רשימת הבלוגים שלי

יום רביעי, 19 בפברואר 2025

צימוקים

 

✅ כ-30 חסידי ברסלב ניסו להיכנס הלילה פעם נוספת, בסביבות 3:00, לקבר רב אשי שנמצא בשטח לבנון מול מרגליות. 
כמה מהם הצליחו לחצות לתוך שטח לבנון, וכשהגיע כוח צה״ל לנקודה - הם החלו לתקוף את הלוחמים והשליכו אבנים לעברם. - 4 חשודים נעצרו ע״י המשטרה. - דורון קדוש

✅ ארבעת חסידי ברסלב שנעצרו הלילה בלבנון לאחר שניסו להיכנס לקבר הרב אשי - שוחררו למעצר בית של מספר ימים, בתנאים מגבילים. במשטרה לא הצליחו להאריך את מעצרם בשל קשיים ראייתיים להוכיח שהם אלה שידו אבנים על כוחות צה״ל ופצעו שני לוחמים. (דורון קדוש)

✅ מארגון ״דורשי יחודך״ של חסידי ברסלב נמסר: אנחנו לא ניתן שהמדינה תפקיר את הציון של מחבר התלמוד רב אשי שעם ישראל לדורותיו לומד את חיבורו, המטרה שלנו היא להגיע למקום כדי להתפלל על עם ישראל וכן להעביר מסר לצה''ל שכעת לאחר סיום המלחמה הגיע הזמן לדאוג לכניסה חופשית ליהודים להתפלל במקום הקדוש הזה, צר לנו שכוחות הבטחון השתמשו באלימות תוך כדי ירי נגד יהודים שרוצים להתפלל במקום קדוש.

✅ ביקורת של משרד הדתות היום בכוללים בבני ברק

✅ שילה פריד: שורדת השבי אגם ברגר על התפילה ושמירת השבת בשבי: "פספסנו את חנוכה, אבל בפסח הצלחתי לשמור ולא לאכול חמץ", על התפילות: "לא ברור לנו איך זה קרה, אבל פשוט הביאו לנו סידורים. הראו לנו את זה ואמרו 'קחו'. השתמשנו בזה, זה נתן לנו כוח".

✅ חבר מועצת עיריית  בני ברק איש העסקים מנחם כרמל לחבר הליכוד יעקב וידר: "תגיד לי מי מרוויח 100 אלף שקל, חוץ ממני"

✅ אבי גדלוביץ' בטויטר: עוד ירי בבני ברק, אירוע הירי הרביעי בעיר בשבועיים האחרונים: אלמונים ירו לעבר מוכר בקיוסק באזור מגדלי ב.ס.ר, סמוך לעוברים ושבים. נראה שהמשטרה מאבדת שליטה.

✅ הרב אריה שטרן (80),  רבה של ירושלים, אושפז במצב קשה מאוד, תפילות לרפואתו: אריה בן חוה לאה.

✅ הרב אשר לנדאו, רב המכון לרפואה משפטית, למשי וגדלוביץ' ב'קול ברמה': "המכון עסוק לקראת מחר בשני רבדים - הזיהוי וחקר נסיבות המוות. ברוב המקרים אין צורך בניתוח. אנחנו לא יודעים מי יגיע מחר, הדגימות ייערכו לכל הדגימות שיש לנו. לא ניתן לתת הערכה כמה יקח לזהות משום שלא יודעים כיצד יגיעו החללים".

✅ ווינט: הרב יוסף חמרה ובנו הנרי, שעזבו את סוריה לארה"ב בשנות ה-90 של המאה הקודמת, חזרו לבית הכנסת במרכז דמשק. האב והבן נפגשו עם סגן שר החוץ הסורי. "אנחנו צריכים את עזרת הממשלה, אנחנו צריכים את הביטחון של הממשלה וזה יקרה", אמר הבן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.