלא תביט בדבר רע.  מהדרין - אף אם ח"ו נכשל בראייה יציל את הלב לבל יחמוד. מהדרין מן המהדרין - יציל כלי המעשה שלא יעשו ח"ו העוון  אף שהלב חמד. והטעים  ב"עבודת ישראל" , כי ההסתכלות  בנרות הקדושים, מסוגלת להמשיך קדושה מהימים הקדושים  של חנוכה  אל הימים הנמוכים  של טבת שבט.ו"בית אברהם" הוסיף  כי האש של נרות חנוכה מבטל  את אש התאוות.
וראיתי ב"בינת ישראל" : שמעתי מדודי זקני  הקדוש מטשארטקוב זי"ע,בשם הרב הקדוש מאפטא זי"ע, שפעם בא לפניו  איש אחד שהיה חולה  במרה שחורה  ר"ל  ויעץ לו לההסתכל  בנרות הקדושים של חנוכה בשעה שדולקים וכן עשה, וכשקם האיש למחרת משנתו , נהפך והיה לאיש אחר, בריא ושמח ויהי  לאות.
שבת שלום ומבורך ומברכים  את חודש טבת לששון ולשמחה לישועה ולנחמה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.