רשימת הבלוגים שלי

יום ראשון, 8 בדצמבר 2013

בית המשפט הכניס את הצבור החרדי בבלגיה למצב קשה ומביך אי אפשר עוד למנוע את הגזירה הנוראה

מאת אנטווערפענער

הערב נפל באמתחתי מסמכים חשובים במיוחד, בעניין שהציבור באנטוורפן וכנראה אפילו מחוצה לו מאד מעניין בו ועוקב אחרי ההתפתחיות.

מדובר במכתב שבית משפט הגבוה ביותר שיגר למשה ארי פרידמן, בצירוף מסמך של החלטת השופטים 12 במספר על פרטי תהליך המשפטי להמשך,

אין לי מושג על מה ולמה השופטים עומדים בחילופי מכתבים עם משה פרידמן, אבל כפי הנראה הוא קיבל סמכות של בית המשפט לטפל בתיקים,

בכל מקרה המסמכים הם אותנטיים לחלוטין, הנה המסמכים בצירוף התרגום לעברית.

בשורות טובות.

את המסמכים ותרגומם ללשון הקודש תכנסו כאן: http://bektzara.blogspot.com/2013/12/blog-post_8.html

9 תגובות:

  1. צביעות ממדרגה ראשונה.

    פה בקנדה האדמו״ר מבעלזא אישר למוסדות בעלזא ״בית מלכה״ ללמוד לימודי ליבה במלואן.

    אז מה הבעיה לבעלזא באנטוורפן ?!

    השבמחק
  2. בנסיבות הנוכחית לא נראה לי סיכוי להחזיר הגלגל אחורה

    מה לעשות?

    ה׳ יעזור

    השבמחק
  3. מה שמדהים אותי מאד בכל הסיפור שמה,
    הוא החומרים המסווגים שמועבר כל הזמן להרב שאולזאון. ועוד יותר המהירות של הדיווחים, שנדמה לי שרוב עיתונים יומיים לא היה יכול לעמוד בלו״ז כזה וכל הזמן....

    השבמחק
  4. לבסוף כולם יהיו אסירי תודה למי שעזר לעניין של סידור למודי הליבה לילדי החרדים של אנטוורפן.

    בהצלחה.

    השבמחק
  5. ממש סערה רודף סערה שמה.

    השבמחק
  6. איפה הפייטנים בשפה הפלמית שהיו רגילים לכתוב פה?

    חמותי ילידת הולנד גר בטורונטו, ונהנה מזה מאד!

    תודה.

    השבמחק
  7. כל הכבוד!

    כה לחי!

    השבמחק
  8. הלוואי פה בארץ.

    השבמחק
  9. רוזנערשטיין משה8 בדצמבר 2013 בשעה 15:06

    De Inburgeringsplan voor onze Antwerpse joodse gemeenschap.

    Eventjes een lijst, een gids voor Inburgering en dergelijken
    . Hoofdregel
    1.Multikulti preken maar in het geniep komplete uniformiteit plannen. In de geest van "als de vos de passie preekt boer let op je ganzen".
    2.
    Verplicht inwijding in het draagmoederschap: een verplicht bezoek aan het Onze Lieve Vrouwke-kerk, om de geheimenissen van den maagdelijke moederschap te leren. Met als toetje een verplicht bezoek aan de stedelijke musea met ondermeer de bestudering van de Dolle Griet. En als optie het beeld van de Zotte Maagd aan het Middelheim. Na deze 3 madeliefjes zal de potentiele immigrant zich een gezond beeld van de gangbare zeden en onzeden kunnen vormen. Verplicht dus.
    3.
    Een geleide bezoek aan het schipperskwartier of aan de rode vensterkens zal hem ook van zijn dogma's genezen. Hormonenhandel en transfers behoren per slot van rekening tot ons landelijken traditie.
    4.
    Ofwel kan hij met een studentenpet, een beetje flair en veel filosofie een maske aan de haak slaan in het artistiek opkomend Zurenborgbuurt. Het zal hem een lering zijn van de toekomstige nieuwe jachttereinen die het land hem kan bieden. Een heerlijk festijn met zowel oosters als westers plezier behoren nu tot zijn mogelijkheden. Is zeker aan te bevelen.
    5.
    Hij moet ook verlicht kennis maken met ons inheemse keuken. Een oestertje, een mosseltje en wat garnaaltjes zal hem zeker deugd doen. Met een schep mayonaise en een frikadelletje. Leg deze genoegden maar eens uit aan deze bneebrak-pierewitten. Niet te doen? Met wat drang zal het wel te slikken zijn.
    6.
    Over slikken gesproken; de socio-zielenknijper zal de nieuwelingen ook moeten inwijden over den "Blauwe Pil".(wat een mooi antwaarps klinkend woord, wekt onder anderre associaties op me blauwtoren, blauwvoeterie, blouwen enz). Om mee te kunnen met onze intense uitgaangsleven mag hij niet de "slappe" buitenstaander uithangen.
    7.
    Ook onze vaderlandsche taal en woordcodes moet hij bemachtigen:bv. Hij moet echt leren dat "zet hem op" iets veel lieflijker in petto heeft dan je bonthoed opzetten... En dat "aftrekken" niet noodzakelijk iets met cijferkes te doen heeft.
    8.
    Men moet de inwijkeling ook verlicht naar de voetbalstadions en arena's sturen,daar kan hij oefenen in de plaatselijke liederen, zoals "..mas ..mas, joden aan de gas."
    9.
    Een bezoekje aan het fort van Breendonck zal hem ook de inzicht geven dat wanneer het echt mennes wordt en zijn lijve in gevaar is dat hij van het volk niet veel te verwachten heeft, ze zullen zelfs de plaatselijke politie op hem afsturen om hem proper aan zijn beulen af te leveren.
    10.
    Als laatste gebod zou ik hem verplicht op de grontwetboek laten pissen die ons toch de archaische recht van geloof en geloofs-beleving geeft die toch verbannen en uitgerangeerd moet worden!

    En dan dit:
    In het land waar het "radicaal links" rechtse tendensen vertoont zie je mij niet meer, ik trek naar Indie en de Molukken, die zijn primitiever maar toleranter. Zut.

    O O ik ben Antigoon en de inseminatie eventjes vergeten, vergeef mij makker. Verder de opbeurende bezoeken aan een homo bar, een mansarde-hoer en een verplicht proeven van lekker bier zoals de Lambiekske en de Mort Subiet...maar ik ben daar te oud en uitgeleefd voor. pardon.
    Er is in den museum een joodse grafsteen uit den dertiende eeuw, gevonden in de omstreken van Tienen.

    Stel je voor, ze zitten bij ons al zeker bijna acht eeuwen. Ja, op hun manier.
    In al die tijd hebben ze naar mijn weten geen handtassen gestolen van oude madammekens, geen inbraken links en rechts gepleegd, geen straatgeweld uitgeoefend,...
    En wij gaan nu onze vreemdelingsproblemen oplossen door hun de les te leren over "holebies"... Alsof dat hun probleem is...
    Kom, laat ze met rust en wees maar dapper waar je dapper wezen moet! pure huichelaardij, dat opdringerig inburgering,mooi woord wel

    השבמחק

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.