רשימת הבלוגים שלי

יום חמישי, 6 במרץ 2025

מבזקים

 

✅ צה"ל מעדכן בכנסת על תוצאות 10 אלף צווי הגיוס שנשלחו לחרדים בין יולי 24' למרץ 25': 
-177 בלבד התגייסו. 
-265 הוכרזו כמשתמטים.
-הוצאו 1066 פקודות מעצר. 
-חולקו 2,231 צווי 12 (צווים שהופכים לאחר כחודש לצו מעצר אם המלש"ב לא מתגייס)
(עמית סגל)

✅ יולי אדלשטיין בדיון על חוק הגיוס: ״יש בחדר הזה אנשים שכל מה שמעניין אותם זה להרע לחרדים ולשנוא אותם. לא מעניין אותם חוק  גיוס״. (עקיבא וייס)

✅ ארי כהן: יו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ יולי אדלשטיין, בדיון חוק הגיוס: "מצופה מהיעוץ המשפטי לממשלה ללוות את חוק הגיוס. במקום זאת, היא אסרה על היועצת המשפטית של משרד הביטחון לקחת כל חלק בדיוני חוק הגיוס. מה שנשכח בשנים האחרונות זה שהיועצת המשפטית לא אמורה לקבוע או להתערב בעבודת הכנסת."

✅ בהנחיית היועמ״שית: צה״ל נערך בקרוב להגדיל את היקף המעצרים והעיכובים של בני ישיבות שהוצאה להם פקודת מעצר לאחר שסרבו להתגייס. (שמש)

✅ עוד משמש: בשבועות האחרונים נערכה עבודת מטה בנושא בין צה״ל לרשות האוכלוסין וההגירה האחראית על המעברים בנתב״ג במטרה להסיר חסמי סנכרון שהיו קימים והקשו על מעצרים מהסוג הזה. השבוע הודיעו בצה״ל וברשות האוכלוסין כי החסמים הוסרו. וצה״ל ערוך להגדלת המעצרים והעיכובים בהתאם להיקף פקודות המעצר והצווים שהוצאו בחודשים האחרונים.

✅ עמיאל ירחי: ינון אזולאי מש"ס צועק על הח"כים מיש עתיד: "כשאתם הייתם בממשלה לפיד הציע לנו מיליארדים ואמרנו לכם לא - אתם יודעים את זה"

✅ ינון אזולאי: גם אם ישלחו מאה אלף צווים לחרדים המספרים יהיו באותו מקום. אני רוצה לדעת כמה צווים נשלחו לחברה הערבית. ‏מזכיר הממשלה עונה: :זה פקודת אכ"א מקום המדינה - הממשלה לא תתערב בזה" (עמיאל ירחי)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.